2010-08-01, 14:35
|
|
|
stary jednooki dachowiec
|
Dot.: Wypadek...
Cytat:
Napisane przez northern_star
Wątpię, żeby ktoś tutaj krytykował Autorkę dla uciechy i żeby ją dobić, więc takie demonizowanie nie jest chyba konieczne 
|
Nie uważam, że demonizuję, raczej nazywam rzeczy po imieniu. Kopanie leżącego w tej sytuacji, zarzucanie Zagubionej 'nabijania postów na forum', braku chęci jechania do TŻta i pisanie, że powinna być bardziej opanowana w sytuacji, kiedy obawiała się o życie najbliższej osoby, jest dla mnie wyrazem złośliwości, podłości, braku empatii i taktu, oraz właśnie tanią chęcią wyrażenia swojego zdania bez względu na wszystko. Pomijam już nawet bajkowe scenariusze, o których pisałam wcześniej, z gatunku: ja bym przyleciała do niego na skrzydłach miłości, czymkolwiek, które z realiami polskiego PKP czy łapania stopa mają tyle wspólnego, co ja z królową angielską.
Są sytuacje, kiedy po prostu lepiej się nie odzywać.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|