2010-08-14, 18:54
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
Napisane przez zmienniczka
hehe nie dokladnie..chociaz..sprze d oltarza nie ucieklam :P ale oddalam pierscionek zareczynowy mimo ustalonej rok temu daty (na dzis wlasnie)...i tak mi sie przypomnialo o tym...
dziewczynki dzis zrobilam obchod wokol storasow  ku mojej uciesze puszczaja nowe korzonki i liscie..1 nawet sie polakomil o ped a moze to i keiki?  zobaczymy
mam za to 2 nowe zdechlaki  jak sie okazalo po wyjeciiu z doniczek... w tym chyba zagrzybiale albo zaplesniale...no nic, poobcinalam korzenie, przemylam je srodkiem na grzyba i zgnilizne i zasypalam w miejscu ciec cynamonkiem a teraz troszke dalam im sie wysuszyc bez podloza (wlasnie je wyparzam i wysuszamw piekarniku bo staly na keramzycie)....
jak myslicie to grzyb czy plesn? wiem ze nie wyrazne ale wiecie ze sprzetu nie mam a jedynie komorke
.......chyba to grzyb bo plesn to jest jakas taka bardziej wlochata, nie? 
|
Skoro oddałaś pierścionek to pewnie miałaś dobry powód, najważniejsze żebyś żyła w zgodzie ze sobą i była szczęśliwa, czego ci życzę. 
Co do zdjęć chorowitków to hmmmm kiepsko to wygląda. Żadnego zdrowego korzonka tylko same czarne i czy mi się wydaje czy widzę tam łodygę kwiatową? Chyba nie ma sensu jej zostawiać skoro kwiatek taki słaby, ja bym obcięła i miejmy nadzieję że kwiatek się pozbiera i wypuści nowe korzonki.
Ja też dzisiaj robiłam porządny przegląd i dwóm musiałam wymienić podłoże. Jeden to mój avatarowy, okazało się że miał sporo zgniłych korzonków ale sporo też mu zostało i trzymam kciuki że wszystko będzie ok i za jakiś czas ucieszy mnie swoimi cudnymi zielono-białymi kwiatkami. 
Cytat:
Napisane przez rudyleniwiec
no właśnie były, aż sama się zdziwiłam, pojechałam kupić sobie jakiegoś nowego a tu taka okazja, nie wiem ile trwała ta promocja bo mój mąż był dziś i już jej nie było, najtańsze za 17 z hakiem
|
Ale w którym obi? Orkana? Chemiczna? A może w Lubartowie jest też obi?
|
|
|