2010-08-19, 20:47
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
czesc Kobietki 
wpadam tylko na chwile, zeby powiedziec Wam o wkładkach laktacyjnych, bo wkurzały mnie wielkie placki w staniku odznaczające sie na kazdej bluzce wiec zakupilam roznych firm i testuje 
wg mnie rewelacja to Tommee Tippee! super chłonne, cieniuskie i tak sie układają że praktycznie ich nie widać minus - cena 
niezłe są też BabyOno - ale i tak bez porównania do Tommee Tippiee
testowałam tez Bellę i Penathen/Johnson
Bella - plus za cenę, ale przykleja sie do sutków i odznacza bardzo pod stanikiem :/
Cytat:
Napisane przez anuszka1401
anoxa a mnie w szpitalu położna opierniczyła za nakładki! Przyszła i powiedziała, że to ma zniknąć, kazała mi wkładać Małej na siłę swojego cycka. A ja nie umiałam, Mała nie chciała ssać, bo cyc wielki, a brodawki malenkie  Igusia ryczała, a ja razem z nią.
|
a ja z prawej piersi daję ostatnio tylko z nakładką.. tak mnie boli sutek, ze nie ma opcji żebym mogła inaczej echhhh
na szczęście Młoda ładnie ssa z nakładką i bez więc się nie martwię narazie, że się przyzwyczai do nakładek 
Anuszka, strasznie mi przykro z powodu psiaka aż mi łzy w oczach stanęły jak przeczytałam pamietam jak z łapką do weta z nim jeździłaś... ech 
Cytat:
Napisane przez wiolek1
itakasia pisałaś coś o unormowaniu dnia. możesz powiedziec jak ci sie to udaje ? bo ja karmiąc cycem za nic nie umiem unormować a we wtorek mały będzie miec miesiąc.
nawet kapiel ciężko wgrać w godzinę 20-21 bo musi być ok 40 minut po jedzeniu wiadomo wcześniej nie można a jak będzie więcej niż godzina to prawdopodobnie będzie krzyk.
i jada raz co 3 godziny inny raz co godzine, czasem 6 minut a czasem 15 i nie ma zasady
jeżeli chodzi o wypażanie to ja chyba na prad nie wyrobie jak czajnik chodzi mi z 30 razy dziennie bo co mały smoczka wypluje to ja lece wyparzyć, taki mam wkręt żeby nie jadł bakterii
z kupami nie ma żadnego problemu praktycznie co 2 jedzenie jest kupa ale czasem jak pierdka to straszie się spina i płacze i tak kilkanaście minut, najgorzej jest właśnie rano jak wstaje na karmienie.
nie wiem moze to moja wina bo jem jakieś wzdymające
w każdym razie chce je wypróbować ale chyba nie aż 4 razy dziennie może spróbowac na noc i właśnie rano jak sie tak spina ?
|
dlaczego trzeba kąpać 40 minut po jedzeniu?
u nas nie ma takiej opcji - dzis probowałąm ją 20 minut przetrzymac po jedzeniu do kąpieli i była taka syrena że odechciało mi się :/
tak to młoda zje z jednego cyca, potem ją szykujemy i jest kąpiel a po kąpieli drugi cyc bo inaczej znowu syrena...
pewnie źle robię echh
mam takie same obowy co do rachunku za prąd 
my tez zakupiliśmy kropelki na pierdki i dajemy jedną kroplę po kąpieli
młoda prężyła się i własny pryk budził ją i w płacz.. teraz śpi sobie spokojnie
mam nadzieje, ze te problemy z brzuszkiem szybko jej miną bo nie chciałabym ją kroplami szpikować... :/
Cytat:
Napisane przez Bajka9
Hej dziewczynki
Pytanie do mamuś karmiących: czy podajecie maluszkom witaminę K ??
I od kiedy należy podawać wit D3?
|
Bajko, my dajemy tylko witaminę D3. Zapisaliśmy młodą zaraz po urodzeniu w przychodni i od razu dostaliśmy receptę na witaminę D3 i skierowanie do ortopedy. Lekarz ma przyjść do domu w najbliżdzym czasie i ma powiedziec jakie jeszcze witaminki dawać i do jakiego lekarza jeszcze iść 
Cytat:
Napisane przez anoxa
wklejam na buzce wyglada to duzo gorzej tylko zdjecia tego nie oddaly ale widac jakiego rodzaju sa to wypryski bo nie wiem czy panikowac i isc do lekarza czy sie wstrzymac i zobaczyc czy samo minie
|
moim zdaniem samo nie minie - skonsultuj to, po co meczyc maluszka
|
|
|