Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 15:46   #2071
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

hej kochane-moja mala ma dzis strasznie marudny dzien, wlasciwie dopiero mam czas dla siebie od rana i wstyd sie przyznac-dopiero umylam zeby))heheh
co sadzicie o http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...mowlakiem.html ? ja bylabym chetna, tylko nie wiem co z uszkami?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:57   #2072
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

sms od jaszczki!

hej tu Jaszczka. Jestesmy z malym w szpitalu czekamy na jakies badania. Jeszcze nie wiem czy go zatrzymaja na obserwacje. Trzymajcie kciuki.
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:05   #2073
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
sms od jaszczki!

hej tu Jaszczka. Jestesmy z malym w szpitalu czekamy na jakies badania. Jeszcze nie wiem czy go zatrzymaja na obserwacje. Trzymajcie kciuki.
biedna... trzymamy kciuki oczywiscie!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:17   #2074
anoxa
Zakorzenienie

kolejny sms od jaszczki

spytalam czy to chodzi o wysypke

"Tak o wysypke. Jak lekarka go zobaczyla od razu kazala leciec do szpitala na skierowaniu napisala ostre atopowe zapalenie skory czekamy co wyniknie"
Stary 2010-08-19, 16:34   #2075
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no wlasnie wolala bym nie brac tabletek ale jak pisalam nie znam sie za bardzo.

a po co do neurologa?
no na kontrole aby sprawdzil odruchy malej, tak na wszelki wypadek
Cytat:
a my wlasnie dzwonilismy do kielc po wyniki i maly nie ma alergii ale sie ciesze czyli zostajemy przy bebiko. maly sobie lezy i gapi sie na grzechotki troche gada a nie placze jak zawsze rano mam nadzieje ze to nie przypadek i kropelki naprawde mu pomogly
ja dzis na 15.30 do gin. to na drugim koncu miasta i w szczycie wiec nie bedzie mnie 3-4 godziny damian juz sra w gacie
mam nadzieje, ze to dzieki kropelka
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Przdstawiam wam Aliske
no bravo i jaka podobna do dzidzi

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Dziewczyny bynajmniej nie namawiam do tabsów, ale skąd macie info, że się tyje??
hormony dzialaja na kazddego inacej akurat ja zle po nich sie czulam tylam i nie mialam ochoty na sex

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
.
A co do neurologa, moja ma juz zaczatki 2 zabkow to co bedzie pozniej...
ale neurolog nie ma nic wspolnego z zebami
Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
ej a w ogóle o co chodzi z tym karmi ? można je pic podczas karmienia piersią ? czemu ?
ma 0,5 % alkoholu, wiec tyle co nic i nie jest woda, zawsze to cos
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej kochane-moja mala ma dzis strasznie marudny dzien, wlasciwie dopiero mam czas dla siebie od rana i wstyd sie przyznac-dopiero umylam zeby))heheh
co sadzicie o http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...mowlakiem.html ? ja bylabym chetna, tylko nie wiem co z uszkami?
ja bede chodzic z mala na basen , mamy blisko domu taki gdzie sie odbywaja specjalne zajecia dla noworodkow
Cytat:
sms od jaszczki!

mam nadzieje, zr zdiagnozuja szybko i do domku puszcza

Bajka tak wlasnie sie zastanawiam czy istnieje cos takiego jak malo tresciwy pokarm, wydaje mi sie, ze na poczatku leci chude mleko a potem w miare ssania tlustsze. wiesz jak mozesz sprawdzic pokarm swoj, jak odciagniesz mleko i zostawisz je na kilka godzin to powinien sie tluszczyk oddzielic od reszty

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:35   #2076
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
sms od jaszczki!

oczywiscie, ze trzymam kciuki

niezawsze - wiem tylko tyczylo sie wypowiedzi bajki, ktora pisala o swoim szybkim rozwoju, nie zawsze zgodnym z ksiazka
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-19 o 16:37
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:42   #2077
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

hej dziewczynki, dzięki za słowa pocieszenia o moim piesku... Strasznie mi go brakuje
Ja dziś pierwszy raz zostawiłam Igusię z mamą, bo jechałam z Markiem pozałatwiać urzędowe sprawy i na zdjęcie klamerek po CC. Nie było nas od 10 do 15, odciągnęłam 80ml pokarmu, a mama musiała jej dać jeszcze dwa razy po 30 ml sztucznego

Trzymam kciuki za synka jaszczki
aliska strasznie podobna do mamy
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 17:04   #2078
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze zapomnialam wczesniej napisac... mi w szpitalu jeszcze polozna mowila jak uzywalam nakladek zeby po kazdym uzyciu zalac je wrzatkiem w kubku i to wystarcza i powiem ci ze jak na poczatku draznilo mnie jak maly ssal cyca bez nakladek tak teraz sie chyba przyzwyczailam i w sumie jest to normalne uczucie a w sumie teraz go caly czas do cyca przystawiam bo mi sie sciagac nie chce w sumie na noc tylko sciagam

musze sie przyznac ze od kad nie jem chleba tj jakies 5 dni schudlam kilogram
Stary 2010-08-19, 17:18   #2079
itakasia
Zakorzenienie

jaszczka
kochana trzymamy kciuki, niech postawia szybko diagnoze i pomoga pozbyc sie tego paskudztwa
anoxa
gratuluje, ja odstawilam slodycze i tez mam efekty, obecnie waże 57kg, czyli do wagi sprzed ciazy ok 4kg
Stary 2010-08-19, 17:19   #2080
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

anoxa a mnie w szpitalu położna opierniczyła za nakładki! Przyszła i powiedziała, że to ma zniknąć, kazała mi wkładać Małej na siłę swojego cycka. A ja nie umiałam, Mała nie chciała ssać, bo cyc wielki, a brodawki malenkie Igusia ryczała, a ja razem z nią.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Ja nie mam wagi, ale na pewno jeszcze duuużo ważę, brzuch mam wstrętny, wisi mi flak Słodyczy też nie jem.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:33   #2081
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

ania - napisz mi proszę, czy to szczepienie 6w1 miał w tą samą rączkę co to w szpitalu, czy w drugą
kupiłam żel znieczulający, smaruje się 1h przed szczepieniem, ale nie wiem w którą rączkę (szczepienie w piątek mamy)
dostawal w nozke po tej stronie co ta na ramieniu a powiedziala ze nastepne bedzie w druga nozke to zeby tam przykleic ten plaster. tak w najgrubszej czesci uda

Cytat:
ooo super wiesci cale szczescie buziaki dla Michaska z tej okazji
i dzieki za kciuki

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.Mysle ze wieczorkiem przysiade i nadrobie ostatnie dwa dni...
u nas mysle, ze ok.
Maly juz nie ma antybiotyku, jest lepiej , crp spadło i dziś ma go obejrzec jeszcze chirurg , jutro profilaktycznie usg brzuszka i główki i może już jutro wyjdzie
Wczoraj miał płaczliwy dzień ponoć ale wziełam go na raczki i usnal...
Dzis nie płakał ale tez mi usnal na rekach...ja nie wiem czym oni go tam karmia a raczej jak duzo je, ale dzis juz mial 3390....zaraz znów jedziemy, własnie odciagam mleczko
Buziaki
ale super oby jutro wyszedl trzymam mocno kciuki

Cytat:
sms od jaszczki!

Cytat:
kolejny sms od jaszczki

"Tak o wysypke. Jak lekarka go zobaczyla od razu kazala leciec do szpitala na skierowaniu napisala ostre atopowe zapalenie skory czekamy co wyniknie"
jejku dobrze ze poszla do lekarza. u michala tez stwierdzili atopowe zapalenie ale nie ostre. buziaki i kciuki dla Patryka

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
no na kontrole aby sprawdzil odruchy malej, tak na wszelki wypadek
no juz teraz wiem. ja glupia jakos zrozumialam czy my (mamusie) idziemy do neurologa

Cytat:
musze sie przyznac ze od kad nie jem chleba tj jakies 5 dni schudlam kilogram

ja po wizycie. wszystko ok ladnie zagojone. dostalam recepte na tabletki i skierowanie na badania. na proby watrobowe i chyba krzepliwosc. nie wiem nawet. no i jak wyniki beda ok i zacznie sie miesiaczka to cytuje"brac tabletki i sie seksic"
czytalam troche przed wizyta o spiralach i nawet po jej wyjeciu czesto zdarzaja sie ciaze pozamaciczne i poronienia wiec sobie daruje

maly od rana probuje cisnac kupe i oczywiscie nic z tego a teraz to juz tak placze ze sie zanosi no i co ja mam zrobic. patrzec jak sie tak meczy? pewnie znowu czopek pojdzie w ruch masaze i przyciskanie nozek nie pomagaja
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:43   #2082
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
anoxa a mnie w szpitalu położna opierniczyła za nakładki! Przyszła i powiedziała, że to ma zniknąć, kazała mi wkładać Małej na siłę swojego cycka. A ja nie umiałam, Mała nie chciała ssać, bo cyc wielki, a brodawki malenkie Igusia ryczała, a ja razem z nią.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Ja nie mam wagi, ale na pewno jeszcze duuużo ważę, brzuch mam wstrętny, wisi mi flak Słodyczy też nie jem.
Mi taka skora zostala...nio ale musze cwiczyc, i wsumie niewiele zostalo bo 2kg ale mieszcze sie we wszystko i czekam na okres...
A doly tez lapie, jak maz zapomina mi dac buziaka i wogole...teraz w niedziele mam urodziny ciekawe co wymysli...a mala sobie steka

ania - to jeszcze sie nie przytulaliscie??

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-19 o 17:44
Stary 2010-08-19, 18:08   #2083
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

ania - to jeszcze sie nie przytulaliscie??
przytulalismy
Stary 2010-08-19, 18:11   #2084
wiolek1
Zadomowienie

ufff w końcu was nadrobiłam do wtorku wieczora nie miałam kompa a do wczorajszego popołudnia klawiatury

pozaznaczałam tyle cytatów, że oczywiście mi wcieło a nie pamiętam :/

itakasia pisałaś coś o unormowaniu dnia. możesz powiedziec jak ci sie to udaje ? bo ja karmiąc cycem za nic nie umiem unormować a we wtorek mały będzie miec miesiąc.
nawet kapiel ciężko wgrać w godzinę 20-21 bo musi być ok 40 minut po jedzeniu wiadomo wcześniej nie można a jak będzie więcej niż godzina to prawdopodobnie będzie krzyk.
i jada raz co 3 godziny inny raz co godzine, czasem 6 minut a czasem 15 i nie ma zasady

jedyne co sie powtarza to, że po porannym jedzeniu (jedyne regularne około 6- 7 ) nie idzie już spać. i nie ważne czy wieczorem zasną o 21 czy o 23 , rano jest po spaniu

co do temperatury to czasem mam 37 a czasem 35.5 ale jakoś nie przejęłam się tym i nie zwróciłam na to uwagi. teraz mam 37

papi mam nadzieje, że jutro już Adaś wyjdzie

anuszka bardzo mi przykro z powodu pieska a co do położnych miałaś wyjątkowego pecha trafiając na takie wredne

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A gdzie zgubiłyście wiolkę i idealneciało?
dziękuje za pamięć ja nie zdążyłam ci napisac powodzenia i już masz Aliske przy sobie

niezawsze fajnie, że spodobało ci się karmienie cycem
a ja znowu dzisiaj pierwszy raz nakarmiłam butelką bo chciałam zobaczyc ile zjada
i w ciągu 10 minut zjadł 100 ml i nie chciał więcej a wydawało mi się, że bardzo szybko ciumka, to ciekawe czy jak ssa mojego cyca 10 minut to zjada mniej czy więcej

fajnie, że będziecie na basen chodzić mi sie to strasznie podoba i uważam za super pomysł niestety nie mam takiej możliwości

jeżeli chodzi o wypażanie to ja chyba na prad nie wyrobie jak czajnik chodzi mi z 30 razy dziennie bo co mały smoczka wypluje to ja lece wyparzyć, taki mam wkręt żeby nie jadł bakterii

eleonoremio mi też się chce cały czas jeść i nie umiem się powstrzymac a muszę bo jak w 3 tygodnie wróciłam do wagi z przed ciąży tak w 4 tygodniu przytyłam pół kilo :/ a brzuch mam duży :/

Misiulka mój tez po 3 nocnym karmieniu nie chce już spać ( koło 6- 7 )

co do neurologa ja bym chciała iśc tym bardziej, że małemu właśnie tak drga czasem rączka albo nóżka ale ciekawe czy pediatra raczy mi wystawić skierowanie

Cytat:
sliczna i chyba do mamusi podobna
wiolek a jak tam pupa Aleksa?
a dziękuje lepiej ale jeszcze troszke odparzenia zostało
a co do twojego burmistrza to my naszego nazywamy lordzikiem

jak ja brałam tabletki anty ( jakieś 4 miesiące potem odstawilam bo zachciałam dzidzi) to nie przytyłam a nawet chyba z 2 kg schudłam za to cycki mi sie powiększyły o rozmiar

jaszczka no przynajmniej lekarka się zajęła a nie tak jak ta wcześniejsza
na pewno będzie dobrze

kupilam dzisiaj małemu kropelki na pierdki te co tak polecacie.
i zastanawiam się ile ich używać.
z kupami nie ma żadnego problemu praktycznie co 2 jedzenie jest kupa ale czasem jak pierdka to straszie się spina i płacze i tak kilkanaście minut, najgorzej jest właśnie rano jak wstaje na karmienie.
nie wiem moze to moja wina bo jem jakieś wzdymające
w każdym razie chce je wypróbować ale chyba nie aż 4 razy dziennie może spróbowac na noc i właśnie rano jak sie tak spina ?

wybaczcie, że wszytsko tak chaotycznie, planuje już być na bierząco
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:12   #2085
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
sms od jaszczki!

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Cytat:
ja po wizycie. wszystko ok ladnie zagojone. dostalam recepte na tabletki i skierowanie na badania. na proby watrobowe i chyba krzepliwosc. nie wiem nawet. no i jak wyniki beda ok i zacznie sie miesiaczka to cytuje"brac tabletki i sie seksic"
czytalam troche przed wizyta o spiralach i nawet po jej wyjeciu czesto zdarzaja sie ciaze pozamaciczne i poronienia wiec sobie daruje

maly od rana probuje cisnac kupe i oczywiscie nic z tego a teraz to juz tak placze ze sie zanosi no i co ja mam zrobic. patrzec jak sie tak meczy? pewnie znowu czopek pojdzie w ruch masaze i przyciskanie nozek nie pomagaja
No to teraz nie pozostaje nic innego tylko seksowanie się fajnie że na wizycie wszystko ok
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 18:16   #2086
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
ale ty jestes tydzien po porodzie a ja miesiac
aniaa
no to super ze wszystk dobrze
karolcia
gratuluje, mi zostaly 4kg. ja dzis wlasnie zrobilam przymiarke, we wszystko wchodze ale w jednych spodniach nie czuje sie komfortowo bo mam lekka faldke skory bo one sa bardzo obcisle. ale tez sie nie martwie
Stary 2010-08-19, 18:21   #2087
aniaa22
Zakorzenienie

wiolek a czemu kapanie 40 minut po jedzeniu? kurde ja zawsze kapalam przed a wlasnie dzis chcialam sprobowac pierwszy raz po ale nie wiedzialam ze trzeba odczekac.

co do wyparzania to ja butelki moze raz na tydzien wyparzam a smoka jak wyparzam butelki a tak to przeplukuje woda
Stary 2010-08-19, 18:23   #2088
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Mam do Was pytanko, po jakim czasie po porodzie dostałyście pierwszą miesiączkę? Mnie właśnie dziś zalało a jestem 4 tyg po porodzie, dzwoniłam do mojej ginki żeby zapytac co i jak i powiedziała ze to mozliwe zeby to był okres szczególnie jesli nie karmie piersia.Tylko ze mi dopiero co 3 dni temu minelo plamienie po porodzie.Wczoraj wieczorkiem sie nawet nastraszyłam ze znow mi cycki nabrzmialy, myslalam ze to znow od nawalu mleka bo nawet mi troche polecialo, nawet tabletke na zatrzymanie wzielam a teraz sobie mysle ze mogly nabrzmiec przed okresem

Co do wagi...to mi zostało do zrzucenia 3 kg zeby miec tyle co przed ciaza, bałam sie ze karmiac butla bedzie mi ciezej wrocic do swojej wagi ale jestem zadowolona

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-08-19 o 18:28
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:30   #2089
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

a mi wlasnie kazala je kupic polozna od laktacji bo Hubert nie mogl chwytac lewej piersi z tym ze mowila ze takie uzywanie ich powinno byc dorazne bo ten tresciwy pokarm ma problemy z przedostawaniem sie przez nie

mi tez flak jeszcze zostal niestety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 18:53   #2090
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
sms od jaszczki!

Cytat:
kolejny sms od jaszczki

\

Trzymam kciuki - no i niestety, azs może być wynikiem skazy (zresztą na skazę na skórze bierze się te same maści). Dobrze, że maluszka wzięli na badania, bo niby azs samo w sobie groźne nie jest, ale na takiej skórze rozwijają się bakterie i tu już wówczas nietrudno o zakażenie.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Bajka tak wlasnie sie zastanawiam czy istnieje cos takiego jak malo tresciwy pokarm, wydaje mi sie, ze na poczatku leci chude mleko a potem w miare ssania tlustsze. wiesz jak mozesz sprawdzic pokarm swoj, jak odciagniesz mleko i zostawisz je na kilka godzin to powinien sie tluszczyk oddzielic od reszty
Nie istnieje W przeciwnym razie takie Afrykanki nie miałyby szans na wykarmienie dziecka A karmią nieraz do 6 roku życia i dłużej i często jest to jedyny pokarm dla potomstwa.

ANOXA - dawaj fotę, napiszę czy tak samo u Agutki to wyglądało. Ja nie robiłam, bo młoda wyglądała jak córka frankensztajna
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:57   #2091
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
wiolek a czemu kapanie 40 minut po jedzeniu? kurde ja zawsze kapalam przed a wlasnie dzis chcialam sprobowac pierwszy raz po ale nie wiedzialam ze trzeba odczekac.

co do wyparzania to ja butelki moze raz na tydzien wyparzam a smoka jak wyparzam butelki a tak to przeplukuje woda
szczerze to nie wiem czy chodzi o ulewanie czy o co ale wszędzie tak czytałam, że najlepiej godzine po ( ja sobie skróciłam )
oczywiście jeśli da rade można przed jedzeniem ale u mnie to nie przejdzie bo o ile mój malutki jest grzeczny to jeśli kąpie go na głodniaka to jest takie darcie, ze szok.
tylko u niego problem wyczaić kiedy będzie głodny wczoraj kąpałam dokładnie godzine po jedzeniu to byla taka histeria że myślałam że sie udusi, bo jak pisałam czasem je co 3 godziny a czasem co godzine więc wczoraj tak musiało trafic, że pewnie głodny był

dzisiaj własnie mi wisi na cycku więc odczekam 40 minut i uda mi się zmieścić w tej mojej " godzinie" kąpieli.
ale czasem kąpie przed 20 bo jak zje powiedzmy o 18.30 to za duże ryzyko czekac do 20 a znowu jak kiedyś poczekałam i się okazało że jadł dopiero o 21 to kapiel byla o 22.
więc za nic nie umiem tego ustawić żeby w miere w jednej godzinie kapać
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:17   #2092
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
sms od jaszczki!

Cytat:
kolejny sms od jaszczki

Biedactwo. Zeby tylko wszystko bylo dobrze.
Stary 2010-08-19, 19:48   #2093
karolcia228
Zakorzenienie

u mnie minely 6tyg i jescze nie mam @ a nie karmie od 3tyg.
Co do kapieli to kapie ja na glodniaka, w wanience nie placze, tylko jak ja ubieramy ale zagadujemy ja wiec jest oki, wlasnie spi
Kupki robi i baki puszcza choc mniej, albo cichacze kupki robi zolte czasem lekko ze sluzem ciemniejszym, ale moja pediatra mowila ze taki brunatny sluz to oczyszanie jelit rozne fosforany czy cos...bo bylam to sprawdzic bo sie balam ze cos nie tak...ale zadko jej sie zdaza taka kupka....dzis byla przed kapielia a nie bylo takiej od 4 dni wiec...po szczepionkach tez moze cos sie oczysza...

Stary 2010-08-19, 19:54   #2094
Linka24
Wtajemniczenie

kurde to ja jakas lewa jestem

6 tygodni od porodu a ze mnie jeszcze leci rozwodnione coś.. ech
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:10   #2095
Bajka9
Raczkowanie

Hej dziewczynki

Pytanie do mamuś karmiących: czy podajecie maluszkom witaminę K ??

I od kiedy należy podawać wit D3?

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:10   #2096
anoxa
Zakorzenienie

itakasia ja tez dzisiaj ukladalam swoje rzeczy i przymierzalam spodnie sprzed ciazy i we wszystkie wchodze ale dosc opiete sa jednak 4 kg jeszcze mi zostaly a u mnie 5 kg to jeden rozmiar
Stary 2010-08-19, 20:11   #2097
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko, po jakim czasie po porodzie dostałyście pierwszą miesiączkę? Mnie właśnie dziś zalało a jestem 4 tyg po porodzie, dzwoniłam do mojej ginki żeby zapytac co i jak i powiedziała ze to mozliwe zeby to był okres szczególnie jesli nie karmie piersia.Tylko ze mi dopiero co 3 dni temu minelo plamienie po porodzie.Wczoraj wieczorkiem sie nawet nastraszyłam ze znow mi cycki nabrzmialy, myslalam ze to znow od nawalu mleka bo nawet mi troche polecialo, nawet tabletke na zatrzymanie wzielam a teraz sobie mysle ze mogly nabrzmiec przed okresem

Co do wagi...to mi zostało do zrzucenia 3 kg zeby miec tyle co przed ciaza, bałam sie ze karmiac butla bedzie mi ciezej wrocic do swojej wagi ale jestem zadowolona
ja po 7 tygodniach nadal nie mam
Stary 2010-08-19, 20:21   #2098
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Pytanie do mamuś karmiących: czy podajecie maluszkom witaminę K ??

I od kiedy należy podawać wit D3?
Ja podawalam od 8 dnia zycia witamine K+d3 razem w kapsułkach cena 43zł

ania - ja tez jeszcze nie mam

Stary 2010-08-19, 20:21   #2099
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
szczerze to nie wiem czy chodzi o ulewanie czy o co ale wszędzie tak czytałam, że najlepiej godzine po ( ja sobie skróciłam )
oczywiście jeśli da rade można przed jedzeniem ale u mnie to nie przejdzie bo o ile mój malutki jest grzeczny to jeśli kąpie go na głodniaka to jest takie darcie, ze szok.
tylko u niego problem wyczaić kiedy będzie głodny wczoraj kąpałam dokładnie godzine po jedzeniu to byla taka histeria że myślałam że sie udusi, bo jak pisałam czasem je co 3 godziny a czasem co godzine więc wczoraj tak musiało trafic, że pewnie głodny był

dzisiaj własnie mi wisi na cycku więc odczekam 40 minut i uda mi się zmieścić w tej mojej " godzinie" kąpieli.
ale czasem kąpie przed 20 bo jak zje powiedzmy o 18.30 to za duże ryzyko czekac do 20 a znowu jak kiedyś poczekałam i się okazało że jadł dopiero o 21 to kapiel byla o 22.
więc za nic nie umiem tego ustawić żeby w miere w jednej godzinie kapać
aaa bo ja nie czytalam o tym a w jezyku niemowlat bylo zeby po jedzeniu wieczorem i w sumie kapanie ubieranie itp ma byc okolo 45 min aktywnosci wiec myslalam ze od razu.

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
kurde to ja jakas lewa jestem

6 tygodni od porodu a ze mnie jeszcze leci rozwodnione coś.. ech
ze mnie tez leci zolte cos ale gin powiedziala ze wszystko jest ok

Cytat:
itakasia ja tez dzisiaj ukladalam swoje rzeczy i przymierzalam spodnie sprzed ciazy i we wszystkie wchodze ale dosc opiete sa jednak 4 kg jeszcze mi zostaly a u mnie 5 kg to jeden rozmiar
ja przymierzalam jakies 3 tyg temu wszystko i wlazlam tylko w jedne spodnie ktore przed byly za luzne ale widze po sobie ze troche jestem mniejsza wiec musze sprobowac znow bo juz mnie trafia tak chodzic w jednych portkach i to jeszcze takich ktore nie za bardzo lubie

a ja z radoscia donosze ze misio zrobil kupe poszlam z psem na spacer. wracam a tu syncio zrelaksowany lezy a tata z dziwna mina okazalo sie ze tak mu pomogl kupke cisnac ze wyplynela z pampersa
teraz wykapany jakas godzinke po jedzeniu i spi sobie w lozeczku. w szoku jestem jak szybko zasnal. ciekawe jak bedzie ze wstawaniem bo poszedl spac wczesniej niz zwykle. ale podoba mi sie ta kolejnosc jak narazie. jak kapalismy go przed jedzeniem to potem zjadl i robil sobie tak godzine aktywnosci jeszcze a dzis od razu lulciu
Stary 2010-08-19, 20:22   #2100
anoxa
Zakorzenienie

sms od jaszczki:

"zostajemy na obserwacji 2 lekarzy go ogladalo i chyba nie bardzo wiedza co to jest. Powierzchnia wysypki sie powieksza, juz zeszla do polowy pleckow i na piers jak bedzie tego znowu wiecej do jutra to zaczna robic jakies testy. spie na fotelu ale mogla z nim byc caly czas chociaz tyle dobrego"

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21489210]

ANOXA - dawaj fotę, napiszę czy tak samo u Agutki to wyglądało. Ja nie robiłam, bo młoda wyglądała jak córka frankensztajna [/QUOTE]

wklejam na buzce wyglada to duzo gorzej tylko zdjecia tego nie oddaly ale widac jakiego rodzaju sa to wypryski bo nie wiem czy panikowac i isc do lekarza czy sie wstrzymac i zobaczyc czy samo minie

Załącznik 3345144Załącznik 3345145Załącznik 3345146
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości