|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
hej kochane-moja mala ma dzis strasznie marudny dzien, wlasciwie dopiero mam czas dla siebie od rana i wstyd sie przyznac-dopiero umylam zeby
![]() co sadzicie o http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...mowlakiem.html ? ja bylabym chetna, tylko nie wiem co z uszkami? |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
sms od jaszczki!
hej tu Jaszczka. Jestesmy z malym w szpitalu czekamy na jakies badania. Jeszcze nie wiem czy go zatrzymaja na obserwacje. Trzymajcie kciuki.
#2073 |
Wtajemniczenie
|
biedna... trzymamy kciuki oczywiscie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
kolejny sms od jaszczki
spytalam czy to chodzi o wysypke "Tak o wysypke. Jak lekarka go zobaczyla od razu kazala leciec do szpitala na skierowaniu napisala ostre atopowe zapalenie skory czekamy co wyniknie"
#2075 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no bravo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bajka tak wlasnie sie zastanawiam czy istnieje cos takiego jak malo tresciwy pokarm, wydaje mi sie, ze na poczatku leci chude mleko a potem w miare ssania tlustsze. wiesz jak mozesz sprawdzic pokarm swoj, jak odciagniesz mleko i zostawisz je na kilka godzin to powinien sie tluszczyk oddzielic od reszty |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezawsze - wiem ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-19 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, dzięki za słowa pocieszenia o moim piesku... Strasznie mi go brakuje
![]() Ja dziś pierwszy raz zostawiłam Igusię z mamą, bo jechałam z Markiem pozałatwiać urzędowe sprawy i na zdjęcie klamerek po CC. Nie było nas od 10 do 15, odciągnęłam 80ml pokarmu, a mama musiała jej dać jeszcze dwa razy po 30 ml sztucznego ![]() Trzymam kciuki za synka jaszczki ![]() aliska strasznie podobna do mamy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
niezawsze zapomnialam wczesniej napisac... mi w szpitalu jeszcze polozna mowila jak uzywalam nakladek zeby po kazdym uzyciu zalac je wrzatkiem w kubku i to wystarcza i powiem ci ze jak na poczatku draznilo mnie jak maly ssal cyca bez nakladek tak teraz sie chyba przyzwyczailam i w sumie jest to normalne uczucie a w sumie teraz go caly czas do cyca przystawiam bo mi sie sciagac nie chce
![]() musze sie przyznac ze od kad nie jem chleba tj jakies 5 dni schudlam kilogram ![]()
#2079 |
Zakorzenienie
|
jaszczka
kochana trzymamy kciuki, niech postawia szybko diagnoze i pomoga pozbyc sie tego paskudztwa ![]() anoxa gratuluje, ja odstawilam slodycze i tez mam efekty, obecnie waże 57kg, czyli do wagi sprzed ciazy ok 4kg ![]()
#2080 |
Zakorzenienie
|
anoxa a mnie w szpitalu położna opierniczyła za nakładki! Przyszła i powiedziała, że to ma zniknąć, kazała mi wkładać Małej na siłę swojego cycka. A ja nie umiałam, Mała nie chciała ssać, bo cyc wielki, a brodawki malenkie
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Ja nie mam wagi, ale na pewno jeszcze duuużo ważę, brzuch mam wstrętny, wisi mi flak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no juz teraz wiem. ja glupia jakos zrozumialam czy my (mamusie) idziemy do neurologa ![]() Cytat:
![]() ja po wizycie. wszystko ok ladnie zagojone. dostalam recepte na tabletki i skierowanie na badania. na proby watrobowe i chyba krzepliwosc. nie wiem nawet. no i jak wyniki beda ok i zacznie sie miesiaczka to cytuje"brac tabletki i sie seksic" ![]() czytalam troche przed wizyta o spiralach i nawet po jej wyjeciu czesto zdarzaja sie ciaze pozamaciczne i poronienia wiec sobie daruje ![]() maly od rana probuje cisnac kupe i oczywiscie nic z tego a teraz to juz tak placze ze sie zanosi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A doly tez lapie, jak maz zapomina mi dac buziaka i wogole...teraz w niedziele mam urodziny ciekawe co wymysli...a mala sobie steka ![]() ania - to jeszcze sie nie przytulaliscie??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-19 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zadomowienie
|
ufff w końcu was nadrobiłam
![]() ![]() pozaznaczałam tyle cytatów, że oczywiście mi wcieło a nie pamiętam :/ itakasia pisałaś coś o unormowaniu dnia. możesz powiedziec jak ci sie to udaje ? bo ja karmiąc cycem za nic nie umiem unormować a we wtorek mały będzie miec miesiąc. nawet kapiel ciężko wgrać w godzinę 20-21 bo musi być ok 40 minut po jedzeniu wiadomo wcześniej nie można a jak będzie więcej niż godzina to prawdopodobnie będzie krzyk. i jada raz co 3 godziny inny raz co godzine, czasem 6 minut a czasem 15 i nie ma zasady ![]() jedyne co sie powtarza to, że po porannym jedzeniu (jedyne regularne około 6- 7 ) nie idzie już spać. i nie ważne czy wieczorem zasną o 21 czy o 23 , rano jest po spaniu ![]() co do temperatury to czasem mam 37 a czasem 35.5 ale jakoś nie przejęłam się tym i nie zwróciłam na to uwagi. teraz mam 37 papi mam nadzieje, że jutro już Adaś wyjdzie ![]() anuszka bardzo mi przykro z powodu pieska ![]() ![]() dziękuje za pamięć ![]() ![]() niezawsze fajnie, że spodobało ci się karmienie cycem ![]() a ja znowu dzisiaj pierwszy raz nakarmiłam butelką bo chciałam zobaczyc ile zjada ![]() i w ciągu 10 minut zjadł 100 ml i nie chciał więcej a wydawało mi się, że bardzo szybko ciumka, to ciekawe czy jak ssa mojego cyca 10 minut to zjada mniej czy więcej ![]() fajnie, że będziecie na basen chodzić mi sie to strasznie podoba i uważam za super pomysł niestety nie mam takiej możliwości ![]() jeżeli chodzi o wypażanie to ja chyba na prad nie wyrobie jak czajnik chodzi mi z 30 razy dziennie bo co mały smoczka wypluje to ja lece wyparzyć, taki mam wkręt żeby nie jadł bakterii eleonoremio mi też się chce cały czas jeść i nie umiem się powstrzymac a muszę bo jak w 3 tygodnie wróciłam do wagi z przed ciąży tak w 4 tygodniu przytyłam pół kilo :/ a brzuch mam duży :/ Misiulka mój tez po 3 nocnym karmieniu nie chce już spać ( koło 6- 7 ) ![]() co do neurologa ja bym chciała iśc tym bardziej, że małemu właśnie tak drga czasem rączka albo nóżka ale ciekawe czy pediatra raczy mi wystawić skierowanie a dziękuje lepiej ale jeszcze troszke odparzenia zostało ![]() a co do twojego burmistrza to my naszego nazywamy lordzikiem ![]() jak ja brałam tabletki anty ( jakieś 4 miesiące potem odstawilam bo zachciałam dzidzi) to nie przytyłam a nawet chyba z 2 kg schudłam za to cycki mi sie powiększyły o rozmiar ![]() jaszczka no przynajmniej lekarka się zajęła a nie tak jak ta wcześniejsza ![]() na pewno będzie dobrze ![]() kupilam dzisiaj małemu kropelki na pierdki te co tak polecacie. i zastanawiam się ile ich używać. z kupami nie ma żadnego problemu praktycznie co 2 jedzenie jest kupa ale czasem jak pierdka to straszie się spina i płacze i tak kilkanaście minut, najgorzej jest właśnie rano jak wstaje na karmienie. nie wiem moze to moja wina bo jem jakieś wzdymające ![]() w każdym razie chce je wypróbować ale chyba nie aż 4 razy dziennie może spróbowac na noc i właśnie rano jak sie tak spina ? wybaczcie, że wszytsko tak chaotycznie, planuje już być na bierząco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
anuszka
ale ty jestes tydzien po porodzie a ja miesiac ![]() aniaa no to super ze wszystk dobrze ![]() karolcia gratuluje ![]() ![]() ![]()
#2087 |
Zakorzenienie
|
wiolek a czemu kapanie 40 minut po jedzeniu? kurde ja zawsze kapalam przed a wlasnie dzis chcialam sprobowac pierwszy raz po ale nie wiedzialam ze trzeba odczekac.
co do wyparzania to ja butelki moze raz na tydzien wyparzam a smoka jak wyparzam butelki a tak to przeplukuje woda |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanko, po jakim czasie po porodzie dostałyście pierwszą miesiączkę? Mnie właśnie dziś zalało a jestem 4 tyg po porodzie, dzwoniłam do mojej ginki żeby zapytac co i jak i powiedziała ze to mozliwe zeby to był okres szczególnie jesli nie karmie piersia.Tylko ze mi dopiero co 3 dni temu minelo plamienie po porodzie.Wczoraj wieczorkiem sie nawet nastraszyłam ze znow mi cycki nabrzmialy, myslalam ze to znow od nawalu mleka bo nawet mi troche polecialo, nawet tabletke na zatrzymanie wzielam a teraz sobie mysle ze mogly nabrzmiec przed okresem
![]() Co do wagi...to mi zostało do zrzucenia 3 kg zeby miec tyle co przed ciaza, bałam sie ze karmiac butla bedzie mi ciezej wrocic do swojej wagi ale jestem zadowolona ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-08-19 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi wlasnie kazala je kupic polozna od laktacji bo Hubert nie mogl chwytac lewej piersi z tym ze mowila ze takie uzywanie ich powinno byc dorazne bo ten tresciwy pokarm ma problemy z przedostawaniem sie przez nie mi tez flak jeszcze zostal niestety
![]() |
#2090 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki - no i niestety, azs może być wynikiem skazy (zresztą na skazę na skórze bierze się te same maści). Dobrze, że maluszka wzięli na badania, bo niby azs samo w sobie groźne nie jest, ale na takiej skórze rozwijają się bakterie i tu już wówczas nietrudno o zakażenie. Cytat:
![]() ![]() ANOXA - dawaj fotę, napiszę czy tak samo u Agutki to wyglądało. Ja nie robiłam, bo młoda wyglądała jak córka frankensztajna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oczywiście jeśli da rade można przed jedzeniem ale u mnie to nie przejdzie bo o ile mój malutki jest grzeczny to jeśli kąpie go na głodniaka to jest takie darcie, ze szok. tylko u niego problem wyczaić kiedy będzie głodny wczoraj kąpałam dokładnie godzine po jedzeniu to byla taka histeria że myślałam że sie udusi, bo jak pisałam czasem je co 3 godziny a czasem co godzine więc wczoraj tak musiało trafic, że pewnie głodny był ![]() dzisiaj własnie mi wisi na cycku więc odczekam 40 minut i uda mi się zmieścić w tej mojej " godzinie" kąpieli. ale czasem kąpie przed 20 bo jak zje powiedzmy o 18.30 to za duże ryzyko czekac do 20 a znowu jak kiedyś poczekałam i się okazało że jadł dopiero o 21 to kapiel byla o 22. więc za nic nie umiem tego ustawić żeby w miere w jednej godzinie kapać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
u mnie minely 6tyg i jescze nie mam @ a nie karmie od 3tyg.
Co do kapieli to kapie ja na glodniaka, w wanience nie placze, tylko jak ja ubieramy ale zagadujemy ja wiec jest oki, wlasnie spi ![]() Kupki robi i baki puszcza choc mniej, albo cichacze ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Wtajemniczenie
|
kurde to ja jakas lewa jestem
![]() 6 tygodni od porodu a ze mnie jeszcze leci rozwodnione coś.. ech |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Pytanie do mamuś karmiących: czy podajecie maluszkom witaminę K ?? I od kiedy należy podawać wit D3?
#2096 |
Zakorzenienie
|
itakasia ja tez dzisiaj ukladalam swoje rzeczy i przymierzalam spodnie sprzed ciazy i we wszystkie wchodze ale dosc opiete sa jednak 4 kg jeszcze mi zostaly a u mnie 5 kg to jeden rozmiar
![]()
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ania - ja tez jeszcze nie mam
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a ja z radoscia donosze ze misio zrobil kupe ![]() ![]() ![]() ![]() teraz wykapany jakas godzinke po jedzeniu i spi sobie w lozeczku. w szoku jestem jak szybko zasnal. ciekawe jak bedzie ze wstawaniem bo poszedl spac wczesniej niz zwykle. ale podoba mi sie ta kolejnosc jak narazie. jak kapalismy go przed jedzeniem to potem zjadl i robil sobie tak godzine aktywnosci jeszcze a dzis od razu lulciu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
sms od jaszczki:
"zostajemy na obserwacji 2 lekarzy go ogladalo i chyba nie bardzo wiedza co to jest. Powierzchnia wysypki sie powieksza, juz zeszla do polowy pleckow i na piers jak bedzie tego znowu wiecej do jutra to zaczna robic jakies testy. spie na fotelu ale mogla z nim byc caly czas chociaz tyle dobrego" [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21489210] ANOXA - dawaj fotę, napiszę czy tak samo u Agutki to wyglądało. Ja nie robiłam, bo młoda wyglądała jak córka frankensztajna ![]() wklejam na buzce wyglada to duzo gorzej tylko zdjecia tego nie oddaly ale widac jakiego rodzaju sa to wypryski bo nie wiem czy panikowac i isc do lekarza czy sie wstrzymac i zobaczyc czy samo minie Załącznik 3345144Załącznik 3345145Załącznik 3345146
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.