2010-08-21, 20:18
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczurzy temat
Cytat:
Napisane przez olkie
;D ja ja cywilizowalam napet po 1-2 h jako ze przypadkiem jest ciezkim nie udalo sie po dobroci;D 5 minut siedzenie w spokoju to i tak wyczyn;D mnie szczypala zebami ;D no z ucieczkami tez miala taki problem;D i co najgorsze na wolanie mniej chetnie wraca niz laciata;D ale jak juz Baska wroci na zarcie do klatki to tamtej robi sie samotnie i poslusznie wraca;D a jak nie to poprostu zamnkij Baske w klatce i wyjdz z pomieszczenia  jak wrocisz za 15 min juz bedzie siedziec steskniona przy wejsciu bys ja do Baski wpuscila;D jakby Dzuma poczula sie mocna i zaczela gryzc to ja wtedy trzeba sila cywilizowac  tzn kladziesz sprawnym i szybkim ruchem ja na plecki i przytrzymujesz nieruchomo 1o sekund cala reka do ziemi( ja to robilam na kolanach  az przestanie sie wyrywac tylko bedzie grzecznie sie takiej dominacji poddawala. uznawala Cie wtedy znow za dominujaca i juz nie gryzie;D jak zbyt laskawa bylam na jej gryzienie to robila sie bardziej odwazna i bez powodu nawet podstawiania palca portafila szczypnac  ale "pokaz sily " rob tylko gdy ugryzie bez powodu by przywolac ja do porzadku 
|
a spotkałaś się może z tym że kiedy lekko brałaś dżumkę ona zaczynała się niemiłosiernie drzeć??? Napoczątku to na mnie działało, ale teraz wiem że to mała terrorystka
|
|
|