2010-08-28, 18:27
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Napisane przez Linka24
Kurcze nie wiem co się dzieje dziś z moim miskiem. Cały dzień śpi po max 15 min potem się budzi jest strasznie nerwowy a jak dam mu cyCa czy butle to zaczyna łapczywie pić ale tylko przez chwilę bo zaraz się denerwuje i płacze.. Ech to może być kolka?
|
Wątpię, że to kolka. Podczas kolki dziecko nie tyle jest nerwowe co ma takie jakby napady okropnego wrzasku i przeraźliwego płaczu.
Ja bym obstawiała niewyspanie i zmęczenie, ewentualnie zwykły ból brzuszka (możesz podać herbatkę rumiankową na złagodzenie, masaże brzuszka).. dziecko śpi 15 minut, budzi się, jest dalej zmęczone więc krzyczy, znowu się męczy, wreszcie przysypia ale coś go znowu wybudza i takie błędne koło. Musisz znaleźć to coś co go budzi - zła pozycja, za ciepło, za zimno, może pomóc smoczek albo owinięcie dziecka np pieluszką tetrową w ciasny kokonik - mojego synka swego czasu wybudzały jego własne wierzgające łapki. Może potrzebuje się przytulić i zasnąłby na twojej klacie.. nie wiem.. albo spróbuj suszenia suszarką przy maluchu - monotonne dźwięki pięknie usypiają większość dzieci. A nawet suszenie ciepłym powietrzem na brzuszek i masowanie dłonią - mojemu bardzo pomagało.
|
|
|