|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Napisane przez Svinecka
nawet nie mam ochoty chyba
ehh a co ja moge? sama z dwojka dzieci
zostala mi resztka rosolu a kupa kawalkow kurczaka wiec zrobie dzis dla nas potrawke, TZ i tak nie ma wiec obejdzie sie smakiem
hmm w ogolole prosilam go rano jak byl w sklepie zeby kupil mi wolowine bo chcialam zrobic bitki na jutro dla gosci a on mi kupil filetyz kurczaka  i co ja mam kotletami z kury ich uraczyc? 
|
możesz zrobić kuraka w sosie jogurtowym - w klubie chyba Wredna wklejała - ja zamierzam spróbować 
Cytat:
Napisane przez morska
Ale masz dłuuuuuugi język
Może jestem dziwna, ale nie obchodzę takich rocznic  Od Męża wymagam tylko, żeby pamiętał o moich urodzinach (chociaż może to błąd  ), no i teraz też Tymkowych.
|
dosłownie czy w przenośni o tym języku 
ja już też pisałam, ze rocznic nie obchodzę, tzn. nie są dla mnie bardzo ważne, ale jak dla kogoś są (rodzina małża) to pamiętam zawsze
wyznaję zasadę, ze jak mnie coś niewiele kosztuje (czyli żadnych wyrzeczeń), a komuś na czymś zależy to nie widzę przeszkód 
Cytat:
Napisane przez Svinecka
morska 
a dla mnie jest to bardzo wazny dzien i TZ o tym wie 
zawsze swietowalismy, zawsze byla kolacja, kwiaty, prezenty.....zawsze czulam, ze to wyjatkowy dzien, zawsze spedzalismy go razem i byla taka magia, patrzylismy sobie w oczy i mowilismy, ze sie kochamy 
dla mnie to wyjtkowy dzien bo zapoczatkowal cos wyjatkowego...tak mi sie wydawalo przynajmniej 
dwa lata temu TZ zrobil niespodzianke, zagadal z mama zeby wziela wolne i Eryk spal z nia, zabral mnie do hotelu na obrzezach miasta, wynajal apartament, kolacja w restauracji....a po kolacji sie oswiadczyl 
takze dla mnie to wazny dzien
a od dwoch lat zapomina - i nawet nie potrafi tego naprawic
mogl przeciez wczoraj powiedziec kochanie zapomnialem, uspic malego, zamowic pizze, zrobic nam drinki i poprzytulac sie ze mna przed tv - to nie,lepiej obrocic kota ogonem 
|
powinien pamiętać bo wie jakie to dla Ciebie ważne, a On jeszcze oliwy do ognia dolewa 
Cytat:
Napisane przez megi b
Wolniejszą chwilką luknijcie na moje fryzy, wkleiłam do albumu. Może i dla mnie jest ratunek
Do później 
|
zaraz luknę
Cytat:
Napisane przez UnholyOne
Teściowa tam siedzi prawie non stop, teść dojeżdża w piątek i wyjeżdża w poniedziałek rano.
Jest mało uciążliwa, zajmuje się małym, zawsze coś ugotuje, ale ma też swoje poglądy
Np. ja jestem za chuda (wg niej) i jednego dnia tak się nażarłam, że nie mogłam funkcjonować, 3 naleśniki, potem pieczeń z jelenia z ziemniakami, obowiązkowe krowie świeże mleczko zsiadłe, na śniadanko stos kanapek...
Nawet mój Małż stwierdził, że nas za chwilę utuczy  Dobrze, że w piątek rano pojechała na pogrzeb i wróciła z teściem dopiero o 18, w końcu miałam dzień głodówki
Po drugie, ciągle podawała Małżowi, wszystko, jajeczniczkę smażyła, kawkę robiła, kapcioszki przynosiła, nawet spanko w dalszym pokoju mu pościeliła, żeby w dzień się wyspał. No ja wiem, że to jej dziecko, ale....Tak jak podaje swojemu Mężowi, tak i synowi. A ja nic i chyba trochę ją to męczyło  , chociaż niby zwraca uwagę, żeby mi pomagał, ale górę bierze podawanie chłopom.
No i po trzecie, i tu pytanie do Was, choć może głupie i nie powinnam bo to każdej sprawa ind.
Czy myjecie zęby po spaniu przed śniadaniem?
No ja myję, małż też i dzieciom tez myję po nocy, ale tu moja Teściowa się ze mną pokłóciła, powiedziała, że źle robię, bo zęby myje się dopiero po śniadaniu....I na nic moje gadanie, Bartkowi wręcz zabraniała myć jak wstanie, a dziecko jak to dziecko, nie chciało mu się, to słuchało Babci...
Teść (lekarz) też nie myje po wstaniu i uważa, że to źle(jak ktos myje)...
Sorki, jeżeli któraś z Was też tak uważa, ale ja mam inne zdanie 
|
Unholly, dodałam jakiś czas temu nowe zdjęcia Tomka do albumu "miesiąc po miesiącu" - pisałam na forum, ale moze nie zauważyłaś, więc nieśmiało się przypominam 
jeśli chodzi o zęby - to ja myję zwykle po śniadaniu choć rozumiem jak ktoś myje od razu przy porannej toalecie, bo czuje się nieświeżo po nocy
nie widzę powodu, zeby zmuszać innych do zmiany tego rytuału 
ale ja jem śniadanie od razu po wstaniu, więc to może dlatego
ogólnie trzeba myć 2 razy dziennie, ale kiedy ten drugi raz wystąpi - przed wyjściem z domu ok 10 czy o 6 po przebudzeniu nie ma strategicznego znaczenia
a już takiego twardego obstawania przy czynnościach zębowych nie swoich dzieci nie rozumiem zupełnie 
ale widać ten typ tak ma 
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------
megi, jako blondynka bardzo ładnie wyglądałaś

3220g 54 cm
------------------
|