|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Ee, nie podoba mi się ![]() Aha, - włosy krótkie ![]() Kurde, Tymek jeszcze nie miał nigdy podwyższonej temperatury, jestem zielona w tym temacie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że doczytam dalej, że dzisiaj już lepiej. .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-08-28 o 14:04 |
|||||
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
No i niestety jak tylko poszłam do kuchni juz słyszę "mama". Krotko pospał, wczoraj uciał 3,5 godzinna drzemke a dzisiaj tylko godzinke. Wogole to Kuba spi w dzien juz tylko raz, czasami jak niedospi to poznym popołudniem zasypia jeszcze raz.
I staram sie go kłasc spac juz o 20.30. Dni beda coraz krotsze, niedlugo znow przestawia czas i chce zeby kład sie wczesniej. Zmykam bo pozniej jade z małym do psiapsiołki. Tż dzisiaj pracuje, jest na jakims pikniku a nam sie nudzi. Ah jak dobrze, ze mam auto bo w przeciwnym razie skazana bym była siedziec w domu. ![]() Miłego popołudnia
|
|
#2373 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może jestem dziwna, ale nie obchodzę takich rocznic Od Męża wymagam tylko, żeby pamiętał o moich urodzinach (chociaż może to błąd ), no i teraz też Tymkowych. Cytat:
Cytat:
![]() E, nie ominął, tylko na to przepisu prawie nie ma Ciasto fr. i nutella i tyle Ja jeszcze posypałam cynamonem. Dzisiaj są jeszcze lepsze niż wczoraj - idealne, chyba musiały się "przegryźć" ![]() Ja też przeczytałam "Biedronkę" ![]() .
|
|
#2374 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
morska
![]() a dla mnie jest to bardzo wazny dzien i TZ o tym wie ![]() zawsze swietowalismy, zawsze byla kolacja, kwiaty, prezenty.....zawsze czulam, ze to wyjatkowy dzien, zawsze spedzalismy go razem i byla taka magia, patrzylismy sobie w oczy i mowilismy, ze sie kochamy dla mnie to wyjtkowy dzien bo zapoczatkowal cos wyjatkowego...tak mi sie wydawalo przynajmniej ![]() dwa lata temu TZ zrobil niespodzianke, zagadal z mama zeby wziela wolne i Eryk spal z nia, zabral mnie do hotelu na obrzezach miasta, wynajal apartament, kolacja w restauracji....a po kolacji sie oswiadczyl ![]() takze dla mnie to wazny dzien a od dwoch lat zapomina - i nawet nie potrafi tego naprawic mogl przeciez wczoraj powiedziec kochanie zapomnialem, uspic malego, zamowic pizze, zrobic nam drinki i poprzytulac sie ze mna przed tv - to nie,lepiej obrocic kota ogonem
|
|
#2375 |
|
Wtajemniczenie
|
Wolniejszą chwilką luknijcie na moje fryzy, wkleiłam do albumu. Może i dla mnie jest ratunek
Do później
|
#2376 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() strasznie ci wspołczuje to chyba nie jest jakas tam mała sprzeczka tylko jakas grubsza sprawa, musisz z nim porozmawiac póki to za daleko nie zajdzie napewno bedzie wszysko dobrze, tylko pogadajcie ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Zuza 2x po 45min -1,5h
|
|
#2377 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie nic
potem jak przyszlam sie polozyc to widzialam, ze polozyl na parapecie, ale nawet nie wiem czy odpakowal a dzis rano schowal do swojej szuflady ahhh w dupie go mam w tamtym roku tez tak bylo tyle, ze okazal skruche i przeprosil, to ze pozniej poszedl grac w gre zamiast posiedziec ze mna to szczegol mial mi niby w tym roku wynagrodzic poprzednia rocznice...taaaaawieczorem przychodza do mnie kolezanki posiedziec
|
|
#2378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2379 |
|
Wtajemniczenie
|
czeko, a ja ją miałam na recepte od dermatologa i dlatyego wydawało mi sie ze na recepte
|
#2380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm. Ja zauważyłam, że Zuza bardziej używa lewej rączki, ale to zależy. Cytat:
Lubię rady Twojej babuni ![]() Ja poproszę ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- A w ogóle to zaraz chyba zwariuję. Cały dzień w domu, duszę się... Małż pomaga rodzicom swoim w remoncie i jesteśmy z Zu same. Muszę chociaż wieczorem sama wyjść na trochę. |
||
|
|
|
#2381 |
|
BAN stały
|
hej mamusie, podczytje ale jakos ochoty na pisanie z wami brak...
uporalam sie z porzadkami, obiadek prawie otowy i czekam na meza ma byc za godzinke... Amelka dzis mnie zaskoczyla - pozytywnie - zjadla rano deserek caly 100 ml i potem w dwoch podejsciach caly duzy sloik oiadku 220 gr jutro pewnie bedzie jak zwykle... i nauczyla sie fajnie psa nasladowac - wczesniej na psa mowila gogo a traz tak fajnie szczeka ał ał kupiłam tez platki mlekolaki z lubelli takie czekoladowe kulki - uwielbia je jesc, dostaje troche w ciagu dnia ez niczego na sucho i tak fajnie chrupie je... ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- a i dziekuje wam za odp w sprawie prostownicy Karolinko co u was?? Miramejku odezwij sie tez |
|
|
|
#2382 |
|
Ola-Unhola
|
Czeeeeeść
![]()
|
#2383 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Ola-Unhola
|
A fajnie, pogoda fajna, tylko wczoraj cały dzień lało, więc zdecydowaliśmy, że już dłużej nie będziemy siedzieli i dzisiaj o 13 już byliśmy w domku.
Poza tym jutro muszę szkolne rzeczy załatwić. Teściowa była z nami i pomagała, ale tez miała swoje poglądy na pewne rzeczy, węc cieszę się, że jestem już w domu
|
#2385 | |||
|
Zadomowienie
|
To w takim razie Karo - pozdrawiam
za przypływ weny Cytat:
Czy dzień poznania się, czy dzień rozpoczynający bycie razem, czy dzień ślubu cywilnego, czy może kościelnego, czy jeszcze jakiś inny Dlatego jakoś nie mamy żadnego A skoro u Was jest jasno wyznaczony, to rzeczywiście powinien pamiętać.Trzymam za poprawę sytuacji. ![]() O. Wróciła ![]() .
|
|
#2386 | |
|
Wtajemniczenie
|
O jestes juz
![]() Cytat:
|
|
#2387 |
|
Ola-Unhola
|
Teściowa tam siedzi prawie non stop, teść dojeżdża w piątek i wyjeżdża w poniedziałek rano.
Jest mało uciążliwa, zajmuje się małym, zawsze coś ugotuje, ale ma też swoje poglądy ![]() Np. ja jestem za chuda (wg niej) i jednego dnia tak się nażarłam, że nie mogłam funkcjonować, 3 naleśniki, potem pieczeń z jelenia z ziemniakami, obowiązkowe krowie świeże mleczko zsiadłe, na śniadanko stos kanapek... Nawet mój Małż stwierdził, że nas za chwilę utuczy Dobrze, że w piątek rano pojechała na pogrzeb i wróciła z teściem dopiero o 18, w końcu miałam dzień głodówki ![]() Po drugie, ciągle podawała Małżowi, wszystko, jajeczniczkę smażyła, kawkę robiła, kapcioszki przynosiła, nawet spanko w dalszym pokoju mu pościeliła, żeby w dzień się wyspał. No ja wiem, że to jej dziecko, ale....Tak jak podaje swojemu Mężowi, tak i synowi. A ja nic i chyba trochę ją to męczyło , chociaż niby zwraca uwagę, żeby mi pomagał, ale górę bierze podawanie chłopom.No i po trzecie, i tu pytanie do Was, choć może głupie i nie powinnam bo to każdej sprawa ind. Czy myjecie zęby po spaniu przed śniadaniem? No ja myję, małż też i dzieciom tez myję po nocy, ale tu moja Teściowa się ze mną pokłóciła, powiedziała, że źle robię, bo zęby myje się dopiero po śniadaniu....I na nic moje gadanie, Bartkowi wręcz zabraniała myć jak wstanie, a dziecko jak to dziecko, nie chciało mu się, to słuchało Babci... Teść (lekarz) też nie myje po wstaniu i uważa, że to źle(jak ktos myje)... Sorki, jeżeli któraś z Was też tak uważa, ale ja mam inne zdanie
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-08-28 o 17:24 |
|
|
|
#2388 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy witaj
![]() moja tesciowa tez usluguje chlopom, a glownie synusiowi ![]() ja myje zeby roznie...jak wstane i wiem, ze zaraz zjem sniadanie to myje po sniadaniu dopiero, bo po co mam myc jak zaraz sie pobrudza ![]() a jak wstane i wiem, ze jeszcze nie chce mi sie jesc to myje od razu
|
|
#2389 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No ale te gadki teściowej...
|
|
#2390 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
poza tym jak ide zaraz robic sniadanie to wole umyc po zeby miec czyste pozniej, poza tym sniadanie by mi nie smakowalo jakbym miala mietowysmak w ustach ![]() Eryk zawsze myje po sniadaniu, jakby umyl przed to by mi nic nie zjadl bo on nigdy nie chce jesc po myciu zebow bo twierdzi, ze nic mu wtedy nie smakuje
|
|
|
#2391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja myję podobnie jak Svi, jak coś jem od razu, to po śniadaniu, a jak nie jem to od razu myję. Svi dzięki pozostałym dziewczynom za opinię w sprawie włosów Przycisnełam wczoraj TZ i stwierdził, ze krótsze lepsze. W końcu sie wypowiedział, a tyle musiałam go prosić
|
|||
|
|
|
#2392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zreszta nie omieszkałam jej zwrocic uwagi....a co do zębow....... hmmm jak ide do pracy to myje po nocy bo śniadanie jem w pracy ale jak jestem w domu to dopiero po sniadaniu a jak tak myśle o tym to pamietam ze gdzies słyszalam ze jak sie myje zeby to nie powino sie po tym godzine jesc........
|
|
#2393 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mi też się wydaje, że w krótszych lepiej ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Svi, ja chcę futrzaki !!!! ![]() ![]() Ile Wam wyszło za nie po dodaniu wszystkich kosztów?
|
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
jak mu zwrocilam uwage to powiedzial ze chcial per "ty" ale ze sie nie znalismy to mu nie pasowało......
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
megi, fajnie wyglądałaś jako blondynka, grzywka taka jak miałaś raczej nie, wyglądałaś jak dziewczynka, na jakieś 18 lat (czy to zdjecie z takich właśnie czasów
) ale jaka fryzurka by ci pasowala muszę przemyslec i poszukać.
|
|
|
|
#2396 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie dla mnie troche bez sensu jest mycie zebow jak za chwile mam jesc - to sie mija z celem troche
no chyba, ze ktos myje zaby, je sniadanie, a potem myje drugi raz ![]() z wysylka 84,2zl tylko ja mialam cene netto 2zl taniej bo bez wysylki
|
|
#2397 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No tak, tyle, że ja śniadanie jem godzinę później, dwie, albo w ogóle. Dzieciom też od razu nie daję. A poza tym jednak uważam, ze te zarazki po nocy z jedzeniem się połyka, a mi to nie teges za bardzo. No ale może dziwna jestem ![]() Ciekawe czy jeszcze ktoś machnie te futrzaki ![]() Na alle są za 109 bez wysyłki, czyli ok 30/40 zł drożej wychodzi
|
|
#2398 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
cala noc polykasz je ze slina, to co Ci ze sniadaniem zaszkodzi Cwirka robi, nie ma juz Twojego rozm?
|
|
|
#2399 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#2400 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moze jeszcze ktos je zrobi
sa naprawde super ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- wlasnie obejrzalam zdjecia L i Zu ![]() super panny tylko troche zdjecia malew ogole jestem w szoku, ze u Karo pod lawa tyle rzeczy moze lezec u mnie wszystko pochowane, ksiazki to Marci zjada na sniadanie ![]() no i przyznac sie - ktora daje dziecku wode Kubusia?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

chcialam kupic, ale to taka bardzie chłopieca... ale podoba mi sie 
powiedział, że mam tłuszczem obrośnięte powieki 

a byla u mnie kolezanka i lajza wygadala mu, ze dzis rocznica
Od Męża wymagam tylko, żeby pamiętał o moich urodzinach (chociaż może to błąd
tylko część przypaliłam

tylko troche zdjecia male
u mnie wszystko pochowane, ksiazki to Marci zjada na sniadanie