Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ***operacja tarczycy***
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-31, 21:57   #3377
olla74
Zakorzenienie

Dot.: ***operacja tarczycy***

Cytat:
Napisane przez fizjo83 Pokaż wiadomość
Witam! Jakis czas temu bywalam na tym watku.Jestem ponad 2 miesiace po drugiej operacji tarczycy-mam ja calkowicie wycieta. Biore 100mg Euthyroxu i oeparol. Chcialabym zaczac brac Chrom Plus poniewaz mam problem ze zrzuceniem nadwagi i niepohamowanym apetytem na slodycze. Zastanawiam sie tylko czy moge go brac-ma w składzie jod 150 mikrogram-100%dziennego zalecanego spozycia. Czy to w polaczeniu z euthyroxem nie bedzie za duzo?? Brała ktoras z Was chrom po operacji tarczycy?? Nie mam jak skonsultowac sie z endokrynologiem. Dziekuje!Pozdrawiam
Sam chrom czemu nie? Ale nic z jodem i tyrozyna. np Apptrim i Term line II maja go w składzie. tego nie wolno.

Cytat:
Napisane przez XShishkaX Pokaż wiadomość
To super,że wyniki dobreJa tez wczoraj odebrałam i lekarz powiedział,że wszystko OK.Ja nic z tych wyników nie wywnioskowałam bo było zapisane liczbowo tak jakby i nie znalazłam żadnego rozszyfrowania w necie.Niestety mój lekarz jest na urlopie i byłam u innego.Od wczoraj smaruje ranę i okolice Linomagiem,nad raną mam twardą opuchliznę,strasznie nieprzyjemne jest dotykanie tego.Poza tym niby wszystko jest OK ale okres mi się spóźnia 3 dzień,ręce mi drętwieją(a od razu mi lekarz mówił,że przytarczyce ucierpiały ale wtedy poziom wapnia był OK)no i ogólnie czuję się jakaś rozbita i do niczego...Niestety hormony mam zbadac dopiero za miesiąc...Jakby był mój lekarz to na pewno coś by wymyślił.Czy któraś z Was miała problemy z okresem po operacji?
Wiem z innego forum,że kłopoty z okresem sa dość częste. Opóźnienia, bolesność, zatrzymania.
Jak poziom wapnia teraz? Ok? Bo z tym nie ma żartów.
Jestem 6 mies po operacji i niczym nie smaruję ,bo zapominam.Wcześniej był Lioton 1000 czasem Cepan. Blizna ok, czerwonawa, dośc cieńka ale cały czas wypukła. Włosy powoli przestają wypadać.Cały czas huśtawka z hormonami: z 37 w ciągu 1,5 mies doszłam do 0,23.Szukamy z endo dobrej dawki. tydzień Euthyrox 100, weekend 75.Kontrola za miesiąc. Pozdrawiam wszystkich.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora