2010-09-23, 11:01
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
Napisane przez sonia1981
Bydgoszczanko u mnie tak samo. Jak tylko mój mąż wchodzi do domu to Maja poprostu zaczyna sie wić u mnie na rękach śmiac do mężą. Wyglada to tak jakby chciała do niego podbiec. Dokładnie tak samo robi jak ja wracam po dłuższej nieobecności do domu.
Dziewczyny moja mała za 1,5 tygodnia kończy 5 miechów, czy myślicie, że mogłabym jej podać już mięsną zupkę??
|
wyczytałam to oto :
Kiedy twój szkrab pozna już smak pierwszych zupek warzywnych, po około miesiącu od zaserwowania mu jarzyn możesz podać zupę z dodatkiem mięsa. Na początek idealnie sprawdzi się gotowany kurczak, indyk i królik (około 10 g dziennie), dodane do już przyrządzonego purée warzywnego. Na razie nie serwuj szkrabowi zup przygotowanych na wywarze mięsnym, ponieważ zawiera on silnie uczulające białka (jeśli twoje dziecko jest małym alergikiem, nie powinnaś mu podawać zup na mięsnym bulionie aż do ukończenia przez nie trzech lat).
http://mamdziecko.interia.pl/wiadomo...u,1490789,1646
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------
Cytat:
Napisane przez panna migotka
dziewczyny ponawiam pytanko
co mogę brać na przeziębienie jak karmię piersią? i mały tez się zaraził  ale ma tylko katarek, żadnego kaszelku ani gorączki, je też chętnie więc chyba możemy iść na spacer?
|
zrób sobie rozgrzewającą herbatkę z sokiem malinowym lub napar z lipy. Popijaj też herbatkę z dzikiej róży .na kaszel napary z mieszanek ziołowych, np. z podbiału, babki, prawoślazu, tymianku i anyżu lub zakup tantum verde
Najbezpieczniejszy jest paracetamol (np. Panadol, Apap) i ibuprofen (np. , Ibum, )Nurofen-Ibuprofen i jego metabolity mogą w niewielkich ilościach przenikać do mleka matki, jednak przy krótkotrwałym stosowaniu w zaleconym dawkach (i dla wyżej wymienionych wskazań), w zasadzie nie ma konieczności odstawiania niemowląt od piersi.
|
|
|