Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-20, 09:32   #3567
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Dobry

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
jadłam już leczo flaki (anuszka mnie zabije)

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anuszka jełopie. W gwiazdki wpisz bez przerw to co napisałam niżej: pampers... i kropka pl
A kod jest niżej.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

anuszka a to ty nie byłaś odebrać decyzję ? u mnie przed wypłata dzwonili po mnie żebym decyzję podpisała a wogóle wczesniej jak składałam to siedziałam z babką i ona mi liczyła czy mi się będzie należeć i wogole kombinowanie bo ogólnie to nie powinnam dostać bo mam ręte i mi też przekraczało ale jakos tam mi babki zakombinowały i się jakoś zmieściłam
Decyzja miała przyjść pocztą i nie przyszła A załatwiał tż. No i tak własnie załatwił. Zadzwoniłam tam i sie dowiedziałam.Miał powiedzieć, że jest zarejestrowany jako bezrobotny, ale nie powiedział, a wtedy jego dochód byłby jako utracony. Miałam fuksa, bo on dzis podpisuje umowę w pracy. Pojechałam do urzędu pracy, pracuje tam moja koleżanka więc wydała mi jego zaświadczenie, że jest zarejestrowany jako bezrobotny bez prawa do zasiłu, zawiozłam do gminy, babka przy mnie obliczyła i dostaniemy tylko że w listopadzie Więcej tej ciapy nigdzie nie wyślę (oczywiście dostał opr )
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dlaczego nie jecie jajek?
Ja jem

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
co do dodatkowego 1000zł tzw.gminnego i np.zasiłku ropdzinnego to żeby go dostać zarobki nie mogą przekraczać 504zl i jakieś grosze na osobę. potrzebne jest zaświadczenie ze skarbówki o dochodach za 2009r.
ja czekam właśnie na decyzję i mają ją przysłać nie muszę osobiście zresztą mój tż to załatwiał tak jak i becikowe.my raczej dostaniemy bo mój tż nie miał dochodów za tamten rok. decyzja miała być w ciągu m-c bo składaliśmy też o rodzinne -zawsze to na pieluchy będzie
Wiem wiem A rodzinne owszem, na pieluchy albo na 2-3 paczki mleka
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Dziękuje, za miłe słowa Makijaż owszem mnie postarza, ale jak zauważyła Lazurowa to rzadko się maluje, i czasem lubię coś mocniejszego raz na jakiś czas można zaszaleć, mój TZ stwierdził ze gdyby nie wózek to by mnie nie poznał i ze wyzywająco wyglądam...to mile ze cały dzień maż pozera cie wzrokiem
Mnie się bardzo podoba makijaz, nie potrafie się malować. I też bym chciała, żeby tż pożarł mnie wzrokiem
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Bo moja mama uważa, że to dzięki mojej diecie Jagusia nie miała i nie ma problemów z brzuszkiem. No i się boi, że jak się najem czekolady to Mała będzie miała zatwardzenie... Ryby jem smażone na oliwie bez panierki, jajka też jem ale najwyżej dwa razy w tygodniu. Ja za białą czekoladą nie przepadam.
A może Jagoda to po prostu twarda babka tak jak moja Iga i nic jej nie zaszkodzi? Rób jak uważasz, w sumie nawet lepiej że nie jesz czekolady i innych tuczących rzeczy, bo szybciej schudniesz, ale np. ja jadłam swego czasu wszystko łącznie z kapustą kiszoną i fasolą czerwoną (teraz też tylko raz na ruski rok słodycze) i Idze nic nie było

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

bo żeby dostać becikowe to dodatkowe to trzeba mieć prawo do zasiłku rodzinnego bez tego nie da rady i dopiero potem można się starać o inne świadczenia np właśnie o to becikowe czy o wywochawcze.
no mi z zaświadczenia ze skarbówki właśnie przekroczyłoby ale w tym roku tż jest na bezrobociu więc to się traktuje jako dochód utracony i coś tam coś tam w każdym razie dostałam
a jeszcze mi teściowa mówiła, że jeżeli się nie pobierało nigdy zasiłku i jest to 1 raz to wtedy chyba ta kwota jest ok 550 zł czy coś koło tego ale nie wiem dokladnie o co w tym chodzi
tzn. nie becikowe tylko dodatek z tytułu urodzenia dziecka, bo becikowe nalezy się wszystkim bez względu na dochód Nie żeby czepiała się słówek
Ja to wszystko wiem i jak pisałam wyżej- załatwiłam
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Supeeer, jakbym miała kupę kasy to na bank bym kupiła
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Frania pisz czesciej, bo uwielbiam na awka sie Twojego patrzyć!

Dziewczyny a wode do picia dajecie przegotowana czy z butelki np zywiec?
Ja robiąc Igusi mm zawsze wlewam połowę przegotowanej, a połowę zimnej zywca prosto z butli
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora