Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-11-13, 17:16   #170
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez LoieFuller Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Macie jakieś sposoby na doły związane z niską samooceną, może jakieś podnoszące na duchu poradniki etc? Ostatnio zawaliłam taką jedną sprawę i teraz ciągle chodzi mi po głowie, jaka to jestem beznadziejna
Ogólnie moja obecna sytuacja nie jest fantastyczna, częściowo mam mały na to wpływ, a częściowo motywacji do zmian brakuje, a że mam dość melacholijny charakter, to normalnie dół za dołem

Pozdrawiam
Mi tego typu doły pomaga szczególnie rozmowa z kimś kto mnie rozumie i kto może mi pomóc spojrzeć inaczej na to co się stało, więc powtórzę za RegularKate: zostań tu z nami Z czasem na pewno uda Ci się wyciągnąć pozytywne wnioski z tej sytuacji. Tylko zawsze do tego potrzeba czasu

A propos poradników, to przypomniało mi się jak kiedyś trafiłam na książkę "Introwertyzm to zaleta". Pomogła mi zrozumieć i zaakceptować niektóre aspekty swojego zachowania i uświadomiła, że w niektórych sytuacjach wcale nie postąpiłam źle, tylko po prostu inaczej niż ekstrawertyczna większość społeczeństwa (autorka dużo pisze o tym, że normy postępowania są dostosowane właśnie do ekstrawertyków, dlatego też introwertycy często czują się gorsi i w ogóle winni temu że są "nie tacy jak powinni być"). Pewnie wiele osób z tego wątku jest introwertyczkami, mylę się?