Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-11-17, 19:11   #544
weegirl
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Ja teraz, jak już robi się mocno zimno zaczęłam częściej upinać włosy. To faktycznie dobry sposób na ochronę końcówek - usunięcie jednej z głównych przyczyn ich niszczenia (czyli ocieranie). Do tego jeszcze serum na końcówki, i może zimę uda się przetrwać
w pełni popieram

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Ja gdzieś czytałam, że współczesne żelazo (w tabletkach) nie niszczy zębów. Żeby mogło mieć na nie wpływ musi mieć bezpośredni kontakt ze szkliwem, co kiedyś miało miejsce bo żelazo podawane było w płynie. Dlatego zalecało się picie go przez słomkę, żeby ochronić zęby. Współczesne tabletki nijak nie pogarszają stanu uzębienia .
No właśnie nie wiem, czy jest to prawdą Rzecz miała miejsce całkiem niedawno i była spowodowana tabletkami właśnie.

Cytat:
Napisane przez Amiria Pokaż wiadomość
Ja nie przepadam za upinaniem wlosow bo wygladam w nich dosyc powaznie ale moze wymysle kilak fajnyf fryzurek.

zawsze mozna sprawdzic poziom hemoglobiny i zrobic bdanie krwi. Ja akurat mialam w dolnej granicy normy i juz odczuwalam negatywne objawy:apatia,ciagle zmecznie, ospalosc, slabe wlosy, wypadanie wlosow since pod oczami, omdlenia to czesto objawy niedoboru zelaza
Ja odczuwam apatię, zmęczenie i ospałość nieustannie, ale to dlatego, że mam ciśnienie jak zombie

A co do upięć to może warto wypróbować coś z tego bloga?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora