Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-16, 14:53   #511
milusiaam
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2327621 1]Jestem jednak przekonania, że najwięcej zdziałać mogą oleje naturalne, nierafinowane, a nie seria z Avonu.. chyba że to ja jedna do tej firmy jestem tak bardzo uprzedzona? [/QUOTE]
Oj nie tylko ty
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 16:45   #512
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
A ja chciałam się pochwalić moimi dzisiejszymi zakupami włosowymi
Zrobiłam 'napad' na Naturę i kupiłam masło shea, maskę shea i szampon aloesowy specjalnie poszłam do tej dalszej, bo oczywiście ta co mam niedaleko pracy to wybrakowana jakaś i nie było.
I nie mogę już kupić nic do włosów przez następne dwa miesiące , a przynajmniej taki mam zamiar hehe

o to mypa jest w naturze! ?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 16:57   #513
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
o to mypa jest w naturze! ?
A jest w jakiś innych sklepach?
Bo ja wyczytałam, że tylko w naturze, ale jak się okazuje nie w każdej.
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 17:19   #514
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
To normalne, że teraz włosy gorzej wyglądają. Po farbowaniu zawsze wyglądają na zdrowsze i bardziej lśniące Daj im trochę czasu, nawilżaj (polecam kurację po myciu: 1/2 odżywki, 1/4 miodu i 1/4 żelu aloesowego), poza tym olejowanie przed myciem (może spróbuj poużywać jakiegoś solidniejszego oleju, jak oliwa z oliwek?).
Też jestem ciekawa, czy miód spłukujesz tylko wodą

Cytat:
Napisane przez kinpatsu Pokaż wiadomość
A ja uczyniłam kolejny krok w pielęgnacji włosów, że tak to nazwę Napisałam list do pana Holgera Moellera, którego większość z Was na pewno zna, jest bowiem autorem strony 'LHPA' Zapytałam, czy mógłby chociaż drogą elektroniczną pomóc mi w powrocie do zdrowych, pięknych naturalnych włosów [oraz w zapuszczaniu]. Odpisał od razu bardzo miłego maila, poprosił mnie o bardzo dokładny opis/historię moich włosów oraz o zdjęcia w dobrej jakości. Oczywiście uprzedził mnie, że bez zoabczenia ich na żywo, bez dotknięcia będzie to trudne, ale postara się zrobić dla mnie co może, więc bardzo się ucieszyłam, bo przyda mi się wsparcie także od kogoś kto na prawdę zna się na rzeczy
Wow!
Po niemiecku do niego pisałaś?
Sama chętnie wysłałabym mu swoje fotki, ale niemieckiego nie umiem

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 17:26   #515
kinpatsu
Rozeznanie

MsTseTse, jaki niemiecki! Na czuja po angielsku napisałam kochana To jest język, którym posługuję się na codzień, a facet jak się okazało świetnie zna jezyk więc dogadaliśmy się bez problemu żadnego

JESTEŚMY ZE SOBĄ...
VIKINGS WE LOVE
kinpatsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 17:42   #516
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Zmywasz miód szamponem ? czy tylko woda?
ja nigdy nie zmywałam tylko woda ,bałabym sie ,ze bede miała sklejone włosy ,ale moze spróbuje
Zel mam jeszcze z PALOMY termin waznosci niby sie skonczył ,ale puki co nic sie z nim nie dzieje
Miód świetnie schodzi po samej wodzie, potrzeba jedynie odrobinę dobrej woli O tym sposobie przeczytałam na LHC i stwierdziłam, że skoro tam jest to popularne, to czemu by nie spróbować takiej kuracji na sobie? A żel, jeśli się z nim nic nie dzieje, to na pewno będzie ok do włosów
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 17:52   #517
madziula199090909090
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Postanowiłam kupić rekonstruktor i hydrator Joico k-pack. Chciałabym się dowiedzieć czy pojemność 150 ml rekonstuktora i 250 ml hydratora wystarczy do uratowania włosów do ramion? Co ile się to nakłada na włosy, jak dużo i ile trzyma się to na włosach? Co najpierw zastosować: rekonstruktor czy hydrator?

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Miód świetnie schodzi po samej wodzie, potrzeba jedynie odrobinę dobrej woli O tym sposobie przeczytałam na LHC i stwierdziłam, że skoro tam jest to popularne, to czemu by nie spróbować takiej kuracji na sobie? A żel, jeśli się z nim nic nie dzieje, to na pewno będzie ok do włosów
A czy mogę dodać do kallosa czy zwykłej odżywki sam miód w proporcji 2:1? To się trzyma na głowie czy od razu spłukuje?
madziula199090909090 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 18:25   #518
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez kinpatsu Pokaż wiadomość
A ja uczyniłam kolejny krok w pielęgnacji włosów, że tak to nazwę Napisałam list do pana Holgera Moellera, którego większość z Was na pewno zna, jest bowiem autorem strony 'LHPA' Zapytałam, czy mógłby chociaż drogą elektroniczną pomóc mi w powrocie do zdrowych, pięknych naturalnych włosów [oraz w zapuszczaniu]. Odpisał od razu bardzo miłego maila, poprosił mnie o bardzo dokładny opis/historię moich włosów oraz o zdjęcia w dobrej jakości. Oczywiście uprzedził mnie, że bez zoabczenia ich na żywo, bez dotknięcia będzie to trudne, ale postara się zrobić dla mnie co może, więc bardzo się ucieszyłam, bo przyda mi się wsparcie także od kogoś kto na prawdę zna się na rzeczy
Super Ja też czekam
Stary 2010-11-16, 18:51   #519
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
A czy mogę dodać do kallosa czy zwykłej odżywki sam miód w proporcji 2:1? To się trzyma na głowie czy od razu spłukuje?
Hmm... tak. Aczkolwiek przy pierwszym teście warto dać trochę mniej miodu Powiedzmy, łyżeczkę do porcji. Taką mieszankę warto leciutko podgrzać w mikrofalówce Tylko nie za mocno, żeby miód nie stracił swoich właściwości odżywczych.

Ja dodaję miód i żel aloesowy do maski Bioetika, o której wcześniej pisałam, no i ona obciąża trochę włosy (ja tą całą mieszankę nakładam też na skórę głowy). Jak nie dodaję miodu czy żelu aloesowego efekt jest taki sam, więc u mnie to kwestia użytej maski. Mnie akurat leciutkie obciążenie po niej nie przeszkadza bo teraz i tak obowiązkowo upinam włosy Jak chcesz wymieszać z Kallosem to może lepiej nie nakładaj u nasady, bo Kallos u niektórych obciąża?
Stary 2010-11-16, 19:18   #520
madziula199090909090
Raczkowanie

Cytat:
Hmm... tak. Aczkolwiek przy pierwszym teście warto dać trochę mniej miodu Powiedzmy, łyżeczkę do porcji. Taką mieszankę warto leciutko podgrzać w mikrofalówce Tylko nie za mocno, żeby miód nie stracił swoich właściwości odżywczych.

Ja dodaję miód i żel aloesowy do maski Bioetika, o której wcześniej pisałam, no i ona obciąża trochę włosy (ja tą całą mieszankę nakładam też na skórę głowy). Jak nie dodaję miodu czy żelu aloesowego efekt jest taki sam, więc u mnie to kwestia użytej maski. Mnie akurat leciutkie obciążenie po niej nie przeszkadza bo teraz i tak obowiązkowo upinam włosy Jak chcesz wymieszać z Kallosem to może lepiej nie nakładaj u nasady, bo Kallos u niektórych obciąża?
Dziękuję za odpowiedź. Ja od skóry głowy nie nakładam masek i odżywek, bo włosy lubią mi się przetłuszczać. Planuje tak na łyżkę Kallosa dodać pół łyżeczki miodu. Dziś planuję nałożyć żółtko z majonezem czy szampon Babydream to domyje po całonocnym trzymaniu?
madziula199090909090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 19:39   #521
siiesta
Rozeznanie

Dziewczyny kupilam na weekendzie szampon w kostce firmy Lush Seanik (niebieski z wodorostami na puszystosc i polysk) i jakos tak uzylam w ten sam dzien. Trudno mi cokolwiek jeszcze powiedziec ale powiem tylko ze z pierwszego efektu bylam niemile zaskoczona. Pouzywam go przez miesiac i zdam recenzje. Minus za sklad szamponu gdzie oprocz wszystkich dobrodziejstw wymienionych na 1 miejscu jest sodium Lauryl Sulfate
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 19:46   #522
Narek
Zakorzenienie

Siiesta, dlaczego byłaś niemile zaskoczona?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 19:58   #523
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Siiesta, dlaczego byłaś niemile zaskoczona?
napisze dopiero za jakis czas. Nie chce tu nikogo zniechecac podajac watpliwe recenzje
Musze troche pouzywac tego szamponu by dowiedziec sie czy dzialanie znowu bedzie takie same.
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 20:55   #524
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
napisze dopiero za jakis czas. Nie chce tu nikogo zniechecac podajac watpliwe recenzje
Musze troche pouzywac tego szamponu by dowiedziec sie czy dzialanie znowu bedzie takie same.
Jestem ciekawa, bo sama używam tego szamponu już od jakiegoś czasu i jestem z niego zadowolona

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 23:13   #525
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. Ja od skóry głowy nie nakładam masek i odżywek, bo włosy lubią mi się przetłuszczać. Planuje tak na łyżkę Kallosa dodać pół łyżeczki miodu. Dziś planuję nałożyć żółtko z majonezem czy szampon Babydream to domyje po całonocnym trzymaniu?
No mnie się też włosy przetłuszczają, ale uważam, że jednak skóra głowy, tak jak i skóra twarzy, potrzebuje czasami trochę nawilżenia Zaplanowane proporcje powinny być ok. Co do pytania odnośnieżółtka z majonezem, to pewnie jest już za późno na odpowiedź Ja bym raczej w ogóle nie zostawiała jajka na noc. Co do zmywania- jajko można zmyć samą wodą, ale co do majonezu to zależyod tego, jak bardzo jest on tłusty. Bałabym się, że Babydream może nie dać sobie rady.
Stary 2010-11-17, 07:17   #526
Amiria
Raczkowanie

Wczoraj wreszcie sie przelamalam i kupila szampon dla dzieci firmy Hipp. Wczesniej probowalam Babydream z rossmana ale dla mnie okazał sie fatalny. Wiec jakos nie spieszylam sie do drugiego podejscia z szmaponami dzieciecymi.

Wczoraj wyporwałam Hipp i jest świetny. Mam włosy przetłuszczajace się i zazwyczaj szampony bez sls kiepsko sobie radzily. hippek sobie swietnie poradził potem nałozyałm polski wax i włosy sa bardzo puszyste, łątwo sie rozczesuja układaja i co najwazniejsze nie ma zadnych przykrych doleglwiosci ze storny scalpu, a uczulało mnie wiekszosc szamponw z sls.

Mma pytanie po tym szmaponie włosy sa bardziej matowe i troche siankowate. Czy to normalne przy tego typu szamponach? Czy to moze wysuszysc włosy i sprawic ze beda sianowate? a moze z kazdym myciem bedzie lepiej?

ostatnio bardzo wyapdaja mi włosy. Zaczełam brac vitapil (nowa wersja) , kupila szampon hipp, zelazo biofer z kwasem foliwoym i wit c.

Najszcyciej widze efekty od tabletek z żelazem. Widze ze troche mniej wypadaja. chcialam kupic ampułki radical ale odkąd przeczytałam, że DMDM Hydratonin to formaldehyd unikam kosmetykow, ktore go posiadaja. Czy znacie jakies ampułki lub wcierki o malej ilosci kosnerwantow? Probouje ograniczych chemie w kosmetykach ostatnio. Przynajmniej ta najbardziej szkodliwą.

Czy wiazecie, upinacie swoje włosy dla ochrony koncówek? czy raczej przez wiekszość czasu nosicie rozpuszczone? ja raczej to drugie
Przeczytalm na forum LHC ze tam większość osób uważa, że to jedna ze skuteczneiszych metod chronienia koncówek przed łamaniem i rozdwajaniem (oczywiscie pod warunkiem nie męczenia włosow prostownicą, rozjaśnianiem etc)

Edytowane przez Amiria
Czas edycji: 2010-11-17 o 07:47
Amiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 07:53   #527
Hermit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amiria Pokaż wiadomość
Wczoraj wreszcie sie przelamalam i kupila szampon dla dzieci firmy Hipp. Wczesniej probowalam Babydream z rossmana ale dla mnie okazał sie fatalny. Wiec jakos nie spieszylam sie do drugiego podejscia z szmaponami dzieciecymi.

Wczoraj wyporwałam Hipp i jest świetny. Mam włosy przetłuszczajace się i zazwyczaj szampony bez sls kiepsko sobie radzily. hippek sobie swietnie poradził potem nałozyałm polski wax i włosy sa bardzo puszyste, łątwo sie rozczesuja układaja i co najwazniejsze nie ma zadnych przykrych doleglwiosci ze storny scalpu, a uczulało mnie wiekszosc szamponw z sls.

Mma pytanie po tym szmaponie włosy sa bardziej matowe i troche siankowate. Czy to normalne przy tego typu szamponach? Czy to moze wysuszysc włosy i sprawic ze beda sianowate? a moze z kazdym myciem bedzie lepiej?

ostatnio bardzo wyapdaja mi włosy. Zaczełam brac vitapil (nowa wersja) , kupila szampon hipp, zelazo biofer z kwasem foliwoym i wit c.

Najszcyciej widze efekty od tabletek z żelazem. Widze ze troche mniej wypadaja. chcialam kupic ampułki radical ale odkąd przeczytałam, że DMDM Hydratonin to formaldehyd unikam kosmetykow, ktore go posiadaja. Czy znacie jakies ampułki lub wcierki o malej ilosci kosnerwantow? Probouje ograniczych chemie w kosmetykach ostatnio. Przynajmniej ta najbardziej szkodliwą.

Czy wiazecie, upinacie swoje włosy dla ochrony koncówek? czy raczej przez wiekszość czasu nosicie rozpuszczone? ja raczej to drugie
Przeczytalm na forum LHC ze tam większość osób uważa, że to jedna ze skuteczneiszych metod chronienia koncówek przed łamaniem i rozdwajaniem (oczywiscie pod warunkiem nie męczenia włosow prostownicą, rozjaśnianiem etc)
po hippie czy babydreamie tez mialam takie tępe włosy ,ale po nałożeniu odżywki ten efekt minął...
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 08:25   #528
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

Najszcyciej widze efekty od tabletek z żelazem. Widze ze troche mniej wypadaja. chcialam kupic ampułki radical ale odkąd przeczytałam, że DMDM Hydratonin to formaldehyd unikam kosmetykow, ktore go posiadaja.
DMDM Hydantoin nie jest formaldehydem. Może go jedynie uwalniać.
A co do szamponów dziecięcych, to owszem, włosy mogą być po nich tępe w dotyku, splątane i suche.

Mam takie pytanie, czy tabletki z żelazem nie szkodzą Ci na zęby? Jak długo je bierzesz?
Stary 2010-11-17, 09:56   #529
Amiria
Raczkowanie

Cytat:
DMDM Hydantoin nie jest formaldehydem. Może go jedynie uwalniać.
A co do szamponów dziecięcych, to owszem, włosy mogą być po nich tępe w dotyku, splątane i suche.

Mam takie pytanie, czy tabletki z żelazem nie szkodzą Ci na zęby? Jak długo je bierzesz?
. Jak sobie wyborazilam, ze mialabym wcieram w skore glowy ten skaldnik to
sie pzerazilam. wile prepraratow ma skaldniki uwalniajace formaldehyd. confused:. zgroza

inne skadniki , ktore uwalniaj formaldechyd to:

DMDM hydantoin, diazolidinyl urea, imidazolidinyl urea, methenamine, quaternium-15, and sodium hydroxymethylglycinate.

z tego co czytalm skaldniki te oprocz tego ze truja to jescze czynia skore podatna na alergie. Hm jestem pewnie zywym przykaldem ze to prawda

A taki Hipp jest zupelnie pod tym wzgledm bezpieczny i chyba po raz pierwszy od lat nie czuje zadnego pdorazneinia skory glowy

A skoro wlosy po tkaim szamponie moga byc wlasnie tepe, splatane suche...czy to znaczy, ze taki szampon na dłusza mete może zaszkodzic włosom (skroze glowy napewno nie zaskzodzi ale nie wiem czy nie spowoduje przesuszenia i zodwajania wlosow)

Jesli chodzi o zelazo to przynajmniej dwa razy w roku (najczesciej przelom jesien zima i zima wiosna) stram sie wpsomagac organizm. Bralam preparaty roznych firm, te ktore biore teraz sa najlepsze.
Zawsze odczuwałam tylko same plusy:wiecej wlosow, mniej wypadania, zdrowszy koloryt cery i wiecej sil, energii.

Zelazo jest bardzo wazne znezwlaszcza dla kobiet. Organizm nie magazynuje go tylko zuzywa na biezaco, a w dodatku kobiety duzo go traca podczas okresu i na sktorek picia kawy, herbaty czarnej wiec jest to bezpieczne

teraz zacelam brac zelazo niedawno i mysle ze bede je zazywac przez ok 3 miesiace potem przerwa. Podobno gdy sypia sie wlosy to w wiekszosci przydapkow jest za malo hemoglobiny w organizmie co powduje niedotlenienie mieszkow wlosowych no i po 2 tygodniach brania zelaza juz jest duuzo lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-17, 10:33   #530
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
. Jak sobie wyborazilam, ze mialabym wcieram w skore glowy ten skaldnik to
sie pzerazilam. wile prepraratow ma skaldniki uwalniajace formaldehyd. confused:. zgroza

inne skadniki , ktore uwalniaj formaldechyd to:

DMDM hydantoin, diazolidinyl urea, imidazolidinyl urea, methenamine, quaternium-15, and sodium hydroxymethylglycinate.

z tego co czytalm skaldniki te oprocz tego ze truja to jescze czynia skore podatna na alergie. Hm jestem pewnie zywym przykaldem ze to prawda

A taki Hipp jest zupelnie pod tym wzgledm bezpieczny i chyba po raz pierwszy od lat nie czuje zadnego pdorazneinia skory glowy

A skoro wlosy po tkaim szamponie moga byc wlasnie tepe, splatane suche...czy to znaczy, ze taki szampon na dłusza mete może zaszkodzic włosom (skroze glowy napewno nie zaskzodzi ale nie wiem czy nie spowoduje przesuszenia i zodwajania wlosow)

Jesli chodzi o zelazo to przynajmniej dwa razy w roku (najczesciej przelom jesien zima i zima wiosna) stram sie wpsomagac organizm. Bralam preparaty roznych firm, te ktore biore teraz sa najlepsze.
Zawsze odczuwałam tylko same plusy:wiecej wlosow, mniej wypadania, zdrowszy koloryt cery i wiecej sil, energii.

Zelazo jest bardzo wazne znezwlaszcza dla kobiet. Organizm nie magazynuje go tylko zuzywa na biezaco, a w dodatku kobiety duzo go traca podczas okresu i na sktorek picia kawy, herbaty czarnej wiec jest to bezpieczne

teraz zacelam brac zelazo niedawno i mysle ze bede je zazywac przez ok 3 miesiace potem przerwa. Podobno gdy sypia sie wlosy to w wiekszosci przydapkow jest za malo hemoglobiny w organizmie co powduje niedotlenienie mieszkow wlosowych no i po 2 tygodniach brania zelaza juz jest duuzo lepiej

Super info. Bardzo dużo nowych rzeczy się od Ciebie dowiedziałam.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:35   #531
Mini1991
Zakorzenienie

a ja ostatnio kupiłam sobie szapon ze skrzypem barwy ma taki fajny gruszkowy zapach jak oceniacie te szampony?

w ogole to zauwazyłam ze słuzy mi czesanie włosow z odzywka.. no i chciałabym sobie kupic do tego grzebien z szeroko rozstawionymi zabkami.. no i moje pytanie.. czy drewniany by sie nadał do tego? no bo wiadomo jak drewno zachowuje sie pod wpływem wilgoci
Stary 2010-11-17, 10:41   #532
Asia19x
Zakorzenienie

Któraś Mypie coś pisała.
Tak, dostępna jest tylko w Naturze Ja mam ją od marca, kosztowała 15zł, ale jest wydajna, choć i tak używam rzadko, bo za dużo tego mam
Do końca grudnia, odwyk. Ciekawe czy dam radę, muszę

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
a ja ostatnio kupiłam sobie szapon ze skrzypem barwy ma taki fajny gruszkowy zapach jak oceniacie te szampony?

Ja uwielbiam szampony Barwy Używałam pokrzywowego oraz z czarnej rzepy. Nie dawno kupiłam też brzozowy, ale jestem na etapie testowania, choć wydaje mi się, że te dwa wymienione wyżej są lepsze.Zwłaszcza pokrzywowy. Lubię je, bo są delikatne, nie podrażniają, włosy są takie miękkie, puszyste i w ogóle
Skrzyp'owego nie miałam jeszcze, ale kiedyś na pewno kupię.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:50   #533
Hermit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Któraś Mypie coś pisała.
Tak, dostępna jest tylko w Naturze Ja mam ją od marca, kosztowała 15zł, ale jest wydajna, choć i tak używam rzadko, bo za dużo tego mam
Do końca grudnia, odwyk. Ciekawe czy dam radę, muszę
Mam tak samo, ostatnio Mypę używałam kilka miesięcy temu czeka na swoją kolej teraz zużywam te swoje maski w kolejności chronologicznej i staram sie zeby nic juz nie kupowac nowego
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:59   #534
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

Jak będziesz stosowała odżywkę to wszystko powinno być ok Chociaż ja jednak wolę szampony z SLES, a dziecięcych używam sporadycznie.

Cytat:
Aha. Tak tylko pytałam, bo np. u mojej mamy i koleżanki zęby zaczęły się strasznie psuć po żelazie właśnie. Ja mam dietę bogatą w żelazo i nie miewam jego niedoborów i chyba nie zdecydowałabym się na taką suplementację No ale dobrze, że niektórym to nic nie szkodzi
Stary 2010-11-17, 11:23   #535
Bruja
Rozeznanie

Cytat:
Ja teraz, jak już robi się mocno zimno zaczęłam częściej upinać włosy. To faktycznie dobry sposób na ochronę końcówek - usunięcie jednej z głównych przyczyn ich niszczenia (czyli ocieranie). Do tego jeszcze serum na końcówki, i może zimę uda się przetrwać

Cytat:
w ogole to zauwazyłam ze słuzy mi czesanie włosow z odzywka.. no i chciałabym sobie kupic do tego grzebien z szeroko rozstawionymi zabkami.. no i moje pytanie.. czy drewniany by sie nadał do tego? no bo wiadomo jak drewno zachowuje sie pod wpływem wilgoci
Mam drewniany z TBS. Nic się z nim nie dzieje pod wpływem wilgoci, ale nieczęsto używam go do tego celu, bo potem ciężko jest domyć resztki odżywki z pomiędzy zębów .

Cytat:
Aha. Tak tylko pytałam, bo np. u mojej mamy i koleżanki zęby zaczęły się strasznie psuć po żelazie właśnie. Ja mam dietę bogatą w żelazo i nie miewam jego niedoborów i chyba nie zdecydowałabym się na taką suplementację No ale dobrze, że niektórym to nic nie szkodzi
Ja gdzieś czytałam, że współczesne żelazo (w tabletkach) nie niszczy zębów. Żeby mogło mieć na nie wpływ musi mieć bezpośredni kontakt ze szkliwem, co kiedyś miało miejsce bo żelazo podawane było w płynie. Dlatego zalecało się picie go przez słomkę, żeby ochronić zęby. Współczesne tabletki nijak nie pogarszają stanu uzębienia .
Stary 2010-11-17, 11:41   #536
Amiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Ja teraz, jak już robi się mocno zimno zaczęłam częściej upinać włosy. To faktycznie dobry sposób na ochronę końcówek - usunięcie jednej z głównych przyczyn ich niszczenia (czyli ocieranie). Do tego jeszcze serum na końcówki, i może zimę uda się przetrwać

Ja gdzieś czytałam, że współczesne żelazo (w tabletkach) nie niszczy zębów. Żeby mogło mieć na nie wpływ musi mieć bezpośredni kontakt ze szkliwem, co kiedyś miało miejsce bo żelazo podawane było w płynie. Dlatego zalecało się picie go przez słomkę, żeby ochronić zęby. Współczesne tabletki nijak nie pogarszają stanu uzębienia .
Ja nie przepadam za upinaniem wlosow bo wygladam w nich dosyc powaznie ale moze wymysle kilak fajnyf fryzurek.

Dokladnie tak jest z zelazem. Kiedys rzeczywiscie moglo zle wplywac na zeby.Teraz te preparaty sa duzo bardziej dopracowane. Ja biore zelazo biofer z kwasem foliwoym i wit c. jestem bardzo zadowolona

zawsze mozna sprawdzic poziom hemoglobiny i zrobic bdanie krwi. Ja akurat mialam w dolnej granicy normy i juz odczuwalam negatywne objawy:apatia,ciagle zmecznie, ospalosc, slabe wlosy, wypadanie wlosow since pod oczami, omdlenia to czesto objawy niedoboru zelaza

Edytowane przez Amiria
Czas edycji: 2010-11-17 o 11:43
Amiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:24   #537
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hermit Pokaż wiadomość
Mam tak samo, ostatnio Mypę używałam kilka miesięcy temu czeka na swoją kolej teraz zużywam te swoje maski w kolejności chronologicznej i staram sie zeby nic juz nie kupowac nowego

Ja staram się używać najczęściej te, które już zaczęłam, jak na razie nieźle mi idzie
ale zanim coś kupię to ho ho, trochę minie, dlatego wchodząc do drogerii kupuję to co muszę i włosowe półki omijam szerokim łukiem

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 14:06   #538
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Dziś planuję nałożyć żółtko z majonezem czy szampon Babydream to domyje po całonocnym trzymaniu?
ale przeciez majonez jest z jajek, to po co zoltko z majonezem? nie lepiej zoltko z miodem i jakims olejem / nafta?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
mnie denerwowalo ze byl taki rzadki i taki wielki wylot z butelki przez to strrrasznie niewydajny ale jako szampon - spoko, tani i dobry, bylam zadowolona
Stary 2010-11-17, 16:03   #539
Maqua
Zakorzenienie

Dziewczyny! gdzie kupię Balsam Joanny Z Apteczki Babuni https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1 ? zamknęli mi Naturę i teraz nie wiem gdzie go dostać. nie ma w Kauflandzie, w Kerfurze, w Rossmannie, w SuperPharm...
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 16:48   #540
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Dziewczyny! gdzie kupię Balsam Joanny Z Apteczki Babuni https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1 ? zamknęli mi Naturę i teraz nie wiem gdzie go dostać. nie ma w Kauflandzie, w Kerfurze, w Rossmannie, w SuperPharm...
Szukaj w małych, nie sieciowych drogeriach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości