2010-11-21, 18:19
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Napisane przez mysiopez
chyba wszyscy interniści są tacy sami.. u mnie w przychodni byłam u 3. U pierwszego gdy dostałam atak alergii i nie wiedziałam, ze można na to po pogotowie zadzwonić. Spuchłam i wpadłam w histerię i mój mąż wszedł ze mną do gabinetu, żeby wysłuchac lekarza bo ja i tak bym nic nie pamietała... to lekarz walnął tekstem.. "Pan też chciałby mieć coś tak spuchnięte jak ona rece.." <-dziadek ma chyba z 75 lat!
póżniej byłam diagnozować czemu są krwotoki w mojej rodzinie - chodziło o skierowanie do hematologa. Ne udało mi sie go zdobyć, bo lekarz stwierdził, ze ja dosstane krwotok z wątroby, wiec powinnam się udać do hepatologa ( lekarza od wątroby..) więć zrezygnowałam z jakichkolwiek prób diagnozowania... bo ręce opadają..
a jak poszłam tylko po zwolnienie z 3 dni z zajęć, teraz w ciaży, to musiał mnie zbadać i wogole nie chcialł mi wypisać... a co mu szkodzi???? poprostu bez komentarza!
|
Nasz koleżance nie chciał dać skierowania do ortopedy, bo wiedział lepiej. Ale wzięła go sposobem, nie wykupowała leków, a jemu wmawiała, że nic nie pomogło i w końcu skapitulował. My teraz naszego znachora nazywamy antywirem, bo nazwisko ma jak pewien znany program antywirusowy. Z tym, że nasz nfzetowski antywir jest mniej skuteczny. 
Z drugiej strony - za co oni biorą tę kasę? Przecież mają leczyć, jak ktoś ma problemy większe niż grypa czy przeziębienie to przecież po to są, żeby skierowanie dać. 
Cytat:
Napisane przez vilya
|
Najbardziej podoba mi się komentarz:
Cytat:
można powiedzieć że pani z obrazu ch**em robiona
|
Cytat:
Napisane przez LadySith
ano, tak mnie natchnęło bo to dopiero pierwsze moje zdjęcia w ciąży
lol, to masz niezlych tych lekarzy... mój rodzinny na szczęście jest niezastąpiony, zarówno jeśli chodzi o fachową wiedzę, jak i wypisanie L4, zreszta czasem sporadycznie do niego po skierowania na badania [jak mam więcej do zrobienia od ginek.-żeby nie płacić aż tyle..]
vilya - nieziemskie 
|
Bardzo fajne to zdjęcie. Ja zdjęć nie chcę, bom cała w rozstępach, to tego tucznik gotowy do uboju. 
Cytat:
Napisane przez muron
ja planuję body, skarpetki plus welurowy, albo body pajacyk bawełniany i dresik welurowy, butki wełniane kombinezon, koc
cieplej niż normalnie będę ubierać, raz, że 1. wyjście, dwa w szpitalu po 30 stopni
oglądałam Ugotowanych hitem moZarella;-) polana sosem słodkim chilii-what?? I kategoryczny nakaz zdjęcia obuwia....
|
O co w ogóle chodzi w tym programie? Widziałam "zajawki", ale nie wiem, o co kaman.
|
|
|