Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-03, 09:18   #1085
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny,

a to zaswiadczenie musi byc na specjalnym formularzu, czy zwyczajny papier od lekarza przez niego wystawiony?
ja mam specjalny formularz z MOPS-u.
Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na usg bioderek - wszystko ok!
mały wyjątkowo dziś grzeczny aż się boję co będzie w nocy - skoro śpi ładnie w dzień to w nocy pewnie da popalić
do noska używamy wody morskiej sterimar i fridy - od 2 dni smarki są takie lekko zielonkawe zaczynam się martwic
nasze maleństwo odkryło nową ulubioną pozycję do spania - na brzuszku. nie szkodzi mu to? oczywiście śpi tak tylko w dzień jak na niego mogę patrzeć
lutien a jak sie zabezpieczacie z tżtem? ja zastanawiam się nad pigułką tą co można brać podczas karmienia piersią tylko nie wiem czy muszę czekać żeby ją wziąć do pierwszej miesiączki po porodzie? tylko czy jak karmię co 2 godziny to miesiączka może przyjść późno?
Dobrze, że lubi spać na brzuszku - raz, ze wpływa to dobrze na stawy biodrowe a dwa, ze tym sposobem masuje sobie brzuszek więc łatwiej mu zrobić kupkę czy puścić bączka

Też będę brać te tabletki - hehe ciężko by było czekać do pierwszej miesiaczki - przy starszej córce dostałam okresu dopiero 9 miesięcy po porodzie Ciekawe kiedy teraz mnie nawiedzi małpa jedna...
Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość

CZY WASZE DZIECI JAK NIE SPIĄ TO ZAJMUJĄ SIĘ SAME SOBĄ? bO MOJA TYLKO UZNAJE RĄCZKI...jAK TO ZMIENIC?

KRETENCJA- ja tez miałam cc- urodziłam córcie po 20 i ok 9 rano musiałam ją przewinąc, przebrać i na własnych nogach zmienić salę...
Chwilkę poleży na brzuszku lub na boczku słuchając pozytywki ale to kilka minut zaledwie - wiadomo na rekach najlepiej

U nas w szpitalu od razu po cc dostaje się dziecko lekka paranoja to jak dla mnie - przez dobę nie można się wcale ruszyć a tu maluch płacze koło ciebie - co prawda położne przychodziły (akurat byłam na sali z dziewczyną po cc) przystawiały dziecko do piersi, zmieniały pieluchy itd. ale jak dla mnie to sadyzm.
Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Dodaje zdjątko tego co tak lubi być na rączkach
śliczny

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-12-03 o 09:19
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora