Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
Napisane przez Karolinak82
Kto Ci tak powiedział?  Ja byłam na Dukanie i nie uważam że śmierdziałam  niby od czego się śmierdzi
ehhh to czekamy do kwietnia...a w kwietniu na dobre wieści
dziwne bo one normalnie są w ofercie Essence  coś Pani ściemniała..a mieli w ogóle szafę Essence?
Jeśli chodzi o lakiery to są specjalne do stempli, ale spokojnie można użyć innych byleby były gęste i kryjące 
|
W pytaniu na śniadanie o tym mówili jakiś czas temu nie pamiętam o co dokładnie chodziło, zapytam tż bo pewnie będzie wiedział.

Zapytałam od razu, nie chodziłam po sklepie bo mi się spieszyło.

Cytat:
Napisane przez angy
Ze smoczkiem tak na dobra sprawę jeszcze nie próbowałam, raz tylko świadomie nie dałam jej do spania, po paru minutach zaczęła jęczeć i od razu jej dałam 
Ale mnie bardziej przeraża noc, kiedy się przebudza czasem na sekundę, daję wtedy smoka i zasypia... A Zuzia budzi się w nocy?
|
Dzisiaj teak miałam 
nawet nie chce mi się myśleć co mała w nocy będzie wyprawiać bez smoka 
Cytat:
Napisane przez mayaha
cały czas ma brac? czy to tylko doraźnie?
|
Z tego co czytałam to dzieciaczki biorą te leki nawet przez kilka lat ze względu na refluks. Amelia ma brać do odwołania, a kiedy to nastąpi to Bozia raczy wiedzieć 
Cytat:
Napisane przez gorgulek
W nocy budziła się czasem i wtedy od razu dostawała smoka. Teraz włączam Jej konika morskiego lub nucę sama po cichutku albo głaszczę po pleckach/główce i zasypia.
|
Iwonko wielkie gratulacje za smoka
My konika nie mamy, ale moze to głaskanie pomoże.
Lepszy humorek już masz? 
Cytat:
Napisane przez Miramej

Raz spróbowałam nie dać na drzemkę, tak orientacyjnie, płakał godzinę bez przerwy, oddałam i stwierdziłam, że to nie jest sposób dla nas  . Więc po jakimś czasie ucięłam czubeczek  Kuba był wściekły, wciskał mi smoka do ręki i pokazywał, że mam dać drugiego (stał w pudełku na komodzie). Ale tamten też był ucięty  . Powiedziałam, że smok jest zepsuty, bo Kubuś ma śliczne duże ząbki i one ugryzły smoka  . Tego dnia nie spał już drugi raz, wieczorem zasnął trzymając smoczek w rączce, a w zasadzie w każdej miał jeden ucięty. Popłakiwał, ale głaskałam po pleckach, przyszedł Małż, tłumaczyliśmy, pocieszaliśmy i jakoś poszło. I tak sobie spał przez tydzień z tymi smoczkami w rączce (potem tylko z jednym, bo namówiłam Go, żeby jeden wyrzucił do kosza), obcinałam jeszcze (doszłam do połowy), ale to już nie miało znaczenia, bo Kuba nie brał ich do buzi już. A 2 dni temu wyrzuciłam ten ostatni i powiedziałam, że był zepsuty i w zamian Kubuś dostanie pieska. Czekam na przesyłkę.
|
Miramejku jesteś zawodowcem, może i moją Amelę oduczysz 
Cytat:
Napisane przez Karolinak82
Jeszcze chciałam napisać ze Zu jak jej się coś wytłumaczy to rozumie pięknie i słucha...wczoraj np. byłyśmy w sklepie...wzięła kaczora donalda i cały sklep z nim obeszła..jak się zbliżałyśmy do kasy to wytłumaczyłam jej że kaczorek musi zostać, bo przyjdzie inne dziecko i jak zobaczy że kaczorka nie ma to będzie płakać...Mała słuchała mnie z szeroko otwartymi oczkami, po czym oddała kaczorka, popatrzyła na niego, zrobiła "da da" i poszła dalej 
|
słodko
Cytat:
Napisane przez Miramej
Jeszcze Wam napiszę, że miałam kryzys, jak Kuba się rozchorował, to było 4. dnia. Myślałam, że dostał tej gorączki ze stresu i gdyby to nie okazało się rota (lub trzydniówką), to oddałabym, mimo, że Kuba się nie dopominał, bo był bardzo słaby, śpiący.
|
Ja bym pewnie dała smoka w czasie choroby
Cytat:
Napisane przez skierka1981
dziewczyny czy ktoras z was ma albo zna sie na parametrach rowerkow takich stacjonarnych? bo na al widze ze sa ok 200 zł mozna kupic i tam jakies oznaczenia rp3, albo rp7, 8 i nie wiem co to jest 
|
Ja mam, ale nie znam tych oznaczeń, mogę małża zapytać jak chcesz.
Cytat:
Napisane przez mayaha
A Zuzia ma śpik do pasa 
|
Witam w klubie 
Cytat:
Napisane przez mariolasl
Z samodzielnym jedzeniem idzie nam lepiej, ale nie idealnie, tzn Antonio je sam tylko to, co bardzo lubi, dan za ktorymi srednio przepada nie tknie lyzka czy widelcem  , ale pozwoli sie nimi karmic
tego posta pisalam ponad 3 godziny chyba 
|

też  
Amela usnęła, trochę walczyła bo nie dałam jej smoka ( ) ale w końcu się poddałam bo mi jej szkoda było. Zębiska się pchają i obie rączki do buzi pcha, widać, że ją bolało.
Dzisiaj miała 3 razy biegunkę nie wiem z czego.
Jeju, ale dzień długi jak się wstanie o 6
|