Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-17, 13:32   #2127
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Z ciekawości zmierzyłam się jeszcze:
talia - 78 cm
brzusio (w najszerszym miejscu) - 94 cm (czyli 1 cm do przodu od poprzedniego pomiaru )
Biodra - 96 cm
idz sie schowaj chudzino
nie wypowiadam sie na temat wymiarow przy tobie
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

Słuchajcie, przeglądam sobie wanienki ze stelażami na allegro i sama nie wiem co dobre Powiedzcie mi doświadczone i rozeznane mamuśki, czy warto kupić wanienkę profilowaną w środku?Czy jak dzidzia jest taka totalnie malutka to normalnie ją tam wykąpie trzymając na ręce, czy jak? Czy lepiej gładką w środku wannę? A może któraś już kupiła i się pochwali...??
kochana powiem ci tak
wanienka jak najzwyklejsza
wlasnie bylam w miescie z tz i ogladalismy wozki
ogladalam wanienki
zwykla wanienka 17 zl na miejscu bez orofili, do tego gabeczka czy pieluszka, stelaz i za 70 zl masz calutki komplecik
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

Ja się spotkałam z masowaniem sutków, ale przed porodem - żeby wywołac poród . Przynajmniej tak zawsze mówił ordynator na obchodzie, te kobitki, które do porodu miały masowac, a my absolutnie nawet się tam nie tykac, bo to powoduje skurcze
no wlasnie ja tez o tym slyszalam dlatego sie zdziwilam
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość

na temat wymiarow no coz:
talia 79cm bylo 75cm..
brzusio, w miejscu najszerszym 100cm niepamietam szczere ile bylo wczesniej..
dupsko 106cm;( a tyłek 103 cm było.. wiec nie jest zle..
nogi rece, twarz bez zmian
piersi wieksze o 2 rozmiary..:/
ej a ty nie opisujesz czasem mnie ??
ja mam identyczne rozmiary co ty
w pasie 100 cm METR
brzuchol mam juz duzy
cycki o 2 rozmiary poszly
ledwo w C sie mieszcze
dupsko to samo
normalnie przybij pione
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
witam moje drogie przyszle mamusie
ostatnio malo pisze:
- mam jutro egzaminy i kuje
- ta cukrzyca w ciazy...mam dola i nie mam humoru
- drukujecie jak szalone, wiec czesciej czytam niz sie odzywam

witam nowe mamusie na forum co do zwolnienia, ja tez jestem na nim od 2miesiaca ciazy. Jednakze praca w ochronie na nogach po 13h dziennie, nie jest dobra pracą dla kobiet w ciazy, o ile w ogole dla kobiet trzyma mnie tylko umowa (do 31.07.2011) A gdy bede mogla juz isc do pracy (choc wcale mi sie nie spieszy ) szukam od razu innej lzejszej i ciekawszej

jedyne co mnie cieszy- 7 lutego ide na usg powinnam poznac plec ale najwazniejsze jest dla mnie zdrowie maluszka... tak jakos boje sie o niego/nia... duzo placze, stresuje sie, teraz ta dieta, malo sie uraszam, ogolnie jestem do niczego
kochana wybaczamy ci te zaleglosci
nic sie nie boj
jak zdasz wszystkie egzaminy to ponadrabiasz
a tymczasem 3mamy kciuki
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Coś za gładko brzmi ten tytuł ja bym proponowała
"Bęben wisi do pasa, nadwaga jak u grubasa, my majowo - czerwcowe mamy zrzucamy swe zbędne kilogramy!"
popuscilam

a my wrocilismy z miasta
upatrzylismy wozek
i prawdopodobnie jak wrocimy z gor to go kupimy
http://allegro.pl/espiro-vector-4-ai...404693716.html
kolor ciemny fiolet z fuksja
a najlepsze jest to , ze na zywo ten wozek jest duzo ciemniejszy niz w neciei babka mowi, ze ten kolor i kupuja dla chlopcow jak i dla dziewczynek
a ze nasza to 99% dziewczynka, bo az dwoch lekarzy potwierdzilo, wiec jakby cudem jej wyrosly jajka to i tak bedzie pasowac

aha i przyszla do mnie wylicytowana paka ubranek
30 sztuk
wszystkie w dobrym-bardzo dobrym stanie
nic niezniszczone
super, wyszlo z przesylka po 5 zl na sztuce
teraz chyba powoli za pranie sie zabiore bo nie dosc, ze za chwile w szafie bedzie lumpkiem smierdzialo to do tego moglabym po trochu prac i prasowac, bo jak tak dalej brzuszek bedzie rosl to przed porodem bede miala 120 cm

aha no i pisalam kiedys, ze wyslalam maila z prosba do JELP'u zeby wyslali mi probke proszku i sdostalam
teraz trrzeba zrobic probe poiedzy jelpem a lovela