2011-01-24, 15:05
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
Napisane przez caroline_1988
Pamiętam dra jak szukałaś pracy... Mimo wszystko pójdę tam i dam z siebie wszystko. Musze posłuchać waszych rad i pierś do przodu!
|
No właśnie!
Dziewczyny bardzo dobrze mówią! Ja mogę powiedzieć to samo, ale mogę także dołożyć coś od siebie - jak samym wyglądem zdobyć "zaufanie" potencjalnego pracodawcy
Poza tym pracuję w biurze, gdzie codziennie przychodzi mnóstwo osób na rozmowę o pracę (przedstawiciel handl.) także jak masz jakieś pytania, wal śmiało
Przede wszystkim głowa do góry, pierś do przodu i dużo, dużo uśmiechu na twarzy a w głowie tylko pewnośc siebie.
To normalne, że idziesz do pierwszej pracy a twoje doświadczenie jest znikome. To nie powinno nikogo dziwić, pytanie tylko czy się nadajesz. Jeśli wychodzisz z założenia "nie wiem, chcę spróbować, zobaczymy" - na pewno nie dostaniesz tej pracy. Ale z podejściem "chcę zdobyć doświadczenie, chcę pracować, chcę w praktyce wykorzystać zdobytą wiedzę".
Myślisz kochana, że jak ja zaczynałam pracę wiedziałam co z czym? Robię korektę, początkowo to wszystko w redakcji, drukarni było dla mnie czarną magią, a teraz... Zaskakuje mnie jedynie ułomność ludzi
|
|
|