2011-01-27, 18:48
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie Część XXVII- zapuszczalskie wciąż atakują
Cytat:
Napisane przez Chatul
Głównie od osoby zależy. No i od szerokości podpasek. Bella ma na tyle wąskie, że nie są szersze od miejsca na majtkach, które zajmują. Za to jedna firma (nie będę pisała jaka, bo będzie, że celowo antyreklamę robię  ) ma podpaski tak szerokie, że nie wiem jak ludzie mogą je nosić  Miałam po godzinie obtarte pachwiny  Nigdy więcej tego ustrojstwa.
|
Ja zrobię antyreklamę - NIENAWIDZĘ PODPASEK ALWAYS!!!!
Dla mnie są niewygodne, za szerokie (obojętne jaką wersję kupuję, a te na noc, to ja nie wiem na jakie oni majtki robią, w moich się nie mieściły   ) , obcierają i po 2-3h mam odparzenia  
Cytat:
|
On chyba do "Dramers" należy, nie? A Dramers nie testuje, z tego, co pamiętam. Ale to jeszcze musiałabym sprawdzić.
|
A tego niestety nie wiem. Ale poszukam przy okazji.
Cytat:
Napisane przez Rinaa
yy poważnie ?
mnie nigdy nie obtarła, nie odparzyła podpaska
|
A może po prostu masz taką skórę 
Cytat:
Napisane przez n0emi
mnie podpaski nie obcieraja, wgl ich nie czuje 
|
To fajnie masz 
Cytat:
Napisane przez kocurzyca
To jakos tak bylo, ze bialy jelen to bylo mydlo toaletowe, a to twarde takie popekane to bylo do prania.
Ja tez w czasie tradziku mylam bialym jeleniem. A potem przerzucilam sie na Under 20.
|
Ten Biały Jeleń to w ogóle mi nie pasuje. A to szare, popękane - było fajne. Ale daaaawno już go nie spotkałam.
Cytat:
Kiedys pampersy byly niezbyt wspaniale, ale teraz sa dobre.
I moim zdaniem wszystko jest lepsze niz gotujaca sie mokra szmata miedzy nogami, nasiaknieta cieplymi siuskami.
3 Minuty w czyms takim i odparzenia gotowe, aniestety nie zawsze jest mozliwosc zeby dziecko przewinac.
Na tetre mozna sobie pozwolic w domowych warunkach.
|
Ja myślę, że pampersy są dużym ułatwieniem.
W domowych warunkach - można używać tetry, ale przy wyjściach z dzieckiem to jednak pampersy są lepsze. Bo wiadomo, że w niektórych miejscach publicznych (czasem trzeba przecież dziecko zabrać) nie ma opcji, żeby zmienić taką pieluchę, no i to też śmierdzi zwyczajnie. A pampersik wchłania.
Cytat:
Napisane przez kocurzyca
W moim odczuciu to chyba Naturella i Bella maja najlepsze. A cala reszta to jakies dziwolagi.Albo odparzaja, albo sa sztywne, albo za szerokie...
A ja na tampaksach jade 
|
Ja też lubię Bellę i Naturellę. Jeszcze niestety zdarza się, że Bella czasem mnie podrażnia i to dość niekomfortowe jest, i pozostaje mi tylko Naturella. A i tak najbardziej wolę tampony - też z Naturelli, bo z Belli kompletnie mi nie pasują, niestety.
Cytat:
Napisane przez Chatul
Dobrych podpasek Belli też nie czuję. Ale niektóre firmy robią podpaski moim zdaniem 1,5 razy szersze od tych Belli. I wtedy je czuję, bo są za szerokie  No i Bella ma mało tego "plastiku" na brzegach podpaski, a niektóre podpaski innych firm to sam plastik mają wokoło. A trudno żeby w gorący dzień nie ocierał taki "plastik", który ciągle trze o skórę.
|
Jeszcze co do innych podpasek to mi się zawsze skrzydełka od majtek odlepiały i przylepiały tam gdzie nie trzeba
|
|
|