Offtopowe zapuszczanie Część XXVII- zapuszczalskie wciąż atakują - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 16:29   #2431
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie Część XXVII- zapuszczalskie wciąż atakują

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Nie wiem skad ta teoria. Regularnie zmieniany pampers Bije na glowe tetre.
W tetre jak dzieciak nasika to siedzi w sikach ,ktore wyzeraja skore, a w pampersie ma sucho.
Fakt, wiele mamus stosuje pampersy nieprawidlowo, bo musla ze jak reklama mowi ze w pampersi sucho caly dzien to znaczy ze jeden na caly dzien wystarczy.
Druga rzecz to na pieluche tetrowa zaklada sie plastikowe majtki wiec nie wiem jak bardziej przewiewne to ma byc. Sama tetre to na chwile w domu sie zaklada.

Moja mama tez demonizowala pampersy, dopoki sie nie przekonala jak to na prawde dziala.
I ja i moja siostra w tetrowych pieluchach bylysmy wiecznie poodparzane (z opowiadan mamy), a pieluch nie nadarzala zmieniac.
Ja miałam odparzenia po pampersach... Po tetrze nie.
Będę musiała mamy zapytać jak to dokładnie było i czy mi jakieś plastikowe majtki na tetrę zakładała
Stary 2011-01-27, 16:37   #2432
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Astra a ile scinasz??

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

albo zadam inne pytanie Dokad scinasz??
teraz wlosy mam lekko za ramiona a chce sciac na krociotko,nie na zapalke ale krotko,
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:44   #2433
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Świetna jest :P
Jakbym miała kasę to bym sobie kupiła

Cytat:

Saming
ja jestem chetna na elemonga!
Ale teraz, już ?

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wspólne zamówienie, to ja będę chętna
Bo chcę sobie zamówić w sumie, ale że tam dwa w zestawie jest, to potrzebuję kogoś do pary.
Jest nas 3, to może jeszcze ktoś chce?

Cytat:
Ale tu cisza dzis
Wszystkie panienki sie ucza pilnie
Taaaa. Ja to tak olałam sobie sprawę z uczelnią, że muszę codziennie biegać, odpowiadać i załatwiać wpisy. Dupa jestem.

Dzisiaj poprawiacz nastroju: kupiłam sobie spodnie i bluzeczkę. Zaraz zrobię fotki. Oczywiście też byłam w Naturze Kupiłam fioletowe cienie do smoky eyes I ten olejek do paznokci o którym jyyli pisała.
Aaaa, i widziałam śliczne czerwone płaszczyki (były też czarne, szare i ciemnoszare) za 150zł w outlecie Terranovy, takie na wiosnę. Cudo po prostu. Jakbym miała kasę to bym kupiła.

W ogóle, laski - widziałam SUCHY szampon w Naturze!!!! Za 12zł w promocji (chyba 16zł kosztuje normalnie), ale nie znam tej firmy i nie kupowałam bo nie wiem czy testuch czy nie.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Będę musiała mamy zapytać jak to dokładnie było i czy mi jakieś plastikowe majtki na tetrę zakładała
Ja miałam tetrę też
Odparzeń nie miałam. Ale wtedy mamy nie stać było na pampersy, a tetrę się wyprało i była ok. To chyba były czas gdzie jeszcze w szarym mydle się rzeczy prało.
Teraz już nie ma fajnego szarego mydła. Pamiętam, że do wszystkiego się nadawało - do prania i do mycia, nie uczulało ani nic. A teraz sporo proszków do prania mnie uczula, mydła... eh, masakra.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:50   #2434
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ja za to miałam na pampersy zwykłe uczulenie Ale też jakie pampersy były w naszych czasach... sama cerata, okropność Teraz są o niebo lepsze

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Bo chcę sobie zamówić w sumie, ale że tam dwa w zestawie jest, to potrzebuję kogoś do pary.
Jest nas 3, to może jeszcze ktoś chce?
A będziesz może zamawiała Misshę albo jakieś inne kremy BB? Albo mogłabyś mi w razie czego podać na PW linka do produktów sprzedawcy, od którego byś zamawiała?
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:52   #2435
malina19
Zakorzenienie

a ja dzisiaj coz, bylam w kolejnych dwoch centcah i za duzo ofert pracy to nie bylo
podejrzewam ze zrobie tak jak inni robia ze wydrukuje (najpierw musze kupic tusz i papier) i wydrukuje i poroznosze do kazdego sklepu z nadzija ze cos sie zwolni i mnie wezma

a teraz siedze w domu poprawilam pierwszy rozdzial pracy tak ze uwazam ze moge go dac promotorowi do sprawdznia
iz asiadam do kolejnego
a w miedzy czasie obejrze prosto w serce

w ogole jestem zl, bylam w sklpeie gdzie grala muzyka i kto do mnie dzwonil z zastrzezonego;/ kurcze nie daruje sobie jak to bylo z wczorajszego sklepu co dalam cv gdzei szukali kogos do pracy, ale kurcze no ;/
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:02   #2436
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
W ogóle, laski - widziałam SUCHY szampon w Naturze!!!! Za 12zł w promocji (chyba 16zł kosztuje normalnie), ale nie znam tej firmy i nie kupowałam bo nie wiem czy testuch czy nie.
Jak wyglądał?

Cytat:
Ja za to miałam na pampersy zwykłe uczulenie Ale też jakie pampersy były w naszych czasach... sama cerata, okropność Teraz są o niebo lepsze
Pewnie są lepsze niż dawniej, nie przeczę. I dopóki dziecko nie ma nieprzyjemności związanych z noszeniem pampersów, to niech je nosi (tu oczywiście z wiadomych przyczyn odradzam firmę Pampers ).
Ale nie każdemu dziecku po prostu one odpowiadają. Uczulenia i poparzenia od pampersów wcale rzadkością nie są. Zwłaszcza, że tak na chłopski rozum- pampers musi być szczelny z każdej strony żeby nic nie wyciekło z niego- więc jak może być przewiewny
No i to o czym już wspominałam- ten plastik/cerata która jest w pachwinach dziecka, zdecydowanie może się przyczyniać do wszelkich otarć i odparzeń.
Stary 2011-01-27, 17:05   #2437
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Pewnie są lepsze niż dawniej, nie przeczę. I dopóki dziecko nie ma nieprzyjemności związanych z noszeniem pampersów, to niech je nosi (tu oczywiście z wiadomych przyczyn odradzam firmę Pampers ).
Ale nie każdemu dziecku po prostu one odpowiadają. Uczulenia i poparzenia od pampersów wcale rzadkością nie są. Zwłaszcza, że tak na chłopski rozum- pampers musi być szczelny z każdej strony żeby nic nie wyciekło z niego- więc jak może być przewiewny
No i to o czym już wspominałam- ten plastik/cerata która jest w pachwinach dziecka, zdecydowanie może się przyczyniać do wszelkich otarć i odparzeń.
Wydaje mi się, że to działa raczej jak podpaska - czyli jest bardzo, ale to bardzo chłonne i dzięki temu nie musi być aż tak szczelne. Chociaż nie wiem, bo pampersów na żywo nie widuję
Ale z reklam wynika, że w pachwinach nie obcierają, chociaż nie można reklamom aż tak wierzyć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 17:07   #2438
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wydaje mi się, że to działa raczej jak podpaska - czyli jest bardzo, ale to bardzo chłonne i dzięki temu nie musi być aż tak szczelne.
No to z tego by wynikało, że właśnie musi być szczelne. Nie jedna dziewczyna ma problem z tym, że przez podpaskę się poci w pewnym miejscu itd.

Cytat:
Ale z reklam wynika, że w pachwinach nie obcierają, chociaż nie można reklamom aż tak wierzyć.
Skrzydełka od szerokich podpasek normalnie obcierają i odparzają, więc ta pampersowa cerata pewnie robi tak samo.
Stary 2011-01-27, 17:11   #2439
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam tetrę też
Odparzeń nie miałam. Ale wtedy mamy nie stać było na pampersy, a tetrę się wyprało i była ok. To chyba były czas gdzie jeszcze w szarym mydle się rzeczy prało.
Teraz już nie ma fajnego szarego mydła. Pamiętam, że do wszystkiego się nadawało - do prania i do mycia, nie uczulało ani nic. A teraz sporo proszków do prania mnie uczula, mydła... eh, masakra.
No jak to nie??
Przeciez to zwykly bialy jelen byl.

Pieluchy jeszcze sie gotowalo.
Cytat:
No to z tego by wynikało, że właśnie musi być szczelne. Nie jedna dziewczyna ma problem z tym, że przez podpaskę się poci w pewnym miejscu itd.

Skrzydełka od szerokich podpasek normalnie obcierają i odparzają, więc ta pampersowa cerata pewnie robi tak samo.
Pampers nie jest z ceraty, ale mniejsza o to....

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:13   #2440
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

Też chyba zależy od osoby i podpasek, mnie z reguły nie obcierają, dlatego się tym zasugerowałam
Stary 2011-01-27, 17:17   #2441
saming
Zakorzenienie

Cytat:
A będziesz może zamawiała Misshę albo jakieś inne kremy BB? Albo mogłabyś mi w razie czego podać na PW linka do produktów sprzedawcy, od którego byś zamawiała?
Misshę na razie mam, i po pierwszym dniu użycia jestem zadowolona.
Ale bym chciała porównać do Elemonga albo innego cuda.
Masz jeszcze jakieś typy? Bo w sumie to pewnie podobnie mamy - obie jasną cerę, trądzikową. Po Atredermie, o ile dobrze kojarzę

Cytat:
Jak wyglądał?
Znalazłam w necie - firma Beauty Formulas.
Ten.

Cytat:
Wydaje mi się, że to działa raczej jak podpaska - czyli jest bardzo, ale to bardzo chłonne i dzięki temu nie musi być aż tak szczelne. Chociaż nie wiem, bo pampersów na żywo nie widuję
Mnie podpaski obcierają, a też niby takie super i w ogóle, a co dopiero dziecko z taką delikatną skórą... I praktycznie cały czas w tych pampersach. Jak komuś nie szkodzą - to świetnie, ale wiele osób ma bardzo wrażliwą skórę i mogą jednak szkodzić.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
No jak to nie??
Przeciez to zwykly bialy jelen byl.

Pieluchy jeszcze sie gotowalo.
No fakt, pieluchy się gotowało

A co do mydła - możliwe, że zmienili formułę.
Ale kiedyś było takie twarde, brzydkie, i ogólnie fee, ale świetnie się sprawdzało.
Moja mama myła nim twarz jak miała trądzik - i się świetnie nadawało. A to obecne już nie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 17:22   #2442
n0emi
Zakorzenienie

saming tak juz teraz moge zamawiac

Dziewcyzny tak was czytam i sie zastanawiam czy ktoras sprobuje uzywac zwyklej tetry Przeciez przy dziecku jest tyle roboty, ze mozna troche zycie ulatwic uzywajac pieluch jednorazowych
ja jestem z roku 89 i wtedy pampersy nie byly popularne i mama byla zmuszona uzywac tetry. Jeszcze mam takie plastikowe majty zapinane na zatrzaski, zeby wlozyc te pieluchy tetrowe brrrrrrrr
Teraz moze i nie trzeba ich uzywac, ale dziecko bedzie cale do przebrania, nie tylko pieluszki ale i body itd...
Ja tam mysle ze pampersy to zbawienie dla matek i slyszalam tylko o ich plusach
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:22   #2443
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Pampers nie jest z ceraty, ale mniejsza o to....
Wiem, że nie z ceraty. Początkowo pisałam "plastik" potem chyba n0emi nazwała to "ceratą". W jednej wiadomości napisałam "plastik/cerata " nawet. Nie wiem, co to za materiał, jakoś żadna inna dziewczyna też nie napisała jego nazwy więc nie miałam okazji się dokształcić.
Ale jako, że wszystkie wiemy o jaką "ceratę" chodzi, to użyłam tego określenia

Cytat:
Też chyba zależy od osoby i podpasek, mnie z reguły nie obcierają, dlatego się tym zasugerowałam
Głównie od osoby zależy. No i od szerokości podpasek. Bella ma na tyle wąskie, że nie są szersze od miejsca na majtkach, które zajmują. Za to jedna firma (nie będę pisała jaka, bo będzie, że celowo antyreklamę robię ) ma podpaski tak szerokie, że nie wiem jak ludzie mogą je nosić Miałam po godzinie obtarte pachwiny Nigdy więcej tego ustrojstwa.

Cytat:
Znalazłam w necie - firma Beauty Formulas.
Ten.
On chyba do "Dramers" należy, nie? A Dramers nie testuje, z tego, co pamiętam. Ale to jeszcze musiałabym sprawdzić.

Cytat:
Mnie podpaski obcierają, a też niby takie super i w ogóle, a co dopiero dziecko z taką delikatną skórą... I praktycznie cały czas w tych pampersach. Jak komuś nie szkodzą - to świetnie, ale wiele osób ma bardzo wrażliwą skórę i mogą jednak szkodzić.
Stary 2011-01-27, 17:23   #2444
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:

yy poważnie ?
mnie nigdy nie obtarła, nie odparzyła podpaska

myślę o psikaniu rozjaśniaczem z joanny
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:24   #2445
n0emi
Zakorzenienie

mnie podpaski nie obcieraja, wgl ich nie czuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 17:25   #2446
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
A co do mydła - możliwe, że zmienili formułę.
Ale kiedyś było takie twarde, brzydkie, i ogólnie fee, ale świetnie się sprawdzało.
Moja mama myła nim twarz jak miała trądzik - i się świetnie nadawało. A to obecne już nie.
To jakos tak bylo, ze bialy jelen to bylo mydlo toaletowe, a to twarde takie popekane to bylo do prania.

Ja tez w czasie tradziku mylam bialym jeleniem. A potem przerzucilam sie na Under 20.

A co do bcierajacych podpasek, to ja aways nie moge uzywac bo mnie straszliwie odparzaja.A pieluchy nie sa wykonane z takiej ceraty jak alwaus tylko czegos takiego co w dotyku jest jak milutka flanelka.

Kiedys pampersy byly niezbyt wspaniale, ale teraz sa dobre.
I moim zdaniem wszystko jest lepsze niz gotujaca sie mokra szmata miedzy nogami, nasiaknieta cieplymi siuskami.
3 Minuty w czyms takim i odparzenia gotowe, aniestety nie zawsze jest mozliwosc zeby dziecko przewinac.
Na tetre mozna sobie pozwolic w domowych warunkach.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-01-27, 17:26   #2447
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Misshę na razie mam, i po pierwszym dniu użycia jestem zadowolona.
Ale bym chciała porównać do Elemonga albo innego cuda.
Masz jeszcze jakieś typy? Bo w sumie to pewnie podobnie mamy - obie jasną cerę, trądzikową. Po Atredermie, o ile dobrze kojarzę
Tak jest
Póki co tylko Elemonga próbowałam i na mojej cerze sprawdza się świetnie Kryje, wtapia się, nie wypryszcza, ogólnie cudo
Ale chciałabym wypróbować też inne
Stary 2011-01-27, 17:28   #2448
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziewcyzny tak was czytam i sie zastanawiam czy ktoras sprobuje uzywac zwyklej tetry Przeciez przy dziecku jest tyle roboty, ze mozna troche zycie ulatwic uzywajac pieluch jednorazowych
No jasne- jak można to czemu sobie życia ni ułatwić.
Ale jak dziecko ma uczulenie na pampersy albo odparzenia to pampersów nosić nie powinno.

Cytat:
Ja tam mysle ze pampersy to zbawienie dla matek i slyszalam tylko o ich plusach
Nic nie ma samych plusów. Właśnie poznałaś minusy pampersów
Stary 2011-01-27, 17:28   #2449
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Głównie od osoby zależy. No i od szerokości podpasek. Bella ma na tyle wąskie, że nie są szersze od miejsca na majtkach, które zajmują. Za to jedna firma (nie będę pisała jaka, bo będzie, że celowo antyreklamę robię ) ma podpaski tak szerokie, że nie wiem jak ludzie mogą je nosić Miałam po godzinie obtarte pachwiny Nigdy więcej tego ustrojstwa.
W moim odczuciu to chyba Naturella i Bella maja najlepsze. A cala reszta to jakies dziwolagi.Albo odparzaja, albo sa sztywne, albo za szerokie...

A ja na tampaksach jade

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 17:35   #2450
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A co do bcierajacych podpasek, to ja aways nie moge uzywac bo mnie straszliwie odparzaja.A pieluchy nie sa wykonane z takiej ceraty jak alwaus tylko czegos takiego co w dotyku jest jak milutka flanelka.
To ja chyba dotykałam innych pampersów

Cytat:
I moim zdaniem wszystko jest lepsze niz gotujaca sie mokra szmata miedzy nogami, nasiaknieta cieplymi siuskami.
3 Minuty w czyms takim i odparzenia gotowe, aniestety nie zawsze jest mozliwosc zeby dziecko przewinac.
I dlatego w domowych warunkach warto ją stosować, jeżeli dziecko z jakichś powodów nie może nosić pampersów.
Czasami wystarczy częściej je zmieniać, posypywać skórę talkiem itd. a czasami trzeba przejść na tetrę, po prostu. Nie ma łatwo z dziećmi

Cytat:
Dobrych podpasek Belli też nie czuję. Ale niektóre firmy robią podpaski moim zdaniem 1,5 razy szersze od tych Belli. I wtedy je czuję, bo są za szerokie No i Bella ma mało tego "plastiku" na brzegach podpaski, a niektóre podpaski innych firm to sam plastik mają wokoło. A trudno żeby w gorący dzień nie ocierał taki "plastik", który ciągle trze o skórę.

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
yy poważnie ?
A używasz tych ze skrzydełkami?
Może po prostu używasz dobrych podpasek. Mnie np. podpaski Belli w ogóle nie obcierają. A może zwyczajnie Twoja skóra nie ma tendencji do odparzeń.

Cytat:
W moim odczuciu to chyba Naturella i Bella maja najlepsze. A cala reszta to jakies dziwolagi.Albo odparzaja, albo sa sztywne, albo za szerokie...
U mnie sprawdzają się właściwie tylko podpaski Belli, z tych powszechnie dostępnych.

Cytat:
A ja na tampaksach jade
Ja z przyczyn oczywistych Tampaksów nie kupuję
Stary 2011-01-27, 17:35   #2451
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Początkowo pisałam "plastik" potem chyba n0emi nazwała to "ceratą".
to nie ja pisalam

Cytat:
No jasne- jak można to czemu sobie życia ni ułatwić.
Ale jak dziecko ma uczulenie na pampersy albo odparzenia to pampersów nosić nie powinno.

Nic nie ma samych plusów. Właśnie poznałaś minusy pampersów
Ja sie nie zgadzam z tymi minusami, bo nie slyszalam, zeby dziecku obcieraly te sciagacze.

A odparzenia moim zdaniem nie biora sie od pampersow bo sa przewietrzne tak samo jak i tetra. Cos musi sie stac, zeby dziecko dostalo odparzenie, ale nie sadze, ze to od rodzaju pieluch

Ja nie mowie, ze tetra jest zla. Jak komus chce sie bawic to czemu nie. Ale ja widze wiecej plusow w pampkach
Stary 2011-01-27, 17:41   #2452
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
to nie ja pisalam
Fakt
Jyyli pisała.

Cytat:
Ja sie nie zgadzam z tymi minusami, bo nie slyszalam, zeby dziecku obcieraly te sciagacze.
Mnie obcierały.
I znam jeszcze kilka takich przypadków z mojej najbliższej rodziny.
Stary 2011-01-27, 17:44   #2453
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:

Ja z przyczyn oczywistych Tampaksów nie kupuję
No to mnie uswiadomilas
No ale ja tu musialabym sprowadzac zaopatrzeniwe z polski, bo tu tylko "cuda" z wielkich koncernow sa
Cytat:

A odparzenia moim zdaniem nie biora sie od pampersow bo sa przewietrzne tak samo jak i tetra. Cos musi sie stac, zeby dziecko dostalo odparzenie, ale nie sadze, ze to od rodzaju pieluch
Na przyklad biegunka, albo za dlugie przetrzymanie z kupa.
Albo niezmienianie pieluchy caly dzien (niestety znam taka artystke co tak dziciaka mordowala. Czasem pilucha wazyla ze 2 kilo. Zmieniala dziecku pieluche tylko ja zrobilo kupe)
A jej tlumaczenie bylo takie, ze pieluchy sa za drogie i ja nie stac

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 17:46   #2454
blondyna789
Zakorzenienie

widzę, że temat pieluch rozrósł się do podpasek itd

dobra.. zrobię to w końcu! idę robić projekt i ściągi na weekendowe egzaminy..

nasmarowałam włosy olejkiemMahabhringaraj
strasznie śmierdzi mam nadzieję, że zapach nie będzie się później utrzymywał

no dobra, znikam do nauki, a później w nagrodę wypiję sobie desperadosa
Stary 2011-01-27, 17:47   #2455
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Uff i po egzaminie, mam nadzieje że zaliczę Zaszłam do galerii w której jest to fajne stoisko i kupiłam ten bronzer http://4.bp.blogspot.com/_jFem4fVLsQ...1600/puder.jpg Nową szafę dołożyli właśnie z tymi kosmetykami, jakie cienie i lakiery

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:48   #2456
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobię antyreklamę - NIENAWIDZĘ PODPASEK ALWAYS!!!!
Dla mnie są niewygodne, za szerokie (obojętne jaką wersję kupuję, a te na noc, to ja nie wiem na jakie oni majtki robią, w moich się nie mieściły ) , obcierają i po 2-3h mam odparzenia

Cytat:
On chyba do "Dramers" należy, nie? A Dramers nie testuje, z tego, co pamiętam. Ale to jeszcze musiałabym sprawdzić.
A tego niestety nie wiem. Ale poszukam przy okazji.

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
yy poważnie ?
A może po prostu masz taką skórę

Cytat:
To fajnie masz

Cytat:
To jakos tak bylo, ze bialy jelen to bylo mydlo toaletowe, a to twarde takie popekane to bylo do prania.

Ja tez w czasie tradziku mylam bialym jeleniem. A potem przerzucilam sie na Under 20.
Ten Biały Jeleń to w ogóle mi nie pasuje. A to szare, popękane - było fajne. Ale daaaawno już go nie spotkałam.

Cytat:
Ja myślę, że pampersy są dużym ułatwieniem.
W domowych warunkach - można używać tetry, ale przy wyjściach z dzieckiem to jednak pampersy są lepsze. Bo wiadomo, że w niektórych miejscach publicznych (czasem trzeba przecież dziecko zabrać) nie ma opcji, żeby zmienić taką pieluchę, no i to też śmierdzi zwyczajnie. A pampersik wchłania.

Cytat:

A ja na tampaksach jade
Ja też lubię Bellę i Naturellę. Jeszcze niestety zdarza się, że Bella czasem mnie podrażnia i to dość niekomfortowe jest, i pozostaje mi tylko Naturella. A i tak najbardziej wolę tampony - też z Naturelli, bo z Belli kompletnie mi nie pasują, niestety.

Cytat:
Dobrych podpasek Belli też nie czuję. Ale niektóre firmy robią podpaski moim zdaniem 1,5 razy szersze od tych Belli. I wtedy je czuję, bo są za szerokie No i Bella ma mało tego "plastiku" na brzegach podpaski, a niektóre podpaski innych firm to sam plastik mają wokoło. A trudno żeby w gorący dzień nie ocierał taki "plastik", który ciągle trze o skórę.
Jeszcze co do innych podpasek to mi się zawsze skrzydełka od majtek odlepiały i przylepiały tam gdzie nie trzeba

Stary 2011-01-27, 17:51   #2457
blondyna789
Zakorzenienie

no dobra.. skoro mowa o nieprzyjemnych sytuacjach.. to mnie podpaski nigdy nie odparzyły, ale zawsze strasznie mi się w nich tyłek poci.. w dzień, jak jestem w ruchu. w zw. z tym używam tamponów... podpaski tylko na noc..

dobra, kurde idę się uczyć, do później
Stary 2011-01-27, 18:00   #2458
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:

A używasz tych ze skrzydełkami?
Może po prostu używasz dobrych podpasek. Mnie np. podpaski Belli w ogóle nie obcierają. A może zwyczajnie Twoja skóra nie ma tendencji do odparzeń.
nigdy nic mnie nie obtarło
i ja bardzo lubię always, są super, nie odklejają mi się
bella, naturella są dla mnie beznadziejne

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Uff i po egzaminie, mam nadzieje że zaliczę Zaszłam do galerii w której jest to fajne stoisko i kupiłam ten bronzer http://4.bp.blogspot.com/_jFem4fVLsQ...1600/puder.jpg Nową szafę dołożyli właśnie z tymi kosmetykami, jakie cienie i lakiery

Ty to masz dobrze, nic się nie uczysz, a zaliczasz
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:01   #2459
n0emi
Zakorzenienie

ja jak siedze w domu to uzywam podpasek, ale jak gdzies wychodze to tampon musi byc

Ja Always nigdy nie uzywalam, ost Naturelli uzywam, ale trzeba czesto zmieniac bo te granulki brzydko sie zbijaja
a najbardziej lubie Belle
Hahaha jakie tematy

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2011-01-27 o 18:05
Stary 2011-01-27, 18:06   #2460
*piękna
Zakorzenienie

Witam, pomyślałam, że zajrzę tu bo dawno nie byłam a tu takie poważne problemy o podpaskach akurat
Żeby wrócić do włosów to zapytam wprost, lepsza belissa czy skrzypovita?

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości