Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-31, 11:04   #433
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Fuuuuuuj.

Bardzo nie lubię ciemnych pomieszczeń. Czuję się w nich jakby mnie coś przytłaczało powodowało smutek.
Nie wiem jak można tak mieszkać.
Ja też nienawidze ciemnych pomieszczeń. A tutaj to norma. Nasze 2 pokoje są czyste i jasne i też tylko po to tapetowałam, żeby bylo jasno i czysto. Na więcej nie bylo nas stać.

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dodaja nie wiem z czego wynika zamiłowanie ludzi do ciemnych wnętrz, może komuś sie wydaje, że jak się zrobi "na ciemno" łazienkę to mniej się brudzi bo nic nie widać? szkoda tylko, ze tak naprawdę efekt jest odwrotny do zamierzonego bo takie wnętrze sprawia wrażenie właśnie brudnego i przytłaczającego Mi się wydaje, że ludzie zbyt często kierują się tym co im się teraz akurat podoba i nie biora pod uwagę, że to ma być na lata a krzykliwe wnętrza zazwyczaj szybko się nudzą o ile można sobie zaszaleć z kolorem ścian w pokoju bo łatwo je zmienić to już jeśli chodzi o łazienkę/ wc to wiadomo, że remont robi się raz na dziesiąt lat i lepiej postawić na klasykę a nie fundować sobie różowe płytki które znudzą nam się po pół roku, no ale "wolnoć tomku w swoim domku" a co do Was to takie nastawienie, że to tylko tymczasowe jest najlepsze, skoro nie da się zmienić pewnych rzeczy to trzeba je tolerować a może nawet przywyknąc do nich ważne że macie gdzie mieszkać, że nie musicie wynajmować a za jakiś czas będziecie mieli dom/mieszkanie swoich marzeń, gwarantuje Ci to pamiętaj, że wyczekane smakuje lepiej [
Wiesz co ja też nie mam pojęcia jak można położyć ochydną, ciemnobrązową tapetę w łazience. Ma już tyle lat, że odchodzi w conajmiej 5 miejscach. I ten brązowy sedes. Okropieństwo. Być może zamierzenie jest takie, żeby nie było widać, że się brudzi. Niestety jak ktoś w ogóle nie sprzata to taki patent nie przejdzie. Na remont takiej zaniedbanej łazienki (z rurkami, bateriami, mebelkami i robocizną) potrzebowalibyśmy około 10 tysięcy. A że nasze dni są tutaj policzone, to nie mam zamiaru na to składać pieniędzy

Co do naszego przyszłego mieszkanka, to mam nadzieje, że nastąpi to szybciej niż mi się wydaje. Oby !

Dzień dobry
Aleśmy z tż pospali Odsypialiśmy weekend. Kurcze ostatni egzamin mnie czeka, a zapału kompletnie nie mam

Wszystkiego dobrego dla Julci
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora