2011-02-05, 22:33
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
Napisane przez Ejniacz
Pracowałam w sieciówce i MUSIAŁAM podchodzić do każdego klienta z uśmiechem numer 8, 10 czy 15 i 'dzień dobry, w czym mogę pomóc'. Obojętnie czy coś mnie bolało, miałam zły dzień, musiałam mieć przyklejony uśmiech na twarzy i skradać się w stronę każdego klienta który wejdzie do sklepu ażeby tylko coś mu wepchnąć.
Bo na koniec dnia byliśmy rozliczani z tego czy wyrobiliśmy normę i czy wystarczającej ilości osób sprzedałam wystarczającą ilość rzeczy za wystarczającą kwotę.
Jeśli myślisz że każdy młodziak lub dziewczę jest szczęśliwe kiedy musi radośnie podbiec do klientów to się mylisz. 
|
No wlasnie - mnie zastanawia, skad przekonanie, ze sprzedawca jest nachalny, bo mu sie chce, czy takie ma hobby - jest nachalny, bo mu kaza.
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;24877187]Niektóre z tych punktów też mnie rozwalają, ale
3 - tak zazwyczaj jest. Odsetek ludzi, którzy dostali coś za darmo jest niezwykle mały. Na wszystko trzeba w jakiś sposób zapracować.
5 - studia może mieć każdy. Też kiedyś myślałam, że nie, ale teraz znam jednego upośledzonego magistra.
19 - Trudno za coś zapłacić ot tak sobie i potem niczego nie oczekiwać.
20 - Zbyt duża ufność w stosunku do obcych ludzi to już naiwność.[/QUOTE]
Dokladnie.
|
|
|