Zakorzenienie
Przekupka: 63 pkt / 100% pozyt.
|
Jade, Jacomo, EDM, Słonik - flachy, odlewki
wątek nieaktualny
dokładka 15 sierpień:
ISO E SUPER- za coś fajnego mogę zrobić odlewkę, nawet sporą 
dokładka 25 lipiec:
[B]Chanel 5 Eau Premiere[/B] - 7/10 ml,
Samsara Shine - miniaturka w czerwonym atomizerku a'la szminka - 3,5/4,5 ml
dokładka 18 lipca:
Cerruti Si - męski dezodorant, 145/150 ml; najchętniej wymienię na męską Absynthe Avonu, ale inne propozycje też mile widziane
dokładka17 lipca!
Hermes Eau de Gentiane Blanche - odlewka, ok. 16/19 ml
farby Palette Intensive Color Creme:
1. Nutritive Color+gelee royale N7 jasny blond http://www.palette.pl/nasze-produkty...7-jasny-blond/ ;
2. Ochrona koloru + olejek z pomarańczy A10 rozświetlony popielaty blond http://aquakomplex.pl/palette-intens...opielaty-blond ;
obie farby są nowe - nie mogłam się zdecydować na odcień, w końcu zafarbowałam włosy w salonie;
dokładka 10 maja!
Estee Lauder, Amber Bronze, Cool Bronze Loose Powder SPF 8 (Puder sypki brązujący) odcień Sun Kiss: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...cy.html&next=1
puder mam z wymiany z pola_ , zużycie oceniam na góra 40% ale raczej jest mniejsze;
jest świetny, oddaję tylko dlatego że nie bardzo lubię kolorówkę sypką - zbyt wygodna jestem oddam za coś co mnie zachwycim, nie ukrywam że mogę marudzić;
nowa dokładka!
szminka Dior Rouge, nr 463 Rose Egerie, z kartonikiem, zużycie jakieś 10%;
Donna Karan, DK Perfume EDP, ten zapach https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rfume-edp.html - odlewka z atomizerem 2,5 ml minus jeden psik;
szminka Chanel Rouge Hydrabase kolor 136 Rose drop - otwarta ok. 3 m-ce temu, używana, ubytek oceniam na jakieś 15%;
zapachy:
ponadto odlewki - wszystkie w atomizerach;
Addict EDP 10 ml lub jakieś 3/20 ml (te drugie zmieniły kolor na koniakowy, zapach w porządku) ,
Allure EDP 9/10 ml,
Cinema EDP 5 ml w dwóch atomizerkach: 3,5 +1,5,
Alien EDP - 8/20 ml, mogę marudzić,
Angel EDP - 6 ml, jak wyżej,
Feu de Bois Diptyque - jakieś 3,5 - 4 ml,
Durbano Jade - 9/10 ml, odlewka w atomizerze,
Jacomo Art Collection No 2 - ok. 18/50, odlewka w atomizerze,
Elixir des Merveilles - pełny atomizer o pojemności chyba 7 ml,
żółta Les Belles czyli kupa - ok 4 ml, atomizer, rezerwacja protka
Messe de Minuit L'artisan - ok. 1,5 ml,
Vanille Aoud Micallef - ok.1,5 ml,
Currara Taboo - połowa z 50 ml, flakon,
Słoń Kenzo - jakieś 6-7/30, flakon,
odżywka do wlosów "ze szpiku końskiego" (dałam w cudzysłów, bo niewątpliwie to ściema marketingowa) - dla mnie to rewelacja, ale mam litrowy kontener i do końca świata nie zużyję, mogę porobić odlewki do opakowań z recyklingu (po kremach, mazidłach różnych )
najnowsza dokładka (19.04.2010)
kosmetyki poniżej mają znaczny stopień zużycia, mogą byc przeterminowane (jednak nic się z nimi nie dzieje niedobrego); chętnie dołożę do większych wymianek gratis lub dla niewielkiego wyrównania wartości :
- Sephora blush me twice duo versatile nr 2 , 2 x 0,10 oz; róż z rozświetlającymi drobinkami zużyty w całości, druga polowa (brązer bez drobinek, niezbyt ciemny) zużyta w ok. 30%;
- Golden Rose Terracotta Stardust, nr 101, brązer- rozświetlacz, 12 gram, zużycie to może 20%, zostało duuużo;
Sensique, puder rozjaśniający w perełkach z masłem shea, olejkiem jojoba i wit. E, pojemność 17 g, ubyło może 10 kulek, zużycie trudno mi ocenić, ale niewielkie - jak na zdjęciu; dopatrzyłam się terminu ważnosci 05.2012;
L'oreal, Blush delicieux, nr 10 Brun noisette - Golden chesnut - nie widzę pojemności, zużycie to może polowa, jak na zdjęciu;
Eveline puder prasowany z jedwabiem, kolor 11 Ivory, 9 gram, zużycie ok. połowy;
- L'oreal dermo-expertise, Nutribronze,Promienny dotyk słońca - krem nawilżający do twarzy 12h z efektem stopniowej opalenizny, filtr SPF 15; pojemność 50 ml, została ok. połowa zawartości;
WISH :
chętnie przygarnę puder mineralny do średniej karnacji;
zapachy których poszukuję: Dolcelisir L'erbolario, Ambry przeróżne, bardzo chętnie Voile d'Ambre YR, Cadjmere i inne PG, Kashmina, Sensuous Noir, Bvlgari Au the Rouge - ale można kusić innymi 
szare - wymienione, reszta aktualna
Edytowane przez dixi
Czas edycji: 2011-11-13 o 16:42
|