Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziś Dzień Mężczyzny?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-10, 20:37   #35
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Dziś Dzień Mężczyzny?

Cytat:
Napisane przez cbc6429be45513368b51b71e3 40d921ce6d338a3 Pokaż wiadomość
Jak w temacie.
Ponoć na świecie obchodzi się 19 listopada.
Dodatkowo 30 września w Polsce Dzień Chłopaka (czy istnieje odpowiednik w postaci Dnia Dziewczynki?)
W tym momencie mamy już trzy Święta naszych Panów (jeżeli liczyć listopadowe), stąd moje pytanie.
Nie za dużo tego dobrego?

Obchodzicie każde z osobna, jedno z nich?
Jeżeli tak, w jaki sposób?
Zapraszam do wymiany zdań.
Nie za duzo, bo i tak nikt tego nie obchodzi

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Nie obchodzę dnia mężczyzny, chłopaka, etc.

Dzień kobiet uważam za święto paranoiczne: wręczanie kobietom kwiatka na odczepnego, kiedy wszystko wsakzuje na to, że część mężczyzn traktuje kobiety jak człowieka gorszej kategorii (mniejsze zarobki za tę samą pracę, sugerowanie, że kobieta, tylko z racji swej natury, idealnie wpasowuje się w przestrzeń pomiędzy blatem roboczym a kuchenką).

Kurczę, to wolę być doceniana cały rok niż jednego dnia w roku na odgórny rozkaz

Tak samo - mężczyzn wartych docenienia, stram się doceniać cały rok

Owszem nie piszę petycji o zdjęcie tych świąt, są miłe, osobom składającym mi życzenia w dniu kobiet nie wygłaszam pogadanek
Cytat:
Napisane przez FizzMms Pokaż wiadomość
Dzień chłopaka/mężczyzny to straszna głupota. Kto to tak naprawdę obchodzi? Według mnie to święta wprowadzone na siłę. Zresztą mężczyźni mają święta na co dzień, łącznie z ich wyższymi pensjami i statusem społecznym. Gdyby mój tata się dzisiaj nie poskarżył to bym się nawet nie zorientowała, że coś takiego dzisiaj jest.

Co do tych zarobkow itd. - to nie do konca tak, ze jest be i juz. Wystarczy masa przykladow, gdzie kobieta sobie odpuszcza kariere zawodowa, bo partner zarabia tyle, ze moze sobie na to pozwolic. Oczywiscie, przyczyny sa rozne, ale wg mnie to jednak nie takie hop siup.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując