Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Domowe sposoby na odżywienie włosów-watek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-11, 20:20   #300
majreg
Wtajemniczenie

Dot.: Domowe sposoby na odżywienie włosów-watek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
maska stara jak świat ludzie sie rzucili poczatkowo na te drogeryjne cuda po okresie jak nic nie było a teraz wracamy do tego, co sprawdzone

jak córcia ma łamliwe włoski, to znaczy że sa za sztywne, spróbuj czegos zmiekczajacego. ja bym w takim wypadku mieszała kokosowy olejek z awocado i żołtkiem. Miód z cytryną moze w tym wypadku nie działac na korzyśc.

mojemu 3letniemu chłopczykowi nakładam czasme biovaxa do suchych i łamliwych i jakos daje rade z czepkiem siedziec w wannie, wiec 9latka na pewno

co do farby, to przy joannie raczej kłopot z mieszaniem. W gre wchodziłaby ewentualnie profesjonalna np majirel 5.0 głeboki naturalny średni brąz (nazywa sie jasny, ale przy głebokim wychodiz o ton ciemniej i dodana w proporcji 1:2 ) albo mieszac 5,0 z 5,4 (jansy brąz miedziany w proporcjach 1:1) popatrz sobie na paletach, to sie zorientujes zo co mi chodzi

ps nie jestem ekspertką, tylko nałogową wizazomaniaczką

koniec offtopowania, jak cos to na priv

Podobno lepsze efekty daje położenie najpierw na 15min. natury na niskiej wodzie, a dopiero potem na nią farby z docelowym kolorem.Fryzjerki mieszają od razu obie farby, bo dla nich to proste i mniej czasu zajmuje. Ale nie jest to do końca tak jak powinno być.

A tak w ogóle to farby mniej niszczą i ponoć lepiej siedzą jak się je kładzie na naolejowane włoski. Weegirl ostatnio dawała link do zagranicznego artykułu na ten temat. Wymieniali olej kokosowy, arganowy i chyba jojoba?
Natomiast olej po farbie już może wymyć barwnik.