Domowe sposoby na odżywienie włosów-watek zbiorczy - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Co sądzicie o olejku rycynowym ?
Jest do niczego 21 26,58%
Wspaniale nabłyszcza włosy 24 30,38%
Poprawia kondycje włosów i przyspiesza ich wzrost 39 49,37%
Włosy są bardziej gęste 7 8,86%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 79. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 12:56   #271
vaios
Przyczajenie

Dot.: Domowe sposoby na odżywienie włosów-watek zbiorczy

polecam wam rekonstrukcje Joico jest rewelacyjna przerobilam juz setki odzywek masek i na moje suche zniszczone wlosy nic nie pomagalo.nie jest to tani wydatek ale polecam wam jak macie problem ze suchymi ,zniszczonymi wlosami dostac te produkty mozecie w dobrych salonach lub w sklepach fryzjerskich ale nie kazdych.
vaios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 16:33   #272
02b623a81457d71b9e2f227c279aaf8fbe2c2707_5dc6019400844
Konto usunięte

Dot.: Piękne włosy dzięki domowym sposobom;)

Cytat:
Napisane przez vivian Pokaż wiadomość
]
ZółTKO JAJKA
Jak działa: dobrze nawilża i regeneruje strukture włosa, wzmacnia i ma korzystny wpływ na porost włosów.
Maseczka na łamliwe i suche włosy:
wymieszaj dwa żółtka z witamina A+E( ale nie jest to koneiczne) wyciśniętą z czterech ampułek i łyzką oliwy. Starannie nałóz na zwilżone woda pasma. Owiń głowę folia i ciepłym ręcznikiem. Po godzinie włosy umyj delikatnym szamponem(dla dzieci). Twoja czupryna po tej masece bedzie lśniąca.
Kiedy stosować:
Maseczkę nakładaj 2 razy w tygodniu co najmniej przez sześć tygodni.
ten post był kilka[albo i naście] stron temu, całkiem na początku dyskusji, ale wypróbuję tego właśnie przepisu,z tego względu,że kiedyś już wypróbowałam żółtko i podziałało,a tym razem jeszcze do tego oliwa zobaczymy co zdziała. Spróbuje i dam wam znać, jak poszło. Mi głównie chodzi o NAWILŻENIE czupryny i żeby działała tak fajnie jak maska ze sklepu tylko zamiast szamponu dla dzieci użyję garniera do cienkich włosow,ale też bez silikonu.

buziaki :
liczę , że po mojej masce zareaguję na moje włosy tak::lo ve:

edit : już mam maske na głowie .
Od teraz [punkt 18:00] do punkt 19:00 będę ją mieć na głowie.
Zobaczymy co z tego będzie

Edytowane przez 02b623a81457d71b9e2f227c279aaf8fbe2c2707_5dc6019400844
Czas edycji: 2011-01-15 o 17:02
02b623a81457d71b9e2f227c279aaf8fbe2c2707_5dc6019400844 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 13:18   #273
mysia m
Zakorzenienie

ja juz sobie nawet nie wyobrazam pielęgnacji bez domowej maseczki

4 łyżki oliwy z oliwek
1 żołtko
sok z połowki cytryny
2 łyżki płynnego miodu

Mieszam to dokładnie i nakładam na suche włosy przed myciem 1 raz w tygodniu na 30-40 minut. Cytryna musi byc, bo bez tego jajko pozostawia smrodek na włosach(nawet jak szorowałam trzykrotnie włosy!) a przy uzyciu cytryny juz nie. Potem myje włosy 1 raz szamponem i uzywam odzywki z l'biotica biovax.

Polecam do włosków w odcianiach blondu- wspaniale rozświetla kolor, wyciaga naturalne pasemka i refleksy- na włosach zarówno farbowanych jak i naturalnych (patrzac po odroście).

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

A stosuję od 10 miesiecy regularnie
Stary 2011-02-20, 19:12   #274
Chardon
Zadomowienie

Pomożecie? Jutro wypada mój "maskowy" dzień i mam ochotę trochę poeksperymentować. Zwykle używałam jakiejś sklepowej maski bez silikonów. W tej chwili mam w domu polskiego WAXa z miodem i cynamonem i zastanawiam się czy mogę domieszać do niego żółtko z jajka i cytrynę. Jeśli tak to w jakich proporcjach? A może lepiej żółtko i cytrynę dodać do bazy z prostej odżywki (mam Isanę)?
Stary 2011-02-21, 10:03   #275
mysia m
Zakorzenienie

mozesz uzyc albo jednego albo drugiego, bo są to odzywki, których nie powinno się potem spłukiwac szamponem. Choc najlepszy efekt byłby(tak na moje oko), gdybys uzyła na noc olejku np kokosowego, rano na olejek domowej maseczki z oliwy, z cytryna, miodem zoltkiem na bazie z isaną na 30 minut a potem zmyła szmaponem i nałozyła biovax na 30 minut pod czepek i recznik.
Stary 2011-02-21, 16:30   #276
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

Mysiu właśnie siedzę z maska Twojego przepisu na łebku
ciekawe co z tego wyniknie
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 08:19   #277
mysia m
Zakorzenienie

bedzie bosko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 16:18   #278
Konto usunięte

i jest
może bosko to nigdy nie będzie do końca ale na pewno nieźle i to dopiero po pierwszym razie
posiadasz jeszcze jakieś przepisy na podobne cuda?
na stronach internetowych jest duzo przepisów na domowe maski ale żadna niesprawdzona
pamiętam maskę z banana masakra
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 08:26   #279
mysia m
Zakorzenienie

ahaha.. z banana? na pewno dobre na cee, ale na włosy? juz sobie wyobrazam wyczesywanie tego gniota z włosów

cieszę się, ze efekt jest zadowalający- powtarzaj tę kurację 1x w tyg a za 4-6 nie poznasz swoich włosków

to, co podałam jest uniwersalne. Ja odkryłam, ze po olejowaniu, ktore włosy usztywnia-oliwa zoliwek, warto dać coś emolientowego, a biovax spełnia to kryterium, dlatego tak to ułożyłam.

u mnie genialnie sprawdza się jeszcze Gloria. Nakładam dwie czubate łyżki na włosy od ucha w dół a potem wcieram wilgotnymi dłońmi, jak troche przeschnie, to rozczesuje grzebieniem zeby dobrze rozprowadzic. I psikam marionem z keratyną, bo musz ego wykonczyc, ale lepsza byłaby keratyna z półproduktów, dostepna na helfach za niecałe 3 zł. Dodajesz ja wtedy do Glorii. Idziesz lulu a rano myjesz metoda OMO i dajesz ponownie glorię, ale pod kompres. Mozna dodac łyzkę oliwy z oliwek, ale płaską, bo za duzo obciazy włosy. Ja mam falowane, wiec wypijają wszystko. No i tak pod recznikiem mozna sobie pochodzic z pó godzinki.

Jak nałozysz cos proteinowego np Kallosa, to potem mozna włosy spłukac herbatką lipy- daje fajny poślizg, wygładza włosy- ma śluzy. Zaparzasz szklanke z 2 torebek i spłukujesz na ostatnie mycie. Ale stosowana regularnie moze rozjasniac.

W kazdym razie nieraz wisze na lodówce zastanawiajacc sie co tym razem
Stary 2011-02-23, 08:39   #280
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
ahaha.. z banana? na pewno dobre na cee, ale na włosy? juz sobie wyobrazam wyczesywanie tego gniota z włosów

cieszę się, ze efekt jest zadowalający- powtarzaj tę kurację 1x w tyg a za 4-6 nie poznasz swoich włosków

to, co podałam jest uniwersalne. Ja odkryłam, ze po olejowaniu, ktore włosy usztywnia-oliwa zoliwek, warto dać coś emolientowego, a biovax spełnia to kryterium, dlatego tak to ułożyłam.

u mnie genialnie sprawdza się jeszcze Gloria. Nakładam dwie czubate łyżki na włosy od ucha w dół a potem wcieram wilgotnymi dłońmi, jak troche przeschnie, to rozczesuje grzebieniem zeby dobrze rozprowadzic. I psikam marionem z keratyną, bo musz ego wykonczyc, ale lepsza byłaby keratyna z półproduktów, dostepna na helfach za niecałe 3 zł. Dodajesz ja wtedy do Glorii. Idziesz lulu a rano myjesz metoda OMO i dajesz ponownie glorię, ale pod kompres. Mozna dodac łyzkę oliwy z oliwek, ale płaską, bo za duzo obciazy włosy. Ja mam falowane, wiec wypijają wszystko. No i tak pod recznikiem mozna sobie pochodzic z pó godzinki.

Jak nałozysz cos proteinowego np Kallosa, to potem mozna włosy spłukac herbatką lipy- daje fajny poślizg, wygładza włosy- ma śluzy. Zaparzasz szklanke z 2 torebek i spłukujesz na ostatnie mycie. Ale stosowana regularnie moze rozjasniac.

W kazdym razie nieraz wisze na lodówce zastanawiajacc sie co tym razem

Jejku! Fajne rzeczy tu piszecie. Nie wiedziałam,że lipa daje poślizg.
Stary 2011-02-23, 09:36   #281
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Jejku! Fajne rzeczy tu piszecie. Nie wiedziałam,że lipa daje poślizg.
Daje daje. Dlatego jest taka dobra przy infekcjach gardła itp. (ja dzięki piciu lipy z miodem uniknęłam tej zimy 2 razy rozwoju infekcji, co u mnie niemalże graniczy z cudem) Aczkolwiek u mnie jednak płukanki ziołowe na dłuższą metę się nie sprawdzają, chociaż czasami robię tak, że dodaję zioła po prostu do tej maski nawilżającej z miodem i aloesem i trzymam to parę godzin. Mam wrażenie, że jak dodaję zioła, efekt jest jeszcze lepszy, włosy bardziej sypkie.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 17:02   #282
Konto usunięte

jejku ale Ty dużo wiesz mysia

maska z banana (z dodatkami lub bez) nie dość że śmierdzi okropnie zgnilizną to zostawia na głowie setki małych pestek pozwalających przypuszczać że to wszawica
a smród jest 10000% gorszy od jajka. Niedający się wymyć szamponem ani odżywką. Banan wydaje się mieć właściwości nawilżające ale ja niestety już tego nie przetestuję.
jutro po umyciu spróbuję wypłukać włosy wodą z miodem. Co myślisz o takiej płukance?
Stary 2011-02-23, 20:53   #283
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Daje daje. Dlatego jest taka dobra przy infekcjach gardła itp. (ja dzięki piciu lipy z miodem uniknęłam tej zimy 2 razy rozwoju infekcji, co u mnie niemalże graniczy z cudem) Aczkolwiek u mnie jednak płukanki ziołowe na dłuższą metę się nie sprawdzają, chociaż czasami robię tak, że dodaję zioła po prostu do tej maski nawilżającej z miodem i aloesem i trzymam to parę godzin. Mam wrażenie, że jak dodaję zioła, efekt jest jeszcze lepszy, włosy bardziej sypkie.
No tak. Lipa pewnie nawilża gardło przez ten poślizg. Ja całkiem lubię zioła, ale do tej pory kładłam głównie ekstrakty we wcierkach. A to coraz lepsze recepturki się pokazują. I jak tu się oprzeć kolejnym zakupom?
Stary 2011-02-23, 21:26   #284
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
No tak. Lipa pewnie nawilża gardło przez ten poślizg. Ja całkiem lubię zioła, ale do tej pory kładłam głównie ekstrakty we wcierkach. A to coraz lepsze recepturki się pokazują. I jak tu się oprzeć kolejnym zakupom?
Na forum LHC jest np. cały wątek o kocimiętce- też ma działanie powłokotwórcze podobno.
Stary 2011-02-23, 21:37   #285
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Na forum LHC jest np. cały wątek o kocimiętce- też ma działanie powłokotwórcze podobno.

Kurde mol! Weegirl, nie załamuj mnie! Niedługo zacznę głowę 2 razy dziennie myć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 21:57   #286
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde mol! Weegirl, nie załamuj mnie! Niedługo zacznę głowę 2 razy dziennie myć.
No nie, nie Do tego, broń Boże, nie namawiam
Stary 2011-02-24, 08:32   #287
mysia m
Zakorzenienie

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2530562 6]jejku ale Ty dużo wiesz mysia

maska z banana (z dodatkami lub bez) nie dość że śmierdzi okropnie zgnilizną to zostawia na głowie setki małych pestek pozwalających przypuszczać że to wszawica
a smród jest 10000% gorszy od jajka. Niedający się wymyć szamponem ani odżywką. Banan wydaje się mieć właściwości nawilżające ale ja niestety już tego nie przetestuję.
jutro po umyciu spróbuję wypłukać włosy wodą z miodem. Co myślisz o takiej płukance?[/QUOTE]

to wynik rocznej obserwacji swoich włosów i uzależnienia od wizażu

dziewcyzny na zakreconym stosują tą mieszankę do ukłądania loków zamiast pianki a Ty mas zfale, to pougniatasz i moze będziesz zadowolona

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2011-02-24 o 08:34
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 13:51   #288
Konto usunięte

spróbuję
Stary 2011-03-10, 09:03   #289
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz sobie nawet nie wyobrazam pielęgnacji bez domowej maseczki

4 łyżki oliwy z oliwek
1 żołtko
sok z połowki cytryny
2 łyżki płynnego miodu

Mieszam to dokładnie i nakładam na suche włosy przed myciem 1 raz w tygodniu na 30-40 minut. Cytryna musi byc, bo bez tego jajko pozostawia smrodek na włosach(nawet jak szorowałam trzykrotnie włosy!) a przy uzyciu cytryny juz nie. Potem myje włosy 1 raz szamponem i uzywam odzywki z l'biotica biovax.

Polecam do włosków w odcianiach blondu- wspaniale rozświetla kolor, wyciaga naturalne pasemka i refleksy- na włosach zarówno farbowanych jak i naturalnych (patrzac po odroście).

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

A stosuję od 10 miesiecy regularnie

Chciałabym spróbować twojej mieszanki ale mam ciemne farbowane włosy i boje sie rozjasnienia.
Może jak dam zamiast oliwy z oliwek rycynę,żółtko i miód bez cytryny bedzie ok?
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 10:54   #290
mysia m
Zakorzenienie

mozesz tak spokojnie zrobic, ale musisz się liczyc ze konsystencja bedzie klejka i tępawa. Trudno taką równomiernie rozprowadzic. W kazdym razie mi. Cytryna po wielu uzyciach zrobi jasniejsze refleksy, ale tylko na włosach blond.

Cytryna dobrze rozjasnia, ale nalezy ja nałozyc w formie płukanki i wyjsc na słonce na jakies 30 minut A z ta maseczka to nie bedziesz chodzic po słoneczku
Stary 2011-03-10, 10:58   #291
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
mozesz tak spokojnie zrobic, ale musisz się liczyc ze konsystencja bedzie klejka i tępawa. Trudno taką równomiernie rozprowadzic. W kazdym razie mi. Cytryna po wielu uzyciach zrobi jasniejsze refleksy, ale tylko na włosach blond.

Cytryna dobrze rozjasnia, ale nalezy ja nałozyc w formie płukanki i wyjsc na słonce na jakies 30 minut A z ta maseczka to nie bedziesz chodzic po słoneczku
Dzięki.Może jak położę to na wilgotne włosy to lepiej się rozprowadzi.
A oliwa z oliwek może rozjaśnić?
Stary 2011-03-10, 11:16   #292
mysia m
Zakorzenienie

podobno moze, ale ja tam nie zauwazyłam to tak, jak opowiesci, ze rycyna przyciemnia- tak sie tylko wydaje, bo nawilzone włosy zawsze sa ciemniejsze.

jakby sie tak dało naturalnie rozjasniac sama oliwa i cytryna, to nikt by farb nie uzywał

cytryna łądnie zakwasza maske, wiec łuski włosa się zamykają i włos się błyszczy a oliwa z oliwek uzupełnia ubytki. Rycyna pozostaje na powierzchni- nie regeneruje trwale.
Stary 2011-03-10, 11:38   #293
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
podobno moze, ale ja tam nie zauwazyłam to tak, jak opowiesci, ze rycyna przyciemnia- tak sie tylko wydaje, bo nawilzone włosy zawsze sa ciemniejsze.

jakby sie tak dało naturalnie rozjasniac sama oliwa i cytryna, to nikt by farb nie uzywał

cytryna łądnie zakwasza maske, wiec łuski włosa się zamykają i włos się błyszczy a oliwa z oliwek uzupełnia ubytki. Rycyna pozostaje na powierzchni- nie regeneruje trwale.

Dziękuję ci ślicznie
Spróbuję zrobić jutro maskę wg.twojego przepisu i zobaczę jaki bedzie efekt.
Potem nałożę Biovaxa do ciemnych włosów.
Samo nakładanie olejów troczę usztywnia mi włosy ,które i tak z natury są juz dość sztywne dlatego szukam innego sposobu uzywania olejów.
Może taka maska raz w tygodniu się sprawdzi jako zastępstwo olejowania.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 12:02   #294
mysia m
Zakorzenienie

dlatego polecam po olejowaniu coś emolientowego - równowaga musi byc, inaczej przepis na druciaki jak malowany a biovax jest idealny pod tym względem.

powodzenia daj znać jak wrażenia.
Stary 2011-03-10, 19:40   #295
kocurzyca
Zakorzenienie

Hej
Ja tez cuduje z naturka. Moje ulubione specyfiki to awokado I samodzielnie ukrecony majonez.

Dojzale awokado przecieram przez sitko, czasem dodaje ciut jakiegos oleju,czasem nie. I nakladam papke na cale wlosy i skalp. Na to zakladam czepek i czapke i tak smigam kodzinke lub wiecej. Potem normalnie myje.
Po awokado wlosy sa super gladkie.

A majonez ukrecam z zoltka i dowolnych olejkow. Nie powiem proporcji, bo robie to na oko. Zwykle robie z olejem rycynowym + jakikolwiek i kilka kropel olejku rozmarynowego.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 09:55   #296
Iwona75
Zakorzenienie

Dziś zrobiłam sobie maseczkę wg.przepisu mysi i musze powiedzieć że jestem zadowolonaWłosy bardzo nawilzone i odżywione,błyszczące.Jedy ne do czego mogę się przyczepić to nakładanie na suche włosy jest bardzo męczące.
Mysiu czy maska zadziała tak fajnie jak nałożę ją na wilgotne?
Boję się jednak troszkę tej cytryny bo zauważyłam leciutkie rozjaśnienie na pokrytych farbą siwych włosach włosach,może to tylko złudzenie bo na punkcie siwych włosów jestem przewrażliwiona.Może mogłabym dać mniej tej cytryny,np.pół łyzeczki?Czy to starczy żeby zakwasić maskę?
Stary 2011-03-11, 10:28   #297
mysia m
Zakorzenienie

jak farbujesz siwe włosy, to do farby uzywanej przez Ciebie musisz dodac w proporcji 1:2 farbe typu natura, a wiec bez refleksu- dla przykłądu- robisz kolorem 6.1 cała tubką(strzelam jasny braz popielaty) to dodajesz jeszcze pół tubki 6.0. Mieszas zte kolory razem i uzyskujes zodcien głeboki, dzieki temu zapigmentujesz siwe włoski na tyle, ze zmywanie nie bedzie im straszne

mozesz dodac nawte kilka kropel, czyli tą łyzeczke (jak nie dasz, to nawet po spłukaniu bedzie czuc jajko). Konsystencja bedzie mniej śliska ale włosy moga być sztywniejsze przez miód. Ale możesz tez zmniejszyć ilosc miodu i zamiast tego dodac sobie np mleczko kokosowe. Spokojnie nakąłdaj na wilgotne włosy. Ja nie lubię, bo mam wrazenie, raz że maska się rozciencza a 2 moje włosy nie lubią byc zbyt długo mokre. Troche gorzej mi sie zmywa. Pokombinuj z proporcjami. nakładanie nie nalezy do przyjemnosci, ale dla efektu naturalnej pielegnacji-warto

Zeby zamknac łuski i uniknac całkiem cytryny, możesz robic ostatnią płukanke z octem winnym. Mała łyżeczka octu na litr wody- spróbuj jezykiem- ma byc lekko kwasnawe. Blask gwarantowany. Zapach octu znika po wyschnieciu włosów
Stary 2011-03-11, 10:57   #298
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
jak farbujesz siwe włosy, to do farby uzywanej przez Ciebie musisz dodac w proporcji 1:2 farbe typu natura, a wiec bez refleksu- dla przykłądu- robisz kolorem 6.1 cała tubką(strzelam jasny braz popielaty) to dodajesz jeszcze pół tubki 6.0. Mieszas zte kolory razem i uzyskujes zodcien głeboki, dzieki temu zapigmentujesz siwe włoski na tyle, ze zmywanie nie bedzie im straszne

mozesz dodac nawte kilka kropel, czyli tą łyzeczke (jak nie dasz, to nawet po spłukaniu bedzie czuc jajko). Konsystencja bedzie mniej śliska ale włosy moga być sztywniejsze przez miód. Ale możesz tez zmniejszyć ilosc miodu i zamiast tego dodac sobie np mleczko kokosowe. Spokojnie nakąłdaj na wilgotne włosy. Ja nie lubię, bo mam wrazenie, raz że maska się rozciencza a 2 moje włosy nie lubią byc zbyt długo mokre. Troche gorzej mi sie zmywa. Pokombinuj z proporcjami. nakładanie nie nalezy do przyjemnosci, ale dla efektu naturalnej pielegnacji-warto

Zeby zamknac łuski i uniknac całkiem cytryny, możesz robic ostatnią płukanke z octem winnym. Mała łyżeczka octu na litr wody- spróbuj jezykiem- ma byc lekko kwasnawe. Blask gwarantowany. Zapach octu znika po wyschnieciu włosów
DziękujęWidzę że mam przed sobą prawdziwą ekspertkę.
Bedę kombinować ale na pewno nie zrezygnuję z tej maski bo teraz po kilku godzninach jestem jeszcze bardziej zadowolona z efektu.
Zastanawiam się też czy by nie nakładać jej córce,która ma prawie 9 lat i bardzo liche,cieniutkie łamliwe włoski.

Jesli chodzi o farbe to farbuję Joanną Naturią palona kawa.Ostatnio farbowałam na olej kokosowy i jestem zadowolona.

Edytowane przez Iwona75
Czas edycji: 2011-03-11 o 10:58
Stary 2011-03-11, 12:30   #299
mysia m
Zakorzenienie

maska stara jak świat ludzie sie rzucili poczatkowo na te drogeryjne cuda po okresie jak nic nie było a teraz wracamy do tego, co sprawdzone

jak córcia ma łamliwe włoski, to znaczy że sa za sztywne, spróbuj czegos zmiekczajacego. ja bym w takim wypadku mieszała kokosowy olejek z awocado i żołtkiem. Miód z cytryną moze w tym wypadku nie działac na korzyśc.

mojemu 3letniemu chłopczykowi nakładam czasme biovaxa do suchych i łamliwych i jakos daje rade z czepkiem siedziec w wannie, wiec 9latka na pewno

co do farby, to przy joannie raczej kłopot z mieszaniem. W gre wchodziłaby ewentualnie profesjonalna np majirel 5.0 głeboki naturalny średni brąz (nazywa sie jasny, ale przy głebokim wychodiz o ton ciemniej i dodana w proporcji 1:2 ) albo mieszac 5,0 z 5,4 (jansy brąz miedziany w proporcjach 1:1) popatrz sobie na paletach, to sie zorientujes zo co mi chodzi

ps nie jestem ekspertką, tylko nałogową wizazomaniaczką

koniec offtopowania, jak cos to na priv
Stary 2011-03-11, 20:20   #300
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
maska stara jak świat ludzie sie rzucili poczatkowo na te drogeryjne cuda po okresie jak nic nie było a teraz wracamy do tego, co sprawdzone

jak córcia ma łamliwe włoski, to znaczy że sa za sztywne, spróbuj czegos zmiekczajacego. ja bym w takim wypadku mieszała kokosowy olejek z awocado i żołtkiem. Miód z cytryną moze w tym wypadku nie działac na korzyśc.

mojemu 3letniemu chłopczykowi nakładam czasme biovaxa do suchych i łamliwych i jakos daje rade z czepkiem siedziec w wannie, wiec 9latka na pewno

co do farby, to przy joannie raczej kłopot z mieszaniem. W gre wchodziłaby ewentualnie profesjonalna np majirel 5.0 głeboki naturalny średni brąz (nazywa sie jasny, ale przy głebokim wychodiz o ton ciemniej i dodana w proporcji 1:2 ) albo mieszac 5,0 z 5,4 (jansy brąz miedziany w proporcjach 1:1) popatrz sobie na paletach, to sie zorientujes zo co mi chodzi

ps nie jestem ekspertką, tylko nałogową wizazomaniaczką

koniec offtopowania, jak cos to na priv

Podobno lepsze efekty daje położenie najpierw na 15min. natury na niskiej wodzie, a dopiero potem na nią farby z docelowym kolorem.Fryzjerki mieszają od razu obie farby, bo dla nich to proste i mniej czasu zajmuje. Ale nie jest to do końca tak jak powinno być.

A tak w ogóle to farby mniej niszczą i ponoć lepiej siedzą jak się je kładzie na naolejowane włoski. Weegirl ostatnio dawała link do zagranicznego artykułu na ten temat. Wymieniali olej kokosowy, arganowy i chyba jojoba?
Natomiast olej po farbie już może wymyć barwnik.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości