2011-03-21, 12:05
|
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Dlaczego moje włosy wyglądają tak, a nie inaczej? Co z nimi zrobić?
Jakim narzędziem cięła Cię fryzjerka? Wygląda to na degażówkę, a ta niszczy włosy. Pozostaje tylko jeszcze raz podciąć końce, bo nic ich nie sklei na stałe, a le tym razem zwykłymi ostrymi nożyczkami. Niczym innym.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------
Cytat:
Napisane przez Lave
Włosy miałam kręcone jak byłam mała, potem przestały się kręcić (mimo że nie farbowałam ich przecież wtedy ani nie suszyłam nawet) i zaczęły właśnie tak wyglądać.
|
Możliwe, ze cięcie pozbawiło Twoje włosy kręcenia.
Cytat:
Od spodu mam śliczniutkie fale, fakt, ale z wierzchu nigdy nie uzyskam czegoś takiego więc dopóki włosy naturalne nie odrosną - nic prócz prostownicy nie da rady.
|
Nieprawda, można uzyskać i to sporo. Prostownica to żadne wyjście. I na dodatek niczym nie ochronisz włosa przy temperaturze powyżej 70 stopni (a prostownice ustawiacie nawet na 270!)
Cytat:
Jeśli farbowanie na ciemno, a potem dekoloryzacja (która mimo wszystko nie zniszczyła ich wybitnie) to nie jest nic złego to nie, nie robiłam nic złego
|
Dekoloryzacja odbywa sie w środowisku zasadowym, więc to wybitnie niszczące, bo pH włosa jest kwasowe (do 5). Zatem raczej zrobiłaś włosom coś złego.
|
|
|