Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak najbardziej "ruda" farba do włosów.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-22, 20:13   #4265
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do włosów.

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
kathy, czy to odżywka do rudych z ce-ce ma silikony, albo jakieś inne "złe" rzeczy? nigdzie nie mogę znaleźć składu
silikonów nie widzę za to są: polyqatrenium-7, polyquatrenium-32 i Parafina. (ja akurat dobrze toleruję w.w składniki)

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez siskath Pokaż wiadomość
Moni@, ja ciągle trzymam się teorii, że jeszcze kilka farbowań i kolor będzie się u Ciebie lepiej utrzymywał Szkoda tylko, że teraz tak niefortunnie się z tą farbą poukładało.

Julianna, Kathy, ja też właśnie miałam duuuże opory zanim spróbowałam tej nowej szamponetki (fakt, był jakiś czas temu "bum" na nią i wszystkie jej namiętnie szukały w sklepach ;p), ale jestem zadowolona

Zrobiłam dzisiaj rano kilka zdjęć po tej Joannie Płomienny rudy. Zdjęcia były robione w słońcu przy oknie, bez użycia lampy. Jestem po dwóch myciach odkąd nałożyłam szamponetkę, a od ostatniego farowania Majirel mija już 5 tygodni.
śliczny - brawoza 5 tygodni bez farbki

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez małolata Pokaż wiadomość
Witajcie

ja wlasnie jestem jakies 2 tygodine od farbowania mieszanka vitalytis 7,44+8,44+6% i musze przyznac ze kolor wyszedl cudowny i taki jak chcialam ale...
...no wlasnie jest jedno ale: poniewaz moje koncowki pamietaja jeszcze czasu blondu sa mocno wyplowiale i slabo lapia farba przez co kolor jest nierowny. Dlatego przed kolejnym farbowaniem chce przeprowadzic prepigmentacje. I tu pojawia sie gro pytan:
1)czym najlepiej zapigmentowac wlosy: art joy color, art color mousse czy moze farba zmieszana z ciepla woda?
2) czy mieszanke prepigmentujaca nakladamy na cale wlosy czy tylko na te czesci ktore slabo lapia kolor?

Bardzo prosze o rozwianie tych moich watpliwosci bo chce sie cieszyc rownomiernym rudym kolorkiem
Najpopularniejsza metoda to:farba+woda (w przypadku Vitalitys chłodna) - ja osobiście stosowałam tą metodę ale Vitalitys radzi art joy color lub mousse - na twoim miejscu wypróbowała bym joy color. Na te części które słabo łapią kolor.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Heh Siskath ja nie nastawiam sie na jasniejszy tylko ja mam ciegle ciemne wlosy farba sie wypłukała odrosty mam jak wypłowiały ryzy lis a konce jakby rude ciagle nawet ładne
Dlatego chciałam teraz dac 8,44 a nast farbowanie juz 7,44
(bądź 8,44 i 7,44 pół na pół) jak radziła Kathy kiedys

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Kathy a gdzie Revlona mozna kupic? ja miałałam własnie farbowane Revlonem ale nie wiem gdzie mozna kupic ta farbe
hmm...trzeba szukać w hurtowni, ewentualnie przez przedstawicieli, w internecie jeszcze nie spotkałam.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora