2011-03-22, 21:47
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze tylko 5-10 kg! Wiosennie od 14 marca :)
Cytat:
Napisane przez smiech_przez_lzy
 Dziewczyny macie jakieś fajne przepisy albo w ogóle jakiekolwiek pomysly na śniadania, kolacje... ? coś takiego?  bo mam wrażenie że jem w kółko jogurty, kanapki z serem lub dżemem ew wędliną, jakąś parówke czy owsianke:P Oczywiście nie musi być to wyszukane bo nawet warzyw z kurczakiem nie mam kiedy sobie przygotować;/ ale może cos można fajnego nabyć w sklepie co nadawałoby się na kolacyjkę czy śniadanko? 
Jeśli chodzi o moj dzisiejszy jadłospis to wyglądał następująco:
Śniadanie: kilka kromek (ok 5) Wasa z dżemem niskosłodzonym+czerwona herbata
Śnaidanie II: sałątka jarzynowa z kromką chleba ciemnego i wędliną potem kawa z mlekiem
Obiad: 2 parówki... ;/ z 2 kromkami ciemnego chleba + czerwona herbata
Kolacja: owsianka z truskawkami 
Pozdrawiam i życze powodzenia 
|
Jaki dżem niskosłodzony, jakie parówki? nieładnie! :P
ja dziś zjadłam:
I s: musli + otręby + mleko 0,5%
kawa bezkofeinowa + słodzik
II s: kromka razowca + 2 jajka na twardo
o: kurczak z warzywami duszone na wodzie
p: jogurt kawowy
k: serek wiejski 3%
przed kolacją było jeszcze trochę orzechów i winogron
Ja generalnie dietę opieram na płatkach z mlekiem, chudych twarożkach, rybach (śledzie płuczę z oleju pod wodą i odsączam na sitku- pycha, tuńczyk w sosie własnym mieszam z twarożkiem, wędzone ryby, surowe możne usmażyć bez tłuszczu: przyprawiam, zawijam szczelnie w folię i na rozgrzaną patelnię wrzucam) chuda wędlina drobiowa, czasami ciemny razowy chleb, kurczak z warzywami, warzywa typu pomidor, ogórek, oliwki praktycznie bez ograniczeń. No i orzechy i trochę owoców. Jak mi się chce słodkiego, to jem jakiś jogurt albo serek homogenizowany, nie częściej jak 1x dzień.
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------
Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna
ja też znam tę zasadę, że je się 2-3h przed snem, kolacja białkowa.
jednak ja się staram jeść do 19, bo co ja zrobię, że z domu wyniosłam, że wszystko się chlebem zagryza
nawet wieśniak z czymkolwiek by nie był najlepiej smakuje z bułeczką 
|
JakKażdaInna, też kiedyś sobie nie wyobrażałam zjeść bez chlebka... ale wszystkiego można się nauczyć : ) Mi na dukanie właśnie chlebka troszkę brakowało, teraz jem niedużo, ale jednak jem... dziś była cała 1 kromeczka razowca : )
Ale za to bardzo smakowała.
|
|
|