Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-30, 13:01   #2691
Sharifa
Rozeznanie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Jak arabowie traktują kobiety w ciąży? Są tam jakieś specyficzne zakazy?
Hmmm w sumie to nie zauwazylam niczego szczegolnego, moze dlatego, ze jeszcze tak bardzo nie widac, a moze dlatego, ze tutaj ogolnie jest sporo kobiet w ciazy. W hipermarkecie kasa priorytetowa ma oznaczenie dla niepelnosprawnych wiec nie wiem czy przepuszczaja brzuchate Ale ogolnie panuje zyczliwosc zarowno do matek z dziecmi jak i ciezarnych, a czy maja jakies zakazy czy nakazy to nie wiem.

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Napisz jak cie tam traktują? jak ze służbą zdrowia? To co mi się podobało to mnóstwo sklepów z ziołami i lekami naturalnymi. Pamiętam, że nawet wtedy coś przywiozłyśmy z mamą do domu.
O sluzbie zdrowia wspominalam juz troche - ja chodze prywatnie, bo podobno publiczna to masakra - tak twierdza zarowno Marokanczycy jak i obcokrajowcy. Jak na razie mialam okazje odwiedzic tylko prywatny gabinet gin, ktory jest na ostatnim pietrze kliniki w ktorej zamierzam rodzic. Babka ok, sprzet tez ma dobry, a ceny porownujac z tymi podawanymi przez was tez sa ok. Ja za wizyte z usg place 350DH to jest w przeliczeniu kolo 125-130zl. Generalnie ci prywatni maja stawki takie same albo bardzo zblizone. Kartel taki

A te naturalne sklepy to dar natury doslownie, odkad odkrylam rozne specyfiki w ogole przestalam kupowac zwykle kosmetyki, jedynie krem do twarzy, a praktycznie cala reszta mazidel naturalna - zadnych sztucznych peelingow, masek, balsamow, kremow na rozstepy, tonikow itp.

Cytat:
Napisane przez marina7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnoscie WITAMIN.

Moj lekarz robil dokladne badania, w tym profil witaminowy, powiedzial, ze wyniki sa dobre i nic nie mowil o zadnych suplementach witaminowych. Przepisal natomiast zelazo, bo morfologia byla w dolnych granicach normy. Czy Wy bierzecie witaminy z polecenia lekarza czy z wlasnej inicjatywy?

Szczerze mowiac wszystkie kolezanki biora witaminy, wszytskie braly ez Duphaston. Moj lekarz nie przepisuje nic, dopoki nie ma potrzeby.

Ale ja caly czas sie zastanawiam nad tymi witaminkami. Zyje w pospiechu, staram sie jesc warzywa, ale nie wydaje mi sie bym byla w stanie dostarczyc kazdego dnia wszytko.

Z drugiej strony nie wiem, czy te preparaty dla ciezarnych naprawde pomagaja czy to jedynie dobry biznes. Podobno przswajalnosc witamin z tabletek jest dosc marna...

Co o tym myslicie?
Mi na poczatku gin przepisala zestaw witamin z kwasem foliowym do konca pierwszego trymestru, potem ze wzgledu na anemie zelazo i kwas foliowy, ale generalnie wole brac caly zestaw witamin dla ciezarnych, bo nie wiem czy moja dieta jest wystarczajaco zroznicowana. Zaszkodzic nie zaszkodzi.

Edytowane przez Sharifa
Czas edycji: 2011-03-30 o 13:04
Sharifa jest offline Zgłoś do moderatora