Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 21:12   #2611
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
A właśnie chciałam napisać, że cały dzień męczę się z wymiotami, potem doszła biegunka, stan podgorączkowy (tylko 37 stopni, jak narazie, ale wcześniej miałam 36,6) i ból brzucha.
Mama goni mnie na pogotowie, ale to chyba nie ma sensu...?
Ale wstać jutro o 7:00 by się zarejstrować do lekarza też nie dam rady, bo napewno będę w tym czasie zajęta rzyganiem.
Wymioty i biegunka? Lepiej idź...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:14   #2612
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
A właśnie chciałam napisać, że cały dzień męczę się z wymiotami, potem doszła biegunka, stan podgorączkowy (tylko 37 stopni, jak narazie, ale wcześniej miałam 36,6) i ból brzucha.
Mama goni mnie na pogotowie, ale to chyba nie ma sensu...?
Ale wstać jutro o 7:00 by się zarejstrować do lekarza też nie dam rady, bo napewno będę w tym czasie zajęta rzyganiem.
Ma sens jechać na pogotowie jak najbardziej! Możesz się odwodnić.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:25   #2613
81gosia
Zadomowienie

temp 37 u niektórych osób to standard. Wymioty niby norma w naszym stanie. Biegunka? Zdarza się. Ale wszystko na raz i do kompletu bule brzucha, to lepiej idź do lekarza.

dużo pij i przede wszystkim się nie denerwuj, bo nerwy szkodzą bardziej

według tego co właśnie przeczytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko" może to być zapalenie żołądka lub jelit lub zatrucie pokarmowe. Objawy się zgadzają. Piszą tu, że mimo iż dla dziecka nie jest to groźne należy skonsultować się z lekarzem
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-03-29 o 21:33
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:34   #2614
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Kurde dziewczyny, ale dużo piszeciejeden dzień mnie nie było i ciężko nadrobićale jutro mam nadzieje dam radę, bo chciałabym się się na bieżąco udzielaćfajne to forum, dużo rzeczy można się dowiedzieć od doświadczonych mam i przyszłych mamusiek
Ogólnie dni strasznie uciekają, 8h w pracy mija po prostu migiem
Pochwalę się, że zamówiłam spódniczkę i sukienkę ciążową na alljutro mam nadzieje, że przyjdzie. Do sukienki to pewnie jeszcze brzuszek będzie za mały, ale za jedną przesyłką to będzie na potem
Dobrej nocki
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:35   #2615
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Kochana praktyka czyni mistrza

Hmmm to całkiem sporo nas tu lublinianek jest, niech policzę
bianeczkaa
MAGiALENA
MalgosiaM8
miss.hot
lausanne
liwaczka
spa82

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
No to jak się umówimy na spotkanie, to już niezła drużyna się robi
Z pewną taką nieśmiałością dopisuję się do tej listy bo ja też rodowita "lubelanka" jestem

Byłam dzisiaj na wizycie u mojej lubelskiej pani ginekolog. Wyniki morfologii, cukier i mocz mam w normie, szyjka też jest uformowana i zamknięta więc wygląda na to że wszystko jest w porządku.
Jednak uspokoję się dopiero za tydzień po usg genetycznym - chciałabym być już po bo jednak się denerwuję.

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:43   #2616
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Caltea gratuluje i spokojnych kolejnych miesięcy
anciaahk fajny brzusio
81gosia ale Ty szczuplutka jesteś

No to jedną stronę nadrobiłam
Stary 2011-03-29, 21:44   #2617
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
To ja zostaje przy zwykłym USG - przynajmniej mam je za darmo. A płeć najwyżej jak się malec schowa, to poznam w trakcie porodu - lubię niespodzianki.
Właśnie wyczytałam, że 4d może kosztować od 200-500zł. Dla mnie to paranoja, jak by przyszli rodzice nie mieli innych wydatków.
Poza tym zdzierają z ludzi z ciążą mnogą - w Lublinie w Luxmedzie usg 3d4d kosztuje 200zł a w ciąży mnogiej już 360!

A nawet zwykłe 2d zamiast normalnie 80 kosztuje 140

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 22:09   #2618
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
81gosia ale Ty szczuplutka jesteś
Ja mam tylko 160 wzrostu zawsze ważyłam między 49-51kg, a teraz trochę spadło przy dzidzi. Nigdy się nie odchudzałam, bo uważam, że nie było z czego - a pączki lubię Nie uprawiam na co dzień żadnego sportu. To chyba kwestia życia w ciągłym biegu. Czasem marzy mi się dom na wsi z dala od warszawskiej gonitwy.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-03-29, 23:10   #2619
Grennie
Raczkowanie

No airale Ty sie kobieto umęczysz
ja bym jechała na pogotowie, przynajmniej sie Toba zajmą,a tak to rano w kolejkach stać- koszmar!!
trzymam kciuki!

Edytowane przez Grennie
Czas edycji: 2011-03-29 o 23:12
Grennie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 23:11   #2620
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki! Tu "Marokanka" Wlasnie nadrobilam posty od wczoraj, bylismy na zakupach w hiszpankiej Ceucie (a swoja droga nie pamietam, zeby na geografii w szkole uczono mnie, ze Hiszpania ma 2 miasta w Afryce ) w celu zakupu spodni na moja podroz, bo w zadne materialowe sie nie mieszcze a w dzinsach przy dluzszym siedzeniu strasznie mi nie wygodnie. No i w koncu wypatrzylam cos calkiem wygodnego w Zarze. Az sie zdziwilam, bo spodenki sa materialowe, zwezane nogawki nad kostke z mankiecikiem, a w brzuchu ma 2 zakladki i wykoncenie bez zadnych guzikow i zamkow - taka guma jak od dresow. Sprobuje pozniej wrzucic zdjecie.

A w ogole to zmeczona jestem jak po calonocnej imprezie, bo po wczorajszej podrozy padlam plackiem o 19, obudzilam sie kolo 22 i nie moglam zasnac do 2 w nocy myslalam ze pospie dzisiaj dluzej, a jak glupek obudzilam sie o 7:30 rano no i leniuchuje sobie taka przymulona, mialam dzisiaj posprzatac, ale nie chce mi sie

Nie chcę się rozpisywać, ale troche OT - zostawiłam niedawno ładowarkę do aparatu w Tangerze u znajomego. Nie planujesz wycieczki lub gości z PL ? Jakby coś, daj mi znać na priv pliss bo była pożyczona i straaaasznie droga Odwdzięczę się jakoś.

Też mam zapasy oleju arganowego, ambra w szafie jeszcze pachnie, jestem też fanką glinki na wagę za grosze.

Jak arabowie traktują kobiety w ciąży? Są tam jakieś specyficzne zakazy?
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 23:51   #2621
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
a swoja droga nie pamietam, zeby na geografii w szkole uczono mnie, ze Hiszpania ma 2 miasta w Afryce
oj nie uważało sie kochana na lekcjach
jej jak ja Ci zazdroszczę ciepełka. Tanger widziałam kiedyś przejazdem (tuż przed śmiercią poprzedniego króla Maroka - lipiec`99) fajne miasto. Tylko dziwnie się czułam przez 2 dni bez dokumentów. Jak nam zabrali na promie to dopiero do Fezu dostarczyli.

Napisz jak cie tam traktują? jak ze służbą zdrowia? To co mi się podobało to mnóstwo sklepów z ziołami i lekami naturalnymi. Pamiętam, że nawet wtedy coś przywiozłyśmy z mamą do domu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 04:47   #2622
acelinka
Zakorzenienie

hej gdzie są wszystie? Czyżbyście jeszcze spały?

uciekam nadrabiać

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
gosia ja niestety nie pracuję więc moge sobie pozwolić. martwię się co to będzie gdy dzidziuś się urodzi jak ja się przestawię W ogóle wczoraj przed zaśnięciem zaczęłam tak sie zastanawiać czy ja sobie poradzę z tym wszystkim... Z karmieniem, kapaniem, przebieraniem... OMG...
poradzisz sobie poradzisz i to doskonale ja kąpanko mam zamiar zrzucić na tż'ta w końcu on jest silniejszy, ma większe łapki z nim dziecko będzie w wodzie bezpieczniejsze poza tym pewnie się ucieszy z tego

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
wiecie co przeczytałam w tej gazecie?
" Warto wiedzieć, że polskie
prawo gwarantuje
ci również wybór szpitala,
w którym urodzisz, wybór
pozycji do rodzenia,
darmowy poród rodzinny."
szkoda ze realia są inne
to czytamy tą samą gazete bo ja też to czytałam wczoraj ja mam wrażenie że położne byłyby mocno zdziwione gdybym klęknęła na ziemi na "pieska" i w tej pozycji parła ale jak mi sie zachce to zrobie tak a co im do tego

MAGiALENA, nie ma się co denerwować wszystko będzie cacy

81gosia, ja też wcześniej miałam super ginekologa z NFZ, no ale naczytałam się w necie że do prowadzenia ciąży to on jest nie bardzo i do tego nie pracuje u nas w szpitalu, więc zmieniłam. Chociaż przychodnia też była super, jak dzwoniłam sie zapisać to zawsze najpóźniej za 3 dni miałam wizyte Mój obecny gin też przyjmuje w przychodni, ale straznie długo się czeka 2 miesiace minimum

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Wreszcie znalazłam odpowiednią kwaterę w Kudowa-Zdrój Ja mam uczulenie na tandetę więc było ciężko Nienawidze starych tandetnych tapczanów i ścian obitych drewnem. Bleeee...ale tak się teraz zastanawiam Będę w 7 miesiącu, czy powinnam brać ze sobą jakieś rzeczy dla dziecka i fotelik No bo jakby mi przyszło tam urodzić (tfu tfu tfu ale nigdy nie wiadomo co się może stać) to jakoś z tym dzieciątkiem trzeba wrócić Co byście zrobiły?
ciekawe pytanie jak macie dużo miejsca w bagażniku to można wziać, z drugiej strony czy ja wiem Ale chyba lepiej się zabezpieczyć. Moze już doświadczone mamusie się wypowiedzą, one będą wiedziały lepiej

kiciulec, super że na usg wszystko dobrze wyszło

aa2, super że szef tak zareagował moja szefowa pdoobno o mało co zawału nie dostała, bo się przestraszyła że zostanie z sześcioma przedszkolami bez lektorki czy pani o tańców ale ale umówiłam się z nią że do końca maja popracuje jeżeli dam rade i wtedy robimy zakończenie roku zajeć dodatkowych i już
I wszystko byłoby cacy, gdyby nie to, że auto popsute i musze się tłuc busami no ale może w weekend tz zajrzy do czinkusia, jak nie ma nic innego ciekawego na horyzoncie to trzeba go zrobić i tyle

FERBY- przede wszystkim się grzej kochana no czosnek, miód itd.

No air , gdzieś czytałam że jak jest biegunka w ciąży to biegiem trzeba do lekarza

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-03-30 o 05:11
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 06:49   #2623
marina7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Ja mam tylko 160 wzrostu zawsze ważyłam między 49-51kg, a teraz trochę spadło przy dzidzi. Nigdy się nie odchudzałam, bo uważam, że nie było z czego - a pączki lubię Nie uprawiam na co dzień żadnego sportu. To chyba kwestia życia w ciągłym biegu. Czasem marzy mi się dom na wsi z dala od warszawskiej gonitwy.
Wreszcie ktos podobny do mnie Tez mam 160 cm i jakies 48 kg, tez zyje w ciaglym biegu w jednej z europejskich stolic i nie wiem, co to znaczy spac do 12 ba nawet do 7! No i niestety nie mam az tyle czasu, by pisac na tym forum.
marina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 07:13   #2624
lausanne
Wtajemniczenie

hej z rana widze że miałyście apetyczne tematy takie jak kupka ja właśnie niedawno pisałam, że teraz w ciąży każda zawartość pieluchy przyprawia mnie o odruchale kiedyś tak nie było... na początku to co dziecko zrobi nawet nie pachnie za bardzo, o ile jest na mleku mamy oczywiście co do tetrówek i pampersiaków - ja chyba jestem mama wyrodna albo bardzo wygodna Używam pampersów od zawsze i nie zamierzam i tym razem się przerzucać. Pupa nigdy nie była odparzona, bo zawsze ją smaruję dokładnie, a w lecie pozwalałam małemu leżec bez pieluchy - na dużej ceratce i starym prześcieradle Tetrówki mam bo się przydają, najpierw na ramię jak dziecko ulewa, potem do wszystkiego od wycierania buzi po jedzonku po wycieranie pupki po umyciu chusteczką. Ale nie wyobrażam sobie zbierania tetrówek i prania ich na wieczór. Wiele razy synkowi zdarzyło narobić na tetrowkę podczas przewijania lub mycia i musze powiedzieć, że jak się od razu nie zapierałam tylko wrzuciłam do miski z wodą to strasznie mi smierdziało w łazience

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też słyszałam o tym szpitalu takie opinie, że jest naprawdę ok, a położne to super babki. Jak leżałam na patologi to przychodziły położne , takie fajne kobitki
no właśnie jak nie uda mi się pojechac rodzić do Warszawy to na 1000% znów będę tam rodzić: ehem: Chciałam znaleźć inny szpital bo w tym nie robią ZZO, ale podobno w LBN nigdzie nie ma ZZOWięc po co szukać innego jak ten jest super? Chociaż moj lekarz pracuje na Staszica
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 07:21   #2625
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Witam środowoJa cały czas nadrabiam. Co do kupowania ciuskzów, to chyba jeszcze do końca nie wierzę, nie jestem świadoma, że jestem w ciąży, Jutro idę na wizytę to pewnie już zobaczę dzidziTakże na razie jeszcze nie będę nic kupować. Trzeba zbierać kasę, bo remonty się szykują, więc na kupno ubranek przyjdzie czas. Mnie jak na razie nie przeraża upał i chodzenie po sklepach, a termin mam na połowę października, także myślę, że we wrześniu jeszcze można zrobić zakupyMiłego dnia
Stary 2011-03-30, 07:58   #2626
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Z pewną taką nieśmiałością dopisuję się do tej listy bo ja też rodowita "lubelanka" jestem
Ooo kolejna koleżanka
bianeczkaa
egwene6
MAGiALENA
MalgosiaM8
miss.hot
lausanne
liwaczka
spa82

Cytat:
Poza tym zdzierają z ludzi z ciążą mnogą - w Lublinie w Luxmedzie usg 3d4d kosztuje 200zł a w ciąży mnogiej już 360!

Też to zauważyłam - a właściwie to lekarz dużo więcej się nie napracuje, ale kasę podwójnie bierze

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:06   #2627
anetika
Rozeznanie

Hej dziewczyny Widzę, że pisałyście o podwyższonej temperaturze w ciąży - ja mam od początku temperaturę 36,8-37,2 (mierzone pod pachą) jak pytałam gina to mi powiedział, że to działający progesteron podnosi tempkę ciała i to normalny objaw ciąży Ale z tego co pytałam koleżanki to żadna nie miała (albo nie wiedziała) że miała podczas ciąży wyższą tempeaturkę... A jak to jest z Wami? Czy są tu dziewczynki mające wyższą tempkę od początku ciąży cały czas?

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:22   #2628
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja też nie chciałabym rodzić w rocznice, bo wtedy urodziny zdominowałyby rocznicę, a to jest Nasz wyjątkowy dzień Dzidzia ma mnóstwo innych pięknych dat do wyboru
Córe urodziłam 29.06 na imieniny mojego męża.Dostał prezent najpękniejszy na całym świecie

Magialena-trzymam kciuki by było wszystko OK
No air-byłaś u lekarza?
Ferby-jak się dzisiaj czujesz?
kiciulec-gratuluje udanej wizyty
natka- córa ma niecałe 6 lat.
Ostatnio poprosiła babcie w wielkiej konspiracji by zamówiła nam na rocznice ślubu tort w kształcie domu z bocianem na dachu.Efekty zobaczcie same

Co do kąpieli.. to córe przez pierwszy miesiąc kąpał TŻ bo ja się panicznie boje wody i bałam się, ze wypuszcze taką mała kruszynke

Wiecie co zaszalałm wczoraj..jaka ze mnie głupia uparta babajestem obecnie na etapie przenoszenia sklepu, wczoraj nie miałam nikogo do pomocy więc troszeczke sobie worków nanosiłam a efekt był wieczorem-krzyże, brzuch a nawet dupa mnie bolała powiedziałam sobie dość, w końcu jestem w ciąży i czy się komuś to podoba czy nie, to rodzinke będe molestować by mi pomagali..nie jestem niepełnosprawna, ale jak pomyśle ,że z własnej głupoty mogłabym zrobić krzywde dziecku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6 rocznica slubu 030.jpg (130,6 KB, 33 załadowań)

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:30   #2629
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
bianeczkaa
egwene6
MAGiALENA
MalgosiaM8
miss.hot
lausanne
liwaczka
spa82
będziemy się na wspólne spacerki umawiać.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:33   #2630
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Widzę, że pisałyście o podwyższonej temperaturze w ciąży - ja mam od początku temperaturę 36,8-37,2 (mierzone pod pachą) jak pytałam gina to mi powiedział, że to działający progesteron podnosi tempkę ciała i to normalny objaw ciąży Ale z tego co pytałam koleżanki to żadna nie miała (albo nie wiedziała) że miała podczas ciąży wyższą tempeaturkę... A jak to jest z Wami? Czy są tu dziewczynki mające wyższą tempkę od początku ciąży cały czas?
Ja miałam od samego początku 37 -37,2 nawet po tym domyśliłam się, że jestem w ciąży Ale teraz nie wiem jak jest bo nie mierzę.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Córe urodziłam 29.06 na imieniny mojego męża.Dostał prezent najpękniejszy na całym świecie

Magialena-trzymam kciuki by było wszystko OK
No air-byłaś u lekarza?
Ferby-jak się dzisiaj czujesz?
kiciulec-gratuluje udanej wizyty
natka- córa ma niecałe 6 lat.
Ostatnio poprosiła babcie w wielkiej konspiracji by zamówiła nam na rocznice ślubu tort w kształcie domu z bocianem na dachu.Efekty zobaczcie same

Co do kąpieli.. to córe przez pierwszy miesiąc kąpał TŻ bo ja się panicznie boje wody i bałam się, ze wypuszcze taką mała kruszynke

Wiecie co zaszalałm wczoraj..jaka ze mnie głupia uparta babajestem obecnie na etapie przenoszenia sklepu, wczoraj nie miałam nikogo do pomocy więc troszeczke sobie worków nanosiłam a efekt był wieczorem-krzyże, brzuch a nawet dupa mnie bolała powiedziałam sobie dość, w końcu jestem w ciąży i czy się komuś to podoba czy nie, to rodzinke będe molestować by mi pomagali..nie jestem niepełnosprawna, ale jak pomyśle ,że z własnej głupoty mogłabym zrobić krzywde dziecku
Ależ cudny tort Za noszenie worków to

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-30, 08:38   #2631
niutek
Raczkowanie

Witam dziewuszki wszystkie, i małe fasolki ..

Zapowiada sie przynajmniej u mnie znowu ładniutki dzień...

Dziewczyny a może macie już jakieś strony gdzie idzie zamówić jakies szmatki ciążowe w sumie nie drogo?

Edytowane przez niutek
Czas edycji: 2011-03-30 o 08:39
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:39   #2632
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

To jest zdzierstwo, wstydzili by się ci lekarze

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no właśnie jak nie uda mi się pojechac rodzić do Warszawy to na 1000% znów będę tam rodzić: ehem: Chciałam znaleźć inny szpital bo w tym nie robią ZZO, ale podobno w LBN nigdzie nie ma ZZOWięc po co szukać innego jak ten jest super? Chociaż moj lekarz pracuje na Staszica
A zapraszam, może trafimy na siebie na porodówce ?
Jak chcesz polecę ci od siebie super fajnego lekarza, który też pracuje w szpitalu
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja miałam od samego początku 37 -37,2 nawet po tym domyśliłam się, że jestem w ciąży Ale teraz nie wiem jak jest bo nie mierzę.

Ależ cudny tort Za noszenie worków to
Też na początku miałam podwyższoną temperaturę
A tort też mi się podoba

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:57   #2633
cotynato
Zakorzenienie

Ale mnie wkurzają ludzie z allegro
Dostałąm negatywa i normalnie mam ochotę nakopać facetowi do dupy bo widać że jakaś primadonna niezaspokojona z niego aaaggrrrr
Poza tym pojechałam dzisiaj, pierwszy raz w tym semestrze na "problemy sztuki współczesnej" które są na 8 i co? Nie było zajęć mało nie wyszłam z siebie i stwierdziłam, że pierniczę dalsze zajęcia

Jutro już wizyta <tańczy>

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 09:02   #2634
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutek Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki wszystkie, i małe fasolki ..

Zapowiada sie przynajmniej u mnie znowu ładniutki dzień...

Dziewczyny a może macie już jakieś strony gdzie idzie zamówić jakies szmatki ciążowe w sumie nie drogo?
Najlepsze chyba allegro, nie znam innych niestety Ja mam upatrzoną np taką spódnicę KLIK wydaje mi się, że w rozsądnej cenie jak za ciążówkę

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dostałąm negatywa i normalnie mam ochotę nakopać facetowi do dupy bo widać że jakaś primadonna niezaspokojona z niego aaaggrrrr
Poza tym pojechałam dzisiaj, pierwszy raz w tym semestrze na "problemy sztuki współczesnej" które są na 8 i co? Nie było zajęć mało nie wyszłam z siebie i stwierdziłam, że pierniczę dalsze zajęcia

A podał chociaż jakiś sensowny powód negatywa?
Hehe też bym nie poszła na zajęcia O której masz wizytę?

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-30, 09:04   #2635
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Ja dostałam ze dwa razy od "Juniorów" to aż mi ręce odpadają... jak sie nie umie kupować to po kupować ?

No ja mam cały weekend zjazd, kombinuje czy nie wziąść zwolnienia dziś od gina by było akurat kombinujeeee! ale jak słysze że ma być plus 20 stopni

25.08.2011

Stary 2011-03-30, 09:05   #2636
AgnesD
Rozeznanie

kapka tort super jestem zachwycona

a mnie bolą zęby masakra jakaś zaczęłam chodzić do dentysty i zaczęły mnie boleć - paranoja i się zastanawiam czy sobie tego nie wmawiam, bo jak o tym bólu nie myślę to nie boli w pon idę znów do stomatologa to jej powiem - może wytrzymam do poniedziałku
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 09:07   #2637
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja dostałam ze dwa razy od "Juniorów" to aż mi ręce odpadają... jak sie nie umie kupować to po kupować ?

No ja mam cały weekend zjazd, kombinuje czy nie wziąść zwolnienia dziś od gina by było akurat kombinujeeee! ale jak słysze że ma być plus 20 stopni
Też bym nie pojechała do szkoły jak ma być taka pogoda Muszę tż na jakąś wycieczkę namówić - może Wisła?

Dominik

Martynka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 09:18   #2638
cotynato
Zakorzenienie

Ja jutro mam wizytę na 16:30. I jeszcze trafiły się na uczelni godziny rektorskie więc będę od rana wyczekiwać
A ty jak? Z tego co pamiętam kilka dziewczyn miało dzisiaj mieć wizytę.

Ja dostałam negatywa za to, że facet nie przeczytał strony o mnie. Napisałam tam, że wysyłki realizuję do ok 7 dni roboczych. Niestety tż mi teraz w ogóle nie pozwala nosić paczek- przeważnie mam ich minimum 3-5 a często nawet po 20-30, a poczty blisko zamknęli więc kawał drogi trzeba by iść. Więc on mi to wozi a z nim różnie bywa. Raz może, innym razem nie , więc dla mnie te około 7 dni- są bardzo bezpieczne, ponieważ mogę wysłać po 3 ale też i po np 9- ja sama czytam stronę o mnie- toleruję zasady i myślałam że ludzie też przeczytają moje wypociny i zwyczajnie nie zalicytują jak im nie będzie pasowało, ale nie. Sami sobie zady tworzą i mają pretensję.

Wymianka.
Stary 2011-03-30, 09:19   #2639
kapka
Zadomowienie

natka- śliczna spódniczka, super fason i nie droga!
cotynato-trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte. Widzisz jak to zleciało, już jutro będziesz widzieć swoje maleństwo
A do tego negatywa możesz napisać w skrócie jakies wytłumaczenie(na temat tej strony o Tobie), żeby jakis potencjalny klient wiedział, że wina tego negatywa nie była Twoja.

Ja już pomyłam naczynia, pościel przebrałam, nastawiłam pranie więc moge leniuchować pogoda piękna!!A jak ptaszki ćwierkająwybiore się potem z psiakiem i córcią do lasu, tylko boje sie troche kleszczy:/

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-03-30 o 09:25
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 09:27   #2640
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Też bym nie pojechała do szkoły jak ma być taka pogoda Muszę tż na jakąś wycieczkę namówić - może Wisła?
Na Wisłę to mój mąż chce jechać ale w innym celu... rozłożyć wędki
Dlatego się poważnie zastanawiam chociaż nad jednym dniem żeby nie pójść w ten weekend może namówie lekarza na zwolnienie ?

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Ja już pomyłam naczynia, pościel przebrałam, nastawiłam pranie więc moge leniuchować pogoda piękna!!A jak ptaszki ćwierkająwybiore się potem z psiakiem i córcią do lasu, tylko boje sie troche kleszczy:/
Ja się dopiero zabieram do sprzątania, ale jest trochę metrów wiec do południa to może poodkurzam i pozmywam aa i pranie nastawie

25.08.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości