Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - najbrzydsza bizuteria
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 18:41   #12
Calluna_Vulgaris
Rozeznanie

Dot.: najbrzydsza bizuteria

1. Przejrzalam watek "śmiechostki bizuteryjne" - tam istotnie w duzej mierze jest to, co mialam na mysli, tworzac ten temat. Sa tam rzeczy zabawne z roznych powodow, w tym brzydkie i dziwne.
Szukalam czegos podobnego, poslugujac sie roznymi slowami kluczami, ale nie wpadlam na pomysl, ze mogloby tak wlasnie sie to nazywac.

Przyznam, ze nie rozumiem jednego: czemu ten temat, pomijajac, ze jest oczywistym powtorzeniem, wydal sie Wam nie w porzadku? Czy dyskutowac mozna tylko o rzeczach interesujacych i pieknie wykonanych, a cala te brzydsza strone omijac i udawac, ze nie istnieje?

Czy gdyby temat brzmial "najbrzydsze budynki", budzilby rowniez Wasza niechec? Mam dziwne wrazenie, ze nie... Uwazam, ze jako, ze i ja i czesc z Was (a moze wszystkie? niektorych nie kojarze) robicie bizuterie, chcialam skorzystac z okazji, zeby sie pochwalic, a niektorym z Was wytknac bledy, taaak? Jasne, dlatego napisalam, ze temat dotyczy takze bizuterii "gotowej", z ktora nie mam i jak sadze nie bede miala nigdy nic wspolnego

2. Bojaboja - myslalam sobie, ze w tym temacie byloby widoczne po pierwsze, jakich bledow unikac, po drugie - co sie sprzedaje. A po trzecie - patrz pinkt pierwszy.

3. Reverie1 - troche trudno wszystkim "zrobic dobrze", ale brzmi to, jakbys chciala mnie obrazic.
Wydawalo mi sie, ze raczej podawanie namiarow na Autora czegos, co nam nieszczegolnie przypadlo do gustu moze byc potraktowane jako chec zepsucia mu opinii, tym bardziej, ze inne (po)twory moze miec ladne, tymczasem przylgnie mu taka latka... Dodatkowo myslalam sobie, ze skoro nie czerpie sie korzysci materialnych z wklejenia zdjecia, nie przypisuje sobie jego autorstwa, a zdjecie jest po prostu w necie bez napisu obok "kopiowanie nie dozwolone", nie powinno byc mowy o przestepstwie.

4. Dodam, ze przed zalozeniem tego watku spytalam Zlosliwca, ktory okazal sie mniej zlosliwy, niz Wy , jak mu sie wydaje, czy mozna zalozyc podobny temat, czy tez jego doswiadczenie mowi, ze byloby to lamanie czyichs praw tudziez regulaminu i, podobnie, jak mi, nie wydawalo mu sie to niczym nagannym.

5. Marisella - nie wiem o co Ci chodzi ze Swarkiem na biglu, ale moim zdaniem istotnie nie posiadaja one zadnej wartosci artystycznej. Jak moze posiadac takowa wartosc cos, co nie ma zadnej koncepcji? I, zeby nie bylo - mialam kiedys bloga z bizuteria. A najwiecej komentarzy pod Swarami na biglu, i to w rodzaju: "arcydziela tworzysz!" To juz chyba wole, jak mi robiacy bizuterie perfrkcjonista wytknie, ze mam slady po narzedziu na drucie, ze powinnam owijac jednym drucikiem, ze koncowki wygladaja niechlujnie. Bo sama nie zdawalam sobie sprawy, ze to jest az tak widoczne, a tak przynajmniej wiem na co zwrocic uwage.

A teraz ide do tematu smiechostki bizuteryjne, bo wkleilam tam jednego brzydalka nie-wiem-co-to-jest z Pakamery i link do aukcji, ktora mnie rozbawila, bo tekst jest iscie marketingowy, ale nie pasuje do obrazka... ide i pomysle jak to wyedytowac, bo jeszcze mnie znow o cos posadzicie...
Calluna_Vulgaris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując