|
Zakorzenienie
Przekupka: 209 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Ciuszki M-L, kosmetyki, buty, ksiązki
książki
1. Zasłony i rolety
Samodzielnie uszyć? Żaden problem. Praktyczny poradnik, który żadnego pytania nie zostawia bez odpowiedzi:
Jaki styl pasuje do Twojego okna? Czym kierować się przy wyborze zasłon? Jaki rodzaj zawieszenia wybrać do swojej okiennej dekoracji? Jak to uszyć, sprawnie i właściwie?
W książce znajduje się wiele najróżniejszych rozwiązań wraz z podanymi wzorami wykonania. Można bez trudu wybrać coś do swojego wnętrza. Coś oryginalnego i niepowtarzalnego!
2. Fryzury Układanie i Pielęgnacja Włosów
Jacki Wadeson Książka nowa nigdzie niedostępna
idealna dla kobiet które same dbają o swoje włosy
3. Nowe spojrzenie na ciało kobiety. Kształtowanie sylwetki, higiena, żywienie, relaks. Przedstawione w książce liczne propozycje programów ćwiczeń zawierają wskazówki, jak poprawić wygląd i samopoczucie. Twarda oprawa, format A4. Stan doskonały.
4.biblioteka pani domu podstawy szycia
sprzęt
techniki krawieckie
zapięcia
modelowanie itp
5Wielkie dzierganie
Jeśli lubisz szybko cieszyć się efektami swojej pracy - oto jest coś dla Ciebie!
Sekretem są bardzo grube druty, dzięki którym w niewiarygodnie krótkim czasie wydziergasz szale, sweterki i bluzeczki o efektownym grubym splocie.
Część wprowadzającą ilustrują zdjęcia, do których do..łączono informacje na temat podstawowych materiałów, wykonania poszczególnych splotów, dzianin, formowania wykrojów, wykonania dziurek oraz wykańczania odzieży. Podano również istotne wskazówki, jak samodzielnie zaprojektować sweter, a także jak radzić sobie z problemami pojawiającymi się podczas roboty.
Przy każdej propozycji zamieszczono przystępne instrukcje, pomocne w uzyskaniu jak najlepszych rezultatów, a także informacje o stopniu trudności oraz szacowany czas wykonania. Tekst instruktażowy wzbogacono o kolorowe zdjęcia gotowej dzianiny oraz niektórych jej elementów, a także szablony
monologi waginy
Monologi waginy to już klasyka literatury feministycznej. Chętnie wystawiana formie kilku monodramów, zawsze niezwykle emocjonalnie odbieranych przez publiczność. Monologi powstały na podstawie ponad 200 wywiadów przeprowadzonych przez autorkę z kobietami w różnym wieku, różnych narodowości i profesji. Dzięki nim narodził się międzynarodowy ruch V-Day, skierowany przeciwko przemocy wobec kobiet.
Zanim jeszcze przeczytałam książkę, obejrzałam film dokumentalny o powstaniu Monologów oraz fragmenty przedstawienia, w którym monologi czytała sama Eve Ensler. Film wywarł na mnie niezwykłe wrażenie. Od radości, gdy autorka demonstruje kilkadziesiąt rodzajów krzyku przy orgazmie, po łzy, gdy w monologu „Moja pochwa była moją wioską” bośniackie kobiety opowiadają o gwałtach.
Monologi waginy to książka o radości z posiadania kobiecego ciała, z własnej seksualności, o różnych aspektach kobiecej cielesności, od miesiączki po poród, o tym, jakie kobiety mają problemy z akceptacją własnego ciała, o ich wstydzie i zażenowaniu, wreszcie o doświadczanej przez nie przemocy. Niektóre monologi są radosne i dowcipne, inne – wstrząsające. Wszystkie mówią pełnym, mocnym głosem, choć czasem jest to pieśń radości, innym razem krzyk buntu i gniewu.
Eve Ensler pyta kobiety: „Gdyby twoja pochwa się ubierała, co by nosiła? Gdyby twoja pochwa umiała mówić, co by powiedziała w kilku słowach? Jak pachnie twoja pochwa?” Kobiety swobodnie i bez zahamowań opowiadają o swoich waginach, o przeżyciach związanych z miesiączką, z wytryskiem, z seksem, z odczuwaniem własnego ciała. I nie ma w tym sprośności. Tylko czysta poezja
H.Coben Jedyna szansa
Chirurg plastyczny zostaje postrzelony we własnym domu. Po przebudzeniu w szpitalu dowiaduje się, że jego żona nie żyje, a sześciomiesięczna córka zniknęła.

Lekarz płaci okup, którego zażądali porywacze, ale dziecko nie wraca do domu. Śledztwo po 18 miesiącach utyka w martwym punkcie
Edytowane przez lagowianka
Czas edycji: 2011-04-11 o 08:19
|