Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-13, 15:51   #440
Sicilia
Zadomowienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
Sicilia - dzięki! Pamiętasz, jak mi polecałaś książki do poczytania o kosmetykach ekologicznych? Wiesz, że sobie kupiłam i "Not Just a pretty face" i "Świadome zakupy" i przekonałaś mnie do tego, zeby zmienić pielęgnację Obstaję tylko twardo przy antyperspirantach z aluminium, ale to z powodu moich sporych problemów z nadpotliwością i zapewnieniach American Cancer Society
Gdyby nie Wy, to nie wiedziałabym że AA wypuściła ekologiczną serię.
Ja kupiłam jakiś czas temu zachwalany płyn micelarny Biodermy, ale ma PEGi niestety
Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc Skoro już musi być dezodorant z aluminium, to zwracaj uwagę, żeby przynajmniej był bez parabenów (razem tworzą mieszankę wybuchową). Też kiedyś używałam płynu micelarnego Biodermy (zanim wpisałam na swoją czarną listę PEGi). Nie chodzi o to, żeby go wyrzucać, ale już następny kup np. nowy AA eco (sama go kupię, jak tylko gdzieś się pojawi). Od jednego kosmetyku nic się nie stanie, chodzi o ilość i częstotliwość: 10 kosmetyków rano, potem 10 wieczorem, codziennie, przez cały rok (zawsze to powtarzam!). Wtedy dopiero widać, jaka to jest dawka.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Dopiero teraz odkryłam ten wątek dzięki uprzejmości nie_ma_mnie
Kosmetyki eko mi bardzo służą i jestem na "tak", żeby pozostać przy nich na długi czas.
Moje dzisiejsze zakupy:
1. Martina Gebhardt krem różany 50 ml (to już drugi słoiczek i kocham ten krem) Cena 50 zł
2. Logona Krem do twarzy na dzień z bio-oczarem wirginijskim, 40 ml, Cena 56 zł
3.
Lauro Mydło na blizny i przebarwienia - 2 sztuki 50 zł (ponoć ma pomóc na moje blizny na kolanach)
4. Sante Zmywacz do paznokc, cena 15,60 zł (W końcu zmywacz, który pachnie )
5. Sante NB Krem nawilżający Sanddorn na lato 50 ml za 17 zł na promocji
plus - Aż 36 sztuk różnych próbek kremów do twarzy i kilka próbek szamponu do włosów róża
Fajny zbiór Gdzie Ci dali tyle próbek do tych zakupów?
Czy zmywacz porządnie zmywa, czy trzeba wylać pół fiolki, żeby się pozbyć lakieru?

naturalnie proste
Sicilia jest offline Zgłoś do moderatora