2011-04-13, 15:51
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Cytat:
Napisane przez kotwilka
Sicilia - dzięki! Pamiętasz, jak mi polecałaś książki do poczytania o kosmetykach ekologicznych? Wiesz, że sobie kupiłam i "Not Just a pretty face" i "Świadome zakupy" i przekonałaś mnie do tego, zeby zmienić pielęgnację  Obstaję tylko twardo przy antyperspirantach z aluminium, ale to z powodu moich sporych problemów z nadpotliwością i zapewnieniach American Cancer Society 
Gdyby nie Wy, to nie wiedziałabym że AA wypuściła ekologiczną serię.
Ja kupiłam jakiś czas temu zachwalany płyn micelarny Biodermy, ale ma PEGi niestety 
|
Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc Skoro już musi być dezodorant z aluminium, to zwracaj uwagę, żeby przynajmniej był bez parabenów (razem tworzą mieszankę wybuchową). Też kiedyś używałam płynu micelarnego Biodermy (zanim wpisałam na swoją czarną listę PEGi). Nie chodzi o to, żeby go wyrzucać, ale już następny kup np. nowy AA eco (sama go kupię, jak tylko gdzieś się pojawi). Od jednego kosmetyku nic się nie stanie, chodzi o ilość i częstotliwość: 10 kosmetyków rano, potem 10 wieczorem, codziennie, przez cały rok (zawsze to powtarzam!). Wtedy dopiero widać, jaka to jest dawka.
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------
Cytat:
Napisane przez beeets
Dopiero teraz odkryłam ten wątek dzięki uprzejmości nie_ma_mnie 
Kosmetyki eko mi bardzo służą i jestem na "tak", żeby pozostać przy nich na długi czas.
Moje dzisiejsze zakupy:
1. Martina Gebhardt krem różany 50 ml (to już drugi słoiczek i kocham ten krem  ) Cena 50 zł
2. Logona Krem do twarzy na dzień z bio-oczarem wirginijskim, 40 ml, Cena 56 zł
3. Lauro Mydło na blizny i przebarwienia - 2 sztuki 50 zł (ponoć ma pomóc na moje blizny na kolanach)
4. Sante Zmywacz do paznokc, cena 15,60 zł (W końcu zmywacz, który pachnie  )
5. Sante NB Krem nawilżający Sanddorn na lato 50 ml za 17 zł na promocji
plus - Aż 36 sztuk różnych próbek kremów do twarzy i kilka próbek szamponu do włosów róża 
|
Fajny zbiór Gdzie Ci dali tyle próbek do tych zakupów?
Czy zmywacz porządnie zmywa, czy trzeba wylać pół fiolki, żeby się pozbyć lakieru?
|
|