|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Organizatorka
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Korah,
czy Migdalowy krem tonujący ( zloty beż) bardzo barwi? Czy daje tylko refleks? Między innymi chciałabym go zamówić ale boje się, że będzie za bardzo kryjący. Edytowane przez zai Czas edycji: 2011-04-13 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-shampoo.html Nie jestem w 100% przekonana czy ten ostatni mieści się w znaczeniu słowa ekologiczny. Może wyrazicie swoje zdanie? Pozostałe są dostępne w aptekach. Problem polega na tym że ceny Babydream'a czy Hippa sa znacznie niższe jednak bardziej te szampony plątają moje włosy. Ja szukam szamponu eko którego będę mogła używać bez odżywki. Odzywkę nakładam tylko do sauny i po 30 minutach lepszy efekt niż nakładana codziennie. Edytowane przez 2016100512001 Czas edycji: 2011-04-13 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha,i jeszcze małe pytanko o Bentleya - na stronie mają adnotację, ze szampony są w 70 - 75 % wyprodukowane ze składników organicznych. I teraz pytanie co z resztą składników? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny i ponawiam pytanie. Czy któraś by mogła mi odpowiedzieć na pytanie, które wysłałam linkiem? ![]()
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-04-13 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() "Odżywka do Włosów ze Słonecznikiem, Masłem Shea i Rumiankiem Masło shea, słonecznik i łagodzący rumianek to kombinacja niezbędna do uzyskania pięknie zadbanych, nawilżonych i zdrowych włosów po każdym myciu. Wyprodukowany w 75% ze składników organicznych" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
No to wychodzi na to, że nieorganiczna nie zawsze są złe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ceny Organique i Pat&Rub mnie powalają ![]() Cytat:
![]() ![]() Bo ta seria jest tylko w niektórych Naturach, a na dodatek teraz jest wyprzedawana, chyba zmieniają opakowania Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że Ci doślą te produkty lub zwrócą pieniądze ![]() Cytat:
Cytat:
Odpowiedziałam ![]() ![]()
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Co to jest ten artykuł to ja wiem. Potrzebuje tego na jutro i w domu pod ręką mam tylko to i nie wiem czy to jest aby na pewno artykuł popularno-naukowy. ^^ Wydaje mi się, że tak, ale brak mi 100% pewności. Nie, to nie jest na maturę. Ja maturę miałam już dawno temu. ![]() ![]()
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-04-13 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
kotwilka krem na trądzik sanoflore użyłam dopiero dwa razy na noc. Jest nietłusty, szybko się wchłania, ładnie pachnie. Ma aplikator, więc jest higieniczny i nie wpuszcza powietrza do środka. Póki co jest w porządku, ale jeszcze za wczesnie, żeby się stwierdzić jego skuteczność.
Korah piekny zbiór ![]() ![]()
#431 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#432 | |||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Plyn micelarny spisal się dośc dobrze, ma trochę tępą konsystencję, jak woda i brakuje mi w nim poslizgu, ale poza tym ladnie oczyścil pory i zmyl tusz do rzęs bez większych trudności ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Wypróbowalam go narazie na dloni i byl prawie niewidoczny, taki refleks wlaśnie. Ale wiecej powiem, jak go na twarz użyję. ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Daję Ci rozgrzeszenie. Idź z Bogiem córko, a poprowadzi Cię wprost do drogerii ![]() Narazie nie podam nicku sprzedawcy, bo może jednak odzyskam co moje, nie chcialabym tej Pani tutaj zlinczować do reszty. W każdym razie w tym momencie na allegro alverde sprzedają tylko dwie osoby i to jest jedna z nich. Latwo się domyslić, która, po komentarzach. ![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-04-13 o 12:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
Korah dzięki za informacje
![]() kotwilka proszę bardzo, wklejam zdjęcia. W superpharm jest teraz promocja na Sanoflore - dlatego kupiłam ten krem.
#434 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Tak, w jednej aptece w centrum handlowym. Mieli bardzo szeroki asortyment kosmetyczny tych wszystkich aptecznych marek vichy, lrp, avene itp, a z naturalnych tylko sanoflore i wlasnie AA Eco. Koszt każdego produktu to ok. 30 zl. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Sama jestem ciekawa tej firmy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Sicilia - dzięki! Pamiętasz, jak mi polecałaś książki do poczytania o kosmetykach ekologicznych? Wiesz, że sobie kupiłam i "Not Just a pretty face" i "Świadome zakupy" i przekonałaś mnie do tego, zeby zmienić pielęgnację
![]() ![]() Gdyby nie Wy, to nie wiedziałabym że AA wypuściła ekologiczną serię. Ja kupiłam jakiś czas temu zachwalany płyn micelarny Biodermy, ale ma PEGi niestety ![]()
#436 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() To baaaardzo zły wątek dla mojego portfela ![]() Byłam w Naturze i kupiłam: Natuderm botanics: Olejek Ginkgo&Rokitnik Krem do stóp Ginkgo&Aloe Vera Kremy na noc: Ginkgo & Oliwka i Ginkgo & Mikrosrebro Za całość zapłaciłam............... ......40zł ![]() Ze swojej strony bardzo polecam całą serię Alterry(kredka ochronna do ust jest świetna) Niestety nie mamy w Pl całego asortymentu ale może z czasem Rossmann sprowadzi resztę ![]() Z Organique super są masła - zapachy zabójczo piękne i trwałe.Mój syn kiedyś krzyczy z kuchni(ja byłam w pokoju):O mama kremuje ręce ![]() Patrząc na Wasze zbiory okazało się że odkąd jestem na Wizażu to większkość kosmetyków jakich używam są naturalne ![]() Do demakijażu od dawna używam Babydream(zmywa wszystko) Kocham oleje bo mi dobrze robią ![]() Do ciała teraz używam Nivea Pure & Natural. Próbowałam Lush-a i niektóre są ciekawe pozycje ![]() ![]() Ale jak już pisałyście po co sprowadzać z zagranicy(tanie to nie jest)jak mamy pod nosem świetne produkty ![]()
#437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No tego mi było trzeba ![]() Jutro lecę do Rossmana ![]() Szatanka: Teraz Ty kusisz! Adekwatnie do nicka ![]() a te masła z Organique to są na wagę? Bo jakoś się nie mogę obczaić na ich stronie internetowej ![]()
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak,te masła z Organique są na wagę ![]() ![]() ![]() A na stronę nie patrz bo to tragedia-tak dbają o klienta ![]() Nawet do nich napisałam bo np kupując próbkę masła mają pojemniczki które się od razu rozwalają a za inne musisz płacić.Po drugie nie mają żadnych naklejek i kupując kilka maseł musisz się orientować po zapachu,paranoja i jeszcze coś do nich miałam ale zapomniałam.Nawet mi nieodpisali ![]()
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz odkryłam ten wątek dzięki uprzejmości nie_ma_mnie
![]() Kosmetyki eko mi bardzo służą i jestem na "tak", żeby pozostać przy nich na długi czas. Moje dzisiejsze zakupy: 1. Martina Gebhardt krem różany 50 ml (to już drugi słoiczek i kocham ten krem ![]() 2. Logona Krem do twarzy na dzień z bio-oczarem wirginijskim, 40 ml, Cena 56 zł 3. Lauro Mydło na blizny i przebarwienia - 2 sztuki 50 zł (ponoć ma pomóc na moje blizny na kolanach) 4. Sante Zmywacz do paznokc, cena 15,60 zł (W końcu zmywacz, który pachnie ![]() 5. Sante NB Krem nawilżający Sanddorn na lato 50 ml za 17 zł na promocji plus - Aż 36 sztuk różnych próbek kremów do twarzy i kilka próbek szamponu do włosów róża ![]()
#440 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Czy zmywacz porządnie zmywa, czy trzeba wylać pół fiolki, żeby się pozbyć lakieru?
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne kosmetyki, a tych próbek to ci nie żałowali. ![]() Gdzie kupowałaś? Ja raz miałam z Biedronki zmywacz, w którym ulatniał się zapach alkoholu i zostawał delikatny zapach czegoś bliżej niezinterpretowanego. ![]()
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-04-13 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szatanka , powiedz dokładnie czym zmywasz makijaż z Baby ..? Bo szukam czegoś na gwałt ! I napisz proszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sicilia, SekretnyWachlarz, kupuję w dwóch sklepach internetowych z kosmetykami naturalnym. Jeśli czegoś nie ma w pierwszym, to zaglądam do drugiego i na odwrót. Jestem bardzo zadowolona z tych sklepów. http://www.natural-beauty.pl/ w tym dają stos próbek gratis nawet do malutkiego zamówienia za 30-50 zł http://www.sklepnaturalny.pl/ w tym jest napisane, że tylko teraz dodają pakiet próbek, ale tak naprawdę zawsze dodają próbki i często mają jakieś promocje typu do zamówienie od np. 100 zł pomadka gratis itp. Sicilia, dopiero będę testować zmywacz i dam znać ![]()
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie znam tych sklepów. I nie jestem pewna czy to dobry pomysł bym je poznała, bo zbankrutuję któregoś pięknego dnia. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Beets, ale masz cudeńka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
ten balsam kosztowal chyba 5.50 wiec tanio
i mam tez ten krem na dzien! kupilam dzisiaj ![]() korah czy ten maly szampn z ross, nie ma silikonow? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Beets widzę,że i Ty przyszłaś na ten"lepszy"wątek hehe
A za te stronki masz lanie ![]()
![]() |
#448 |
Kici kici miau miau
|
znacie jakis dobry plyn micelarny? nie umiem funkcjonowac bez micela
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Wtajemniczenie
|
Szatanka: to rzeczywiście słabo u nich z troską o klienta. Ja nic czego składu nie znam nie kupuję..
Cytat:
http://kotwilka.blogspot.com/2011/04/kwietniowe-zakupy-w-drogerii-natura.html?showComment=1 302691300621#c59861362113 94731857 Ale jeszcze go nie nakładałam na twarz, więc wiem tyle, ile producent obiecuje ![]() Sicilia zamierzam pokończyć te kosmetyki, które nie są eko i następne właśnie kupować już naturalne ![]() Beeets Niesamowicie duży asortyment mają te sklepy! Uwielbiam próbki ![]() ![]() ckin2u żaden z dwóch szamponów Alterry nie ma silikonów ![]()
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
dziekuje Ci, bo ja czytalam i tam byla taka nazwa 3 wyrazowa Sodium L cos tam S
![]() kurde a mi sie cos zrobil na brdzie ;( ale moze t d czekolady bo znwu od kilku dni zaczelam ja jesc, mam taki humor i 'poprawiam' go czekolada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.