Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-16, 14:48   #2314
martusia15cc
Raczkowanie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Witaj Skąd do nas klikasz? Masz już coś poza salą zamówione? No i opowiedz coś o Was, jak się poznaliście, ile czasu jesteście razem, gdzie i jakie planujecie wesele, no i oczywiście pochwal się pierścionkiem
Zaklepuje się wcześniej godzinę, żeby nikt jej nie podebrał - więc jeśli pójdziecie 5-6 miesięcy wcześniej może się okazać, że te godziny, które by Wam pasowały są już zajęte.
Zapowiedzi oczywiście będą czytane przed samym ślubem - teraz tylko idziesz i mówisz, że chcesz zamówić konkretną datę i godzinę
Klikam z W-wy, choć z niej nie pochodzę Nasz ślub będzie w moim rodzinnym miasteczku (woj. podlaskie, 130 km od W-wy, 80km od B-stoku). Studiuję i mieszkam w W-wie więc tu będę szukać sukni, butów itd. Mam 22 lat, TŻ jest rok starszy. Oboje jeszcze studiujemy. Razem jesteśmy ponad 4 lata, rok temu zaręczyliśmy się. Mamy zamówiąna salę, kamerę i orkiestrę. Jeśli tak to wygląda z tym zamawiniem to chyba też powinniśmy udać się do księdza. Będziemy na święta w rodzinnych stronach, więc pewnie udamy się do mojego proboszcza.

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Witaj Ja idąc 1,5 roku przed ślubem do księdza dowiedziałam się, że moja godzina jest zajęta Dlatego wszystkim radzę iść już A ślubujesz tydzień przede mną
Dziękuję za odp, rzeczywiście udam się do księdzą w najbliższym czasie. Zamawialiśmy salę rok temu i też myślalam, ze to przesada 2,5 roku wczesniej zamawiać. A jak przyszło co do czego to okazało się że już mają 3 wesela na sierpień, a my koniecznie sierpień chcemy. Myślę, że najlepiej będzie z księdzem umówić się na 17. U nas będzie sporo osób z daleka (moi i tżta znajomi ze studiów, akademika), wiec myślę ze na 17 będzie w sam raz, aby wszyscy zdążyli się ogarnąć itp. Rok temu byliśmy u mojej koleżanki na weselu, ślub byl o 16. A ja i tak musiałam wstać ok 7, bo miałam fyzjera u mnie w mieście na 10 i ok 12 musielismy wyjechać, aby tam sie ulokować w hotelu, przebrac itd. 18 to już puźno, więc 17 jest najlepszaw naszym przypadku
martusia15cc jest offline Zgłoś do moderatora