|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Cytat:
Napisane przez Anneke696
Wiesz, wydaje mi się , że to zależy do jakiego dietetyka trafisz. Ja nie jestem jakoś super zadowolona, ktoś powie, że spodziewałam się cudów, ale myślałam, że dowiem się jakiś fajnych trików, coś w ten deseń, no ale nie.
Oczywiście jadłospis mam rozpisany wedle ogólnych zasad, pięć posiłków w tym dwie przekąski, kalorycznie wyważone. małe porcje, tylko obiady jakieś mega duże, tzn nie wszystkie, ale niektóre porcje są nie do przejścia dla mnie. myślałam, że jak przykurczyć żołądek to konsekwentnie, no ale nie ja się tym zajmuję profesjjonalnie  mam zaleconą aktywność fizyczną 3x w tygodniu, oczywiście jak na razie mam milion przeszkód co by się za to nie wziąć w święta, tzw. leń. cóż jeszcze? jedzenie w odstępach 3h mniej więcej, ważne jest też by przyzwyczaić organizm do tych samych pór jedzenia, co dla mnie jest bardzo ciężkie, bo często każdy mój dzień zaczyna się o innej porze  jeśli piję kawę, to muszę zwiększyć ilość wody, pani nie polecała mi żadnych wspomagaczy nawet chromu itp. no żadnych newsów na miarę odkrycia ameryki się nie dowiedziałam, proste zasady, zapewne skuteczne. no i co ważne - motywacja, nastawienie. dieta to nasz przyjaciel, a nie wróg.
taka wizyta może być pomocna, bo jak komuś ucieka motywacja to ma przynajmniej przed sobą perspektywę następnej wizyty i ważenie, tak więc pokusy są odpychane przez myśl, że nie można nic nie schudnąć, po prostu nie ma wyjścia  trzeba trwać
no i pani zrobiła mi analizę składu ciała, ile tkanki mięśniowej, ile tłuszczowej, ile wody w organizmie itp. tak więc to też ciekawe informacje do naszej wiadomości.
|
hmmm chyba póki co się jednak nie wybiorę... chyba, że mi to forum nie pomoże, to wtedy zrozpaczona udam się po fachową pomoc :P
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------
Cytat:
Napisane przez Neffik
Witajcie laseczki  chciałam się pochwalić że na wadze 64,8 kg (było niedawno 66 i coś..)  ale mam @ więc podejrzewam, że jest jeszcze troszkę mniej  bardzo dużo ostatnio spaceruję, nie przejadam się bo nie bardzo nawet mam czas  święta absolutnie mi diety nie zalamały 
pozdrawiam ciepło 
|
GRATULUJE! i strasznie zazdroszcze 
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------
Cytat:
Napisane przez pysia2303
Witam , mam 14 lat , ważę 61 kg, i mam 160 cm wzrostu..
Może w kg nie jest aż tak strasznie ale za to w wyglądzie okroppnieee.
Grube nogi , wielki brzuch .. jednym słowem masakra..
Moge sie przyłączyć?
|
pewnie, że Cie przygarniemy! Ja też dopiero co zaczynam, więc bedziemy walczyć wspólnie Z resztą wagę wyjściową mamy identyczną, więc tym fajniej będzie zrzucać kilogramy wspólnie
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------
Cytat:
Napisane przez florencja16
Buuu u mnie swieta beznadziejnie  Ale wracamy na dobre tory, plus skakanka skakanka i jeszcze raz skakanka  25 czerwca ide do pracy na wakacje,bede pracowac nad morzem,plaza te sprawy..musze ladnie wygladac
Dziewczyny trzymajcie się i nie poddajemy sie 
mądrala..godzinka biegania bardzo ładnie  
|
Kopniak w pupę i do przodu! Lato coraz blizej 
Dzisiaj niestety nie pobiegałam, bo mam straszny problem z mięśniami u dołu pleców, chyba od podnoszenia zbyt ciężko...wczoraj jeszcze dałam radę biegać, ale dzisiaj jest gorzej, wiec sobie odpuściłam. Za to jutro... 
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------
Słuchajcie, potrzebuję Waszej rady...ostatnio sporo czytalam o złej przemianie materii i wszędzie było napisane, żeby jeść regularnie co 2-3 godziny; 4-5 posiłków dziennie. Zaczełam tak jeść i faktycznie lepiej się czuję, czuję ze mój organizm lepiej trawi, bo faktycznie ma te przerwy kiedy nic nie dostaje do trawienia, powiedzcie mi czy to wyglada OK?
sniadanie - 7:00
I śniadanie - 10:00
kolejny posiłek w pracy - 13:00 / 14:00
obiad - 16:00/ 17:00
kolacja - 19:00 / 20:00 (po bieganiu)