2011-05-01, 19:03
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: poprawa matury w 2011roku
Cytat:
Napisane przez Mia__Wallace
Hej, ja pisalam mature w 2009 (zdałam wszystko),w tym roku chce poprawic wynik z j.angielskiego i j.polskiego (w 2009 pisalam na poziomie rozszerzonym,w tym roku poprawiam również na tym poziomie). Zastanawia mnie jedna rzecz w związku z egzaminem z polskiego,bo widze że od 2010 zmiana systemu objeła tez tresc arkuszy. Mianowicie w arkuszu z rozszerzonego polskiego sa do napisania 2 wypracowania (jezeli sie nie myle),a w starym systemie bylo rozumienie tekstu czytanego,pytania do tekstu a potem wypracowanie (2 tematy do wyboru). Wiem,ze jako poprawiajaca mam się stawic (w przypadku obydwu przedmiotów,tj. angielski i polski) tylko na poziom rozszerzony,na godz. 14, tak przy najmniej powiedziala mi pani w sekretariacie i mam nadzieje,ze nie wprowadzila mnie w bład. Bardziej zastanawia mnie,czy na j.polskim dostane arkusz taki jak tegoroczni maturzysci (napisanie 2 wypracowań),czy moze bedzie on w formie ze starego systemu (rozumienie tekstu czytanego,pytania to tego tekstu i wypracowanie na jeden z dwóch tematow do wyboru)? Ma ktos moze jakiekolwiek pojęcie na ten temat,z góry dzieki,matura za niecale 3 dni,wiec fajnie by bylo to wiedziec przed 4 maja ;p
|
Wydaje mi sie, że dostaniesz taki, jak wszyscy
|