poprawa matury w 2011roku - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 22:24   #421
balletoevs
Zakorzenienie

Dot.: poprawa matury w 2011roku

Lilith36, jeśli poprawisz jeden przedmiot to tylko on będzie na nowym świadectwie

Swoją drogą... naklejki? Zdawałam maturę dwa lata temu, ale nie pamiętam żadnych naklejek

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2011-04-12 o 22:25
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 22:30   #422
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Lilith36 Pokaż wiadomość
Po prostu, nie jestem dość zorientowana jakie są zasady poprawiania matury
telefon w dłoń i po krzyku jakie zasady są w twojej szkole najlepiej będą wiedzieć w sekratariacie, tu na forum nikt takiej wiedzy nie ma.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez balletoevs Pokaż wiadomość
Swoją drogą... naklejki? Zdawałam maturę dwa lata temu, ale nie pamiętam żadnych naklejek
naklejki z kodemprzyklejało się na karcie odpowiedzi i na pierwszej stronie
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...olski_2005.png
Stary 2011-04-13, 16:09   #423
Lili99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith36 Pokaż wiadomość
Czyli skoro nie dostałam żadnego listu, muszę jakoś wcześniej pofatygować się do sekretariatu po jakieś kody? Nie wystarczy, że przyjdę na samą maturę? W tamtym roku jak zdawałam za pierwszym razem, to te wszystkie kody, naklejki itp. rozdawali nam przy wejściu do sali, nic wcześniej sie nie odbierało.

Ja swoją deklarację wysyłałam pocztą...
Zadzwoń do sekretariatu i wszystkiego się dowiesz, naklejek nie dostałam, pewnie będą na sali

Cytat:
Napisane przez imagination27 Pokaż wiadomość
Czy dobrze rozumiem ,że miałaś poprawiać i nie stawiłaś sie ? Jakie byly tego konsekwencje? Dostałaś aneks do świadectwa z samymi zerami czy jak?
Tak, nie stawiłam się na żaden egzamin i nie poszłam po odbiór świadectwa, więc niestety nie wiem czy były na nim same 0 czy w ogóle nie wystawiają świadectw z zerami.

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
pomyś logicznie

w twojej szkole rozdają najklejki z kodami przy wejściu na salę. powiem Ci że u mnie też tak było.

u Lili99 w szkole jest inny zwyczaj, jej wysłali.

więc myślisz że skoro ona dostała to ty też powinnaś, mimo to że wasze szkoły nie mają ze sobą nic wspólnego poza tym, że są szkołami?
powtarzam, to nie jest ogólne rozporządzenie, takie "dobrodziejstwa" zależą od widzi mi się dyrektora placówki

na 99,9% jestem pewna że swoje naklejki dostaniesz przy wejściu. ale jest prosty sposób aby się upewnić - telefon w dłoń i nr do sekretariatu.
Widocznie moja szkoła wzbogaciła się przez ostatni rok, bo wcześniej nie praktykowali wysyłania kodów pocztą Lilith moim zdaniem dostanie wszystko przy wejściu na salę
Lili99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 09:47   #424
gwiezdnyplemnik
Raczkowanie

Hm, czy w Waszych szkołach są już gdzieś wywieszone listy z nazwiskami i numerami sal, w których będziecie pisać? Nie chciałbym jechać na ślepo w dniu matury.
gwiezdnyplemnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 13:07   #425
Lili99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiezdnyplemnik Pokaż wiadomość
Hm, czy w Waszych szkołach są już gdzieś wywieszone listy z nazwiskami i numerami sal, w których będziecie pisać? Nie chciałbym jechać na ślepo w dniu matury.
W mojej szkole będą wywieszone w poniedziałek
Lili99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 19:29   #426
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

witam Was w tym wątku dołączam jako osoba podwyższają mature, a własciwie pisz
ąca nowy poziom - niemiecki rozszerzony podstawe pisałam 2 lata temu trzymajcie kciuki ^^
Cytat:
Napisane przez Lili99 Pokaż wiadomość
Tak, nie stawiłam się na żaden egzamin i nie poszłam po odbiór świadectwa, więc niestety nie wiem czy były na nim same 0 czy w ogóle nie wystawiają świadectw z zerami.
o ile mi wiadomo, jeżeli matura nie została poprawiona - wynik nie zostaje wpisany jeżeli nie pojawiłaś się w ogóle na podwyższaniu wyniku maturalnego, to nie było dla Ciebie aneksu

w moim LO już od jakiegoś czasu są wywieszone informacje, ale nie mam kiedy iść :P chyba pojde jutro

Edytowane przez irmusiek
Czas edycji: 2011-04-14 o 19:32
irmusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 23:09   #427
coff3ina
Zadomowienie

Szukam i nie mogę trafić na informację kiedy będą wyniki pisemnych matur z roku 2011?

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-22, 14:46   #428
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez coff3ina Pokaż wiadomość
Szukam i nie mogę trafić na informację kiedy będą wyniki pisemnych matur z roku 2011?
odpowiedzi były już wczoraj, ale Wizaż je skasował

wyniki matur są co roku tego samego dnia - 30 czerwca.
Stary 2011-04-24, 19:30   #429
coff3ina
Zadomowienie

Dzięki

W takim razie problem z głowy <chyba> .

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 21:56   #430
my dee
Raczkowanie

Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)

drogie wizazytski, a powiedzcie jakie macie metodę na samodyscyplinę i perfekcyjne przygotowanie się do poprawki matury? Jakieś sprawdzone metody - nauka własna czy jakieś kursy?
my dee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 22:20   #431
wanitatywna
Wtajemniczenie

Jak Wam idą przygotowania do tegorocznych matur? Już zakończone?
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 22:22   #432
nurek119
Zakorzenienie

założyłam ten wątek jednak ostatecznie w styczniu podjęłam decyzje, że nie poprawiam matury jednak życze wam jak najlepszych wyników i dostania się na wymarzone studia:
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 23:31   #433
balletoevs
Zakorzenienie

Wstyd się przyznać... ale ja dopiero zaczynam przygotowania Dobrze, że chemia jest 18!

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2011-04-30 o 23:33
Stary 2011-05-01, 08:52   #434
zollla
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstyd się przyznać... ale ja dopiero zaczynam przygotowania Dobrze, że chemia jest 18!
mam identycznie... i wkurzam się na siebie i zastanawiam się czy "znów za rok matura" czy sobie dać spokój
W moim przypadku zmobilizować się nie udało, ciągle mówiłam "od jutra" itp

zollla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 09:37   #435
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zollla Pokaż wiadomość
mam identycznie...
W moim przypadku zmobilizować się nie udało, ciągle mówiłam "od jutra" itp
Jak miło, że nie jestem sama. Ja zacznę się uczyć chyba na dwa dni przed każdym z egzaminów. Kiepściutko to widzę ...
W tym tygodniu mam dwa egzaminy i dwa kolokwia. A tuż przed maturą z biologii i chemii miliard terenówek - żegnajcie dobre wyniki!

Cytat:
Napisane przez zollla Pokaż wiadomość
i wkurzam się na siebie i zastanawiam się czy "znów za rok matura" czy sobie dać spokój
Wybierz opcję nr 1. Ja też ją wybieram.
Stary 2011-05-01, 11:18   #436
zollla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanitatywna Pokaż wiadomość

Wybierz opcję nr 1. Ja też ją wybieram.
Będę musiała to na spokojnie przemyśleć po maturach jak już oszacuje swoje wyniki bo może być tak, że za rok też się nie zmobilizuje. Po prostu za mało mi zależy widocznie.

zollla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 13:59   #437
balletoevs
Zakorzenienie

Dla mnie za rok to już za późno Pocieszam się tylko faktem, że na studiach przerobiliśmy cały materiał, który jest na maturze...
Stary 2011-05-01, 14:02   #438
Wenress
Zakorzenienie

Przepraszam, że wcinam Wam się w wątek, ja będę pisać maturę pierwszy raz, ale mam do Was pytanie, chyba dość głupie ale męczy mnie
Otóż na maturę nie można wnieść sobie nawet butelki z wodą, na matmę nie można ekirki, i ogólnie sporo takich głupich ograniczeń powymyślali - czy można w takim razie przynieść chusteczki higieniczne? Normlną paczuszkę, położyć na ławce... mialyście albo widziałyście, że ktoś ma? Trzeba o tym mówić komisji?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 14:13   #439
diamondy
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie za rok to już za późno Pocieszam się tylko faktem, że na studiach przerobiliśmy cały materiał, który jest na maturze...
ja też w sumie niedawno zaczełam, teraz te 9 dni poświęcam biologii od rana do nocy i nastawiam się pozytywnie że matura będzie łatwa
w końcu kiedyś się jej uczyłam, nie
no a chemia 18 dopiero więc też będzie kilka dni!

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Przepraszam, że wcinam Wam się w wątek, ja będę pisać maturę pierwszy raz, ale mam do Was pytanie, chyba dość głupie ale męczy mnie
Otóż na maturę nie można wnieść sobie nawet butelki z wodą, na matmę nie można ekirki, i ogólnie sporo takich głupich ograniczeń powymyślali - czy można w takim razie przynieść chusteczki higieniczne? Normlną paczuszkę, położyć na ławce... mialyście albo widziałyście, że ktoś ma? Trzeba o tym mówić komisji?
ja miałam chusteczki

już niedługo mgr dietetyki

WYSZUKIWARKA NIE BOLI

mów mi .
diamondy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 15:02   #440
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie mieli chusteczki, więc chyba można.
Stary 2011-05-01, 15:11   #441
viva91
na przekór do celu

Cytat:
u mnie na matmie wiem że można było mieć chusteczki, komisja pozwoliła, ale za to komisja od WOSu nie także weź i po prostu się zapytaj
Stary 2011-05-01, 16:54   #442
Wenress
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi, uspokoiłyście mnie Jak mi nie pozwolą to trudno (chociaż naprawdę nie chcę siedzieć i stresować sie że mi z nosa pocieknie ;/) ale dobrze wiedzieć, że nie jest to chyba z góry ustalone że nie można

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 19:00   #443
Mia__Wallace
Przyczajenie

Hej, ja pisalam mature w 2009 (zdałam wszystko),w tym roku chce poprawic wynik z j.angielskiego i j.polskiego (w 2009 pisalam na poziomie rozszerzonym,w tym roku poprawiam również na tym poziomie). Zastanawia mnie jedna rzecz w związku z egzaminem z polskiego,bo widze że od 2010 zmiana systemu objeła tez tresc arkuszy. Mianowicie w arkuszu z rozszerzonego polskiego sa do napisania 2 wypracowania (jezeli sie nie myle),a w starym systemie bylo rozumienie tekstu czytanego,pytania do tekstu a potem wypracowanie (2 tematy do wyboru). Wiem,ze jako poprawiajaca mam się stawic (w przypadku obydwu przedmiotów,tj. angielski i polski) tylko na poziom rozszerzony,na godz. 14, tak przy najmniej powiedziala mi pani w sekretariacie i mam nadzieje,ze nie wprowadzila mnie w bład. Bardziej zastanawia mnie,czy na j.polskim dostane arkusz taki jak tegoroczni maturzysci (napisanie 2 wypracowań),czy moze bedzie on w formie ze starego systemu (rozumienie tekstu czytanego,pytania to tego tekstu i wypracowanie na jeden z dwóch tematow do wyboru)? Ma ktos moze jakiekolwiek pojęcie na ten temat,z góry dzieki,matura za niecale 3 dni,wiec fajnie by bylo to wiedziec przed 4 maja ;p
Mia__Wallace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 19:03   #444
Ida_M81
Rozeznanie

GG do Ida_M81

Cytat:
Napisane przez Mia__Wallace Pokaż wiadomość
Hej, ja pisalam mature w 2009 (zdałam wszystko),w tym roku chce poprawic wynik z j.angielskiego i j.polskiego (w 2009 pisalam na poziomie rozszerzonym,w tym roku poprawiam również na tym poziomie). Zastanawia mnie jedna rzecz w związku z egzaminem z polskiego,bo widze że od 2010 zmiana systemu objeła tez tresc arkuszy. Mianowicie w arkuszu z rozszerzonego polskiego sa do napisania 2 wypracowania (jezeli sie nie myle),a w starym systemie bylo rozumienie tekstu czytanego,pytania do tekstu a potem wypracowanie (2 tematy do wyboru). Wiem,ze jako poprawiajaca mam się stawic (w przypadku obydwu przedmiotów,tj. angielski i polski) tylko na poziom rozszerzony,na godz. 14, tak przy najmniej powiedziala mi pani w sekretariacie i mam nadzieje,ze nie wprowadzila mnie w bład. Bardziej zastanawia mnie,czy na j.polskim dostane arkusz taki jak tegoroczni maturzysci (napisanie 2 wypracowań),czy moze bedzie on w formie ze starego systemu (rozumienie tekstu czytanego,pytania to tego tekstu i wypracowanie na jeden z dwóch tematow do wyboru)? Ma ktos moze jakiekolwiek pojęcie na ten temat,z góry dzieki,matura za niecale 3 dni,wiec fajnie by bylo to wiedziec przed 4 maja ;p
Wydaje mi sie, że dostaniesz taki, jak wszyscy
Stary 2011-05-01, 19:16   #445
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Mia__Wallace Pokaż wiadomość
Mianowicie w arkuszu z rozszerzonego polskiego sa do napisania 2 wypracowania (jezeli sie nie myle)
są dwa tematy ale wypracowanie pisze się jedno.
Stary 2011-05-02, 14:15   #446
Annli
Raczkowanie

Ja jednak nie idę. Zadzwoniłam do szkoły, zeby nie czekali. Myślałam, ze nauczę się sama na angielski rozszerzony-ale brakło mi samodyscypliny. I marzy mi się filologia angielska-pójdę do pracy w wakacje, zarobie na kurs z angielskiego i może to mi pomoże, bo jednak jak widać zmarnowalam rok, bo niestety nie potrafiłam sie zmusić.

Annli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:22   #447
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Napisane przez Annli Pokaż wiadomość
Ja jednak nie idę. Zadzwoniłam do szkoły, zeby nie czekali. Myślałam, ze nauczę się sama na angielski rozszerzony-ale brakło mi samodyscypliny. I marzy mi się filologia angielska-pójdę do pracy w wakacje, zarobie na kurs z angielskiego i może to mi pomoże, bo jednak jak widać zmarnowalam rok, bo niestety nie potrafiłam sie zmusić.
jeśli chcesz się nauczyc dobrze języka - idź na kurs na filologii jest masa innych rzeczy: kultura, historia, literatura, gramatyka opisowa, przez które często studenci rezygnują, bo mysleli, że będą uczyc sie tlyko wymowy, słówek, gramatyki etc.

miałam w zamiarze poprawiac polski R, ale nie ide bo się w październiku okazalo, ze i tak sie dostalam, na co chcialam a niemiecki niech zostanie, chociaz bedzie ładnie wyglądać, że probowalam
irmusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 13:05   #448
dosia1812
Raczkowanie

czy KOD ZDAJĄCEGO dostaje się przy wejściu na salę razem z naklejką z kodem szkoły?
dosia1812 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 13:12   #449
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez dosia1812 Pokaż wiadomość
czy KOD ZDAJĄCEGO dostaje się przy wejściu na salę razem z naklejką z kodem szkoły?
a to nie był nr z dziennika i indeks klasy?
Stary 2011-05-03, 13:23   #450
dosia1812
Raczkowanie

no ale skoro poprawiam maturę to już przecież nie jestem uczennicą w danej szkole, więc nie mam nr z dziennika...
dosia1812 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości