Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Kwadratowe" loki i fale, czyli jak to zrobić prostownicą!!??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-02, 14:11   #544
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Problem z robieniem loków prostownicą

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
na większości filmików włosy są psikane czymś zaraz przed użyciem prostownicy - co to takiego, może to być np. lakier?
Lakier jest na samym końcu do utrwalenia. Raczej przed prostowaniem nie zalecam, bo podwójnie zniszczysz włosy.
Na etapie przed kręceniem przyda się środek utrwalający i ochronny przed ciepłem.
Cytat:
I czy włosy nie spalą się od takiego spsikania i zaraz po tym kręcenia?
Jeśli użyjesz lakieru albo środka na denacie, to jest szansa na spore wysuszenie. Dlatego lepiej przeczytać skład.
Cytat:
Drugie pytanie to jeśli chcę użyć pianki przed lokowaniem to kiedy jej użyć?
Przed lokowaniem. Ale też nie powinna mieć denata w składzie (Nivea do kręconych i Wella nie mają).
Cytat:
Zaraz po myciu a przed suszeniem? Bo chyba nie na suche włosy przed lokowaniem. Mam nadzieję, że ktoś tu zajrzy i pomoże
Najlepiej by było zaraz po myciu na odciśnięte w ręcznik włosy. Nie powinny wodą ociekać. Wtedy wgniatasz piankę i możesz przystąpić do kręcenia.
Pamiętaj tylko o regularnym odżywianiu i wzmacnianiu włosów - prostownica poprzez użycie wysokich temperatur bardzo je niszczy.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując