Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-13, 12:10   #2014
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
whitechocolateraspberry
To jest świadome (albo nie) kreowanie wizerunku, np w różowym mało jaki typ urody nie wygląda infantylnie (może jeszcze zależy od kroju)
Ja się nie do końca z tym zgodzę. Oczywiscie są skrajne przypadki, kiedy dziewczyna ma białe włosy, solarka, cała ubrana do przesady na różowo, wielki dekolt, pupa odkryta brzuch tez i tak chodzi po miescie... ale mowie tu o przypadkach, ze np. dziewczyna ubiera sie w zwykłą krótszą spódnice, założy buty na obcasie, co w tym złego? Ja nie kreuje sobie wizerunku pustej panny, po prostu w tym sie dobrze czuję i zdecydowanie lepiej niż w za szerokiej bluzce po mojej mamie. Nigdy nie noszę jakichś prowokujących ubran odsłaniających za dużo. Ale to tez nie znaczy, ze nie mogę się dobrze ubrać w jakiś ładny ciuch, bo od razu każdy mnie będzie uważał za kogoś głupiego i pustego i łatwego w wykorzystywaniu.
Przy takim toku myślenia musiałabym chodzić w worku po ziemniakach i starych trampkach, żeby przypadkiem nikt sobie nie pomyślał, że jestem głupia i pusta.
Każda dziewczyna ma prawo dobrze wygladać i nikt tu nie mowi o przesadnym obnazaniu się. Chodzi o to, ze jesli ktos sie ubiera w taki czy inny sposob to nie znaczy ze kreuwje sobie wizerunek pustej lali, tylko może robi to, aby samemu sie czuc lepiej i bardziej atrakcyjnie w swoim ubiorze, po to, aby dobrze wyglądać i jak dla mnie oddaje tez tym szacunek innym ludziom.
Poza tym w momencie kiedy tamten facet mnie wykorzystywał nosiłam zwykłe dzinsy i bluzki nawet niezbyt modne, jedyne co to buty na obcasie bo sie w nich po prostu lepiej czuje. Nie uważam, abym ubierała się w jakikolwiek prowokujący sposób, a nawet jesli ktos tak sie ubiera, to nie daje facetom prawa do traktowania takiej dziewczyny jak szmaty (jesli jej nie zna i nie wie ze ta dziewczyna takową jest) i wykorzystywania jej uczuc i jej ciała... to ze dziewczyna zaklada krotka spodnice nie znaczy ze daje przyzwolenie facetowi na zaliczenie jej.