Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Efekty biegania
Wątek: Efekty biegania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-09-11, 12:56   #966
inch
Zakorzenienie

Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)

Cytat:
Napisane przez suzana Pokaż wiadomość
Inch czy ten ruch wahadłowy rękoma jest niezbędny? Co on daje? Nie czuję żadnego "przyspieszenia". Podejrzewam, że zadaję śmieszne pytanie, ale wybacz laikowi Po prostu czuję się idiotycznie z takimi "latającymi" rękoma. A może za bardzo się na nich skupiam.
kurka wodna, Ania, zgłupiałam teraz. Ja mówiłam o tym wahadełku tylko w ramach przypomnienia, nie wiedziałam, że to będzie tyle kłopotu sprawiać. Tak naprawdę biegaj tak jak Ci jest wygodnie (BTW: wczoraj oglądałam mistrzostwa w Sttutgarcie, a tam etiopczycy biegają jak chcą, nawet wbrew technice. O ich efektach chyba nie muszę nikomu mówić..). Tak naprawdę to ruch rąk ma być naturalny, ale to one nadają siłę nogom. Oglądnij sobie parę biegów, Suz, i przypatrz się jak sprinterzy pomagają sobie rękami. A ręcę nie mogę Ci latać, nie mogę sobie wyobrazić niestety w jaki sposób to robisz, dla mnie to jest naturalne- nogi biegną, a ręce LUŹNO przy ciele pomagają złapać rytm.

Obym tylko znowu nie namieszała, bo zaczynam mieć wyrzuty sumienia

Ania, a próbowałaś rytmów? 10 x 100 m, przerwa w truchcie np. 1,5 min. Ćwiczysz technikę i jednocześnie trochę tempo.

Ja i tak wierzę, że Ci się uda. A mogę wiedzieć jaki czas jest do zakwalifikowania?

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Ps. Suz, a wiesz czemu? Bo bieganie to nałóg. Jak już w to wejdziesz to się nie uwolnisz. I Inch się ucieszy, że kolejna maniaczka
Inch się cieszy z każdej biegającej osoby, którą spotka na swojej trasie, bez względu na to, czy odpowie na jej "cześć"

A bieganie niestety uzależnia

Watek się odkopał, fajnie, lubię go czytać
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując