Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Witaj górska przygodo!:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-01, 20:48   #1
milena22x
Raczkowanie

Smile

W górach jakby bliżej nieba:)

ato to dobry czas na realizację marzeń. Ona ma w sobie duszę podróżnika. Jest kobietą dwudziestokilkuletnią i przede wszystkim nie lubi nic planować. Spontaniczna podróż ku przygodzie zaczyna się w pociągu. Z niewielką walizką i biletem w ręku zajmie wolne miejsce w wagonie drugiej klasy. Nie będzie sama, ale z najbliższymi znajomymi, bez których podróż nie smakowałaby już tak samo. Dokąd zabierze ich ten pociąg? Celem podróży są piękne polskie góry. Są one nie tyle piękne, co pełne tajemnicy. Polskie góry od zawsze kojarzyły jej się z najlepszą przygodą. Kocha góry, zwłaszcza latem. Widoki są niezwykłe, pejzaż górski urzeka swym pięknem. Pomimo, iż czasem powraca się w to samo miejsce, ciągle odkrywa się coś nowego. Za każdym razem nabierają innego uroku i znaczenia. Bo takie są góry- nieodgadnione, tajemnicze, zaskakujące. A właśnie tego poszukuje. Przygoda jest dla niej odkrywaniem czegoś nowego- nowych wrażeń, emocji, przeżyć...

Z kumpelą- Słowacja Wysokie Tatry

górach zawsze jest co robić. Gdy pada można spacerować w deszczu. A gdy świeci słońce wykąpać się w stawie na pięknym wzniesieniu, a potem opalać na łączce razem z pasącymi się krowami. Wrażenia niezapomniane. A kąpiel nocą w strumieniu? Czemu nie, woda lodowata co prawda, ale ile śmiechu przy tym. No tak, zawsze była szalona, czemu się więc dziwić, że jest otwarta na wszelkie szaleństwa. Oczywiście wieczornych biesiad z góralami sobie nie odpuści. Lubi sobie pośpiewać góralskie piosenki przy ognisku. A rankiem niewyspana, ale pozytywnie nastawiona podąży górskim szlakiem ku przygodzie. Pokoloruje sobie codzienność, która stanie się niecodzienna, kolorowa. Zachowa w pamięci piękne chwile, zabierze ze sobą do domu. Obieca sobie, że jeszcze tam powróci. Bo pięknych miejsc się nie zapomina i zawsze do nich prędzej czy później powraca....

Ja na Szrenicy w Szklarskiej Porębie

Witam na moim 'mini' blogu

Będzie on poświęcony moim przygodom górskim, a zwłaszcza dwóm pięknym górskim miejscowościom, które urzekły mnie najbardziej- Krynicy Górskiej i Szklarskiej Porębie. Ale wspomnę także o pięknych górach po stronie Czeskiej i Słowackiej. A może znacie i kochacie te okolice podobnie jak ja? Jeśli tak zapraszam do śledzenia mojego wątku, pozachwycamy się razem ich urokiem i pięknem. Jeśli nigdy nie odwiedziliście miejsc, o których napiszę, to może moje wpisy i zdjęcia zachęcą Was do odwiedzenia ich A może mieliście podobne przygody, które na długo pozostają w pamięci i wywołują szeroki uśmiech na twarzy? Pragnę podzielić się swoimi przygodami i mam nadzieję, że znajdą się osoby, które z chęcią o nich poczytają A moje górskie historie już w następnych wpisach

Również na Szrenicy

Pozdrawiam serdecznie wszystkie wizażanki

Witaj górska przygodo!

Edytowane przez milena22x
Czas edycji: 2011-06-16 o 22:57 Powód: literówka, dodatkowe zdjęcie
milena22x jest offline Zgłoś do moderatora