|
Notka |
|
Moje wakacyjne przygody Konkurs z nagrodami! Chcemy abyście troszkę powspominały i opisały swoje najlepsze w życiu wakacje, albo najciekawszą, najśmieszniejszą przygodę wakacyjną. Mile widziana oprawa zdjęciowa lub graficzna ;) |
Pokaż wyniki sondy: Przeżyłam przygodę wakacyjną, która pozytywnie odmieniła moje życie, bo dzięki niej: | |||
Odnalazłam miłość |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 16,67% |
Powiększyłam swoją rodzinę |
0 | 0% |
Nawiązałam nowe przyjaźnie |
2 | 16,67% |
Poprawiłam swoje stosunki z bliskimi |
1 | 8,33% |
Zmieniłam miejsce zamieszkania |
1 | 8,33% |
Znalazłam pracę swoich marzeń |
0 | 0% |
Poprawiałam swoją sytuację finansową |
0 | 0% |
Uwierzyłam w siebie, w swoje możliwości |
3 | 25,00% |
Odkryłam w sobie nowe pasje |
8 | 66,67% |
Inne |
3 | 25,00% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() W górach jakby bliżej nieba:)![]() Z kumpelą- Słowacja Wysokie Tatry ![]() ![]() Ja na Szrenicy w Szklarskiej Porębie ![]() Witam na moim 'mini' blogu ![]() Będzie on poświęcony moim przygodom górskim, a zwłaszcza dwóm pięknym górskim miejscowościom, które urzekły mnie najbardziej- Krynicy Górskiej i Szklarskiej Porębie. Ale wspomnę także o pięknych górach po stronie Czeskiej i Słowackiej. A może znacie i kochacie te okolice podobnie jak ja? Jeśli tak zapraszam do śledzenia mojego wątku, pozachwycamy się razem ich urokiem i pięknem. Jeśli nigdy nie odwiedziliście miejsc, o których napiszę, to może moje wpisy i zdjęcia zachęcą Was do odwiedzenia ich ![]() ![]() ![]() ![]() Również na Szrenicy ![]() Pozdrawiam serdecznie wszystkie wizażanki ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-16 o 22:57 Powód: literówka, dodatkowe zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Witaj górska przygodo!:)
Też kocham góry. Szczególnie Tatry.
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() Oj również uwielbiam Tatry
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-16 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
5 zostawiam bo ciekawie się zapowiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam góry, choć przyznaję, że w wakacje najczęściej "wywiewa" mnie nad wodę
![]() ![]() Zostawiam 5* i zapraszam do siebie ![]()
#6 |
Raczkowanie
|
Jeden, jedyny raz byłam na wycieczce w Tatrach... bardzo ale to bardzo mi się tam podobało. Myślę, że niedługo wrócę tam ponownie. Może Twoje opowieści mi w tym pomogą...?
+5 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]() Swoje górskie opowieści zacznę od pobytu w Krynicy Górskiej. Są to wspomnienia z sierpnia 2008...
![]() Ze znajomą przy tym właśnie strumyczku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A może macie podobną przygodę? ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-22 o 19:08 Powód: zmiana czcionki |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Jeszcze parę lat temu latem, to tylko nad wodę jeździłam. Aż znajomi namówili mnie na wyjazd do Krynicy i wtedy pokochałam góry. Jeździmy teraz w góry co roku, przeważnie wybieramy inne miejsce, ale zdarza się, że powracamy do tej samej miejscowości. W Krynicy byłam już dwa razy, bardzo mi się tam podoba, widoczki są niesamowite ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Tak, zgadzam się, Tatry mają swój urok. Pierwszy raz pojechałam właśnie w Tatry i pokochałam je od razu. Mam nadzieję, że któraś z moich opowieści zaciekawi, a zarazem zachęci Cię do powrotu w te piekne miejsca, w których byłaś
![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-16 o 18:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
gory są piękne, ale zazwyczaj jestem nad morzem, bo jak już na gorkę wejdę to nie mogę z niej zejsc :P - kontuzja kolan
![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Mnie lepiej idzie właśnie schodzenie z górki, w Krynicy mieszkaliśmy w domku na ogromnej górce, więc żeby pod nią podejść trzeba było się nieźle namęczyć
![]() ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-16 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Chyba ze dwa lata nie byłam w górach chociaż do Karkonoszy mam niedaleko wiec z chęcią poczytam o Twoich górskich wycieczkach
![]()
#12 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Oj zazdroszczę, jak ja chciałabym mieszkać bliżej gór. Podróż w Karkonosze zajmuje mi ok 10 godzin pociągiem, a w Tatry jeszcze dłużej. Ale lubię podróżować pociągiem, więc nie jest źle. Tyle, że jakbym mieszkała bliżej na pewno jeździłabym częściej, niż raz w roku
![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-16 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie racja, ja mam niedaleko do fajnego jeziorka, w sumie z pół godziny drogi, a też bywam tam rzadko. Tak to jest, że jak mamy gdzieś blisko, to nie korzystamy, a ciągnie nas gdzieś dalej. Zatem udanego weekendu życzę
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Bo takie są góry- nieodgadnione, tajemnicze, zaskakujące.
Święte słowa, szczególnie dotyczące Szklarskiej Poręby, ponieważ jeżdżę w to miejsce od wielu lat i nigdy mi się nie znudziło (;+5 |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-17 o 15:37 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Góry nigdy mi się nie nudzą, nawet jeśli jedzie się w samo miejsce, to zaskakują. A Szklarska Poręba racja- niezwykle urokliwe miejsce
![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-22 o 19:13 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]() Wspomnień z Krynicy mam wiele. Wszystkie piękne i niezapomniane. Warto odwiedzić to miejsce. Jeśli nie byłyście to zachęcam, żeby zrobić sobie wycieczkę właśnie w te przepiękne okolice. Wakacje na pewno będą bardzo udane. Będąc w Krynicy miałam okazję pozwiedzać też troszkę Słowację. Dalsze historie będą związane z górami po stronie słowackiej. Dlatego żegnam Was z malowniczej Krynicy i ślę buziaczki.
Zapraszam do poczytania moich kolejnych przygód już jutro ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-16 o 18:33 Powód: zmiana czcionki |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
piekne widoki
![]() ![]() podziwiam, ze masz sile chodzic po takich gorach ![]() ![]() a w szczawnicy bylas ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Z kondycja u mnie tak sobie, ale w górach jest inny klimat, energii nie brakuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
warto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ale masz dobrze, tylko pozazdrościć
![]() ![]() Mam pytanko odnośnie zdjęć w moim wątku, czy są w ogóle widoczne? bo u mnie raz się wyświetlają, innym razem nie... nie wiem dlaczego tak jest ![]() Miłego dnia ![]() ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-06 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Uwielbiam góry
![]() ![]() ![]()
#24 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Dziękuję
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
piekne zdjęcia
![]() 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]() Wspominałam, że będąc w Krynicy mogłam korzystać z wycieczek na Słowację. I oczywiście korzystałam, udało mi się zwiedzić również góry po słowackiej stronie. Swoją dzisiejszą opowieść poświęcę wycieczce na spływ Dunajcem...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-24 o 12:14 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
![]() Zdjęcia są niesamowitą pamiątką
![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kocham góry, ale byłam tylko raz w życiu bo mam bardzo daleko
![]() ![]()
#29 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Też mam niestety dość daleko, chcąc jechać w Tatry, to nawet 12 godzin jazdy pociągiem. Ale warto tyle jechać, żeby zobaczyć to wszystko, spacerować po górach, zrelaksować się w ciszy i spokoju. Zatem życzę, żeby marzenie się spełniło i udało ci się jeszcze tam powrócić
![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]() Dziś będzie trochę na wesoło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Nooooooo... Jadą dalej. Po chwili następny piorun uderzył 5 metrów za furmanką. Gazda znów podnosi palec i mówi: - Noooooooooooooo... Znowu jadą dalej. Nagle kolejny piorun uderza w gaździnę jadącą na furmance, a gazda zadowolony: - No!!! ![]() Uwielbiam góralski humor ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Czekolada Studentska- niebo w gębie! ![]() Podczas pobytu na Słowacji trzeba było oczywiście zrobić zakupy! Opłaca się kupić zwłaszcza alkohol, oczywiście z okazji cenowej skorzystałam, kupiłam swój ulubiony likier Sheridan's ( cena o połowę niższa, niż u nas) i słowackie piwko Złotego Bażanta ![]() ![]() ![]() Charakterystyczne błękitne tabliczki produkowane są w czterech wersjach: z bakaliami i galaretkami wersje mleczna, gorzka i biała oraz mleczna z bakaliami z dodatkiem suszonych wiśni. Jest numer jeden na liście zakupów, kiedy jedzie się do naszych słowackich lub czeskich sąsiadów. Normalnie niebo w gębie! niestety nie kupi się tej czekolady w Polsce:/ Czy jest tutaj ktoś, kto nie jadł lub chociaż nie słyszał o czekoladzie Studenckiej? jeśli nie mieliście okazji jej spróbować, to zachęcam. Jak tylko będziecie w Czechach, bądź Słowacji, kupcie obowiązkowo ![]() ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-18 o 15:15 Powód: zmiana czcionki, literówka |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.