2011-06-22, 13:23
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pozdrowienia ze Szwecji
Mamy już personnummer.Do szkoły na razie nie mogę się zapisac,bo na razie nie mam z kim moją małą zostawic...ale myślę nad szkołą cały czas, jeszcze zobaczym co sie da zrobic. Mój mąż pracuje tu legalnie także spoko
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------
Cytat:
Napisane przez ***AGA***
Oj, ja tez mam zamiar zaraz po przybyciu na miejsce zaczac nauke jezyka. Przeraza mnie to troche, bo jezyk wydaje mi sie strasznieee trudny  no jak na moje oko...
A jak to jest jak potrzebujesz isc z dzieckiem do lekarza ? Podejrzewam ze Twoj maz ma tam legalna prace, wiec i ubezpiecznie zdrowotne macie.
Juz zaczelas starac sie o personnumer ? Jak go zdobedziesz smialo mozesz isc do szkoly - uczyc sie jezyka (SFI), kompletnie za darmo 
Czytalam, ze stopien znajomosci szwedzkiego po takiej szkole jest hmmm.. znikomy - ale jak sie przylozysz i w domu poswiecisz troche czasu na "douczenie" to bedzie ok 
Aj, ja taka madra, bo duzo sie oczytalam, jestem taka podekscytowana tym wyjazdem... Mam nadzieję, ze we wrzesniu tez napisze - strasznie mi sie tu podoba  tu, znaczy w Szwecji 
|
Aga kiedy będziesz tu???Gdzie będziesz mieszkała??Jeśli można wiedzec A co do nauki to oj sporo sporo jest...Ale jak ktoś tak bardzo będzie chciał znac język to szybko się nauczy he he No sama ciekawa jestem jak mi to szybko pójdzie.... Czekam na książki które wczoraj zamówiłam http://www.naukaszwedzkiego.pl/ dosyc ciekawe,odbiór mam w polsce bo nie długo lecim na urlop
Edytowane przez fashionka83
Czas edycji: 2011-06-22 o 15:07
|
|
|