Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Boksery - miłośnicy, właściciele :) - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 22:58   #166
gunia 23
Rozeznanie

Dot.: Pies Rasy BOKSER - informację, proszę o POMOC!

Cytat:
Napisane przez 0nasty0 Pokaż wiadomość
Nie chodzi o to, że mnie na niego nie stać. Po prostu chyba nie musi dostawać do jedzenia najdroższych rzeczy, prawda?
Nie musi dostawać najdroższych rzeczy, ale jedzenie powinno być odpowiednio zbilansowane, dostosowane do wieku i potrzeb. Poszukaj wątku o karmach, był gdzieś na wizoożu. Możesz gotować sama, ja tak teraz robię, ale uzupełniam jedzenie preparatami witaminowymi. No i robić kontrole co pół roku - biochemia i morfologia koniecznie.

Cytat:
I dlaczego nie może być to np. marketowe jedzenie?
Marketowe jedzenie jest drogie i bezwartościowe. To taki fast food dla psów. Lepiej kupić karmę przez neta, ze średniej półki lub gotować, bądź karmić BARFem. Dobre jedzenie = dobre zdrowie nawet w starszych latach.

Cytat:
Rodzice mojego szczeniaka są karmione na resztkach z obiadów, tak samo były karmione ich rodzice. I psy są w bardzo dobrej formie.
Świetnie, ja bym tego szczeniaka w ogóle nie brała. Nie wyobrażam sobie, żeby szczenna suka była karmiona resztkami, które odbijają się na jej zdrowiu i na zdrowiu szczeniaków. Widziałaś wyniki badań krwi oraz zdjęcia i opinię prześwietlonych stawów ? Szkoda mi tych psów.

Cytat:
I jeszcze raz powtarzam, po prostu nie stać mnie na same kosztowne jedzenie. Tak trudno zrozumieć?
Trochę trudno, bo nie stawia się na ilość, ale na jakość. Boksery mają wiele przypadłości i nawet znajomy weterynarz nie będzie Ci dawał leków za darmo.

Cytat:
A co do zachorowania, mam znajomego weterynarza, który leczy wszystkie moje zwierzęta za darmo, bądź za niską opłatą.
Leki też daje za darmo ? Nie uwierzę.
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując