![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Boksery - miłośnicy, właściciele :)
Na szczęście ci, od których mam moją Kamę, twardo uznali, że "przecież jest zakaz ucinania ogónków!" Psy z uciętymi ogonkami podobają mi się tak samo jak z długimi, ale cieszę się, że Kama swój ogonek ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoja Kama, mimo, że ma długi ogonek, to też się skręca jak się cieszy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Pies Rasy BOKSER - informację, proszę o POMOC!
Witam. Otóż mam pytanie, a właściwie pytania.
Może zacznę od tego iż w domu mam psa (kundelka, lat 5), trzy koty, królika i rybki. I za tydzień będę miała szczeniaka Boksera. Czytałam wiele, jednak wolałabym się dowiedzieć od Was, tak bardziej z życia Waszego wzięte ![]() Otóż obawiam się, iż mój kundelek nie będzie dobrze nastawiony na nowego psa, czy mam rację? Po za tym, czy w trakcie podawania im pokarmu, nie będzie jakiegoś problemu? Mój kundelek ogólnie jest wybredny, a Boksera chciałabym nauczyć domowego jedzenia, resztek itp. Czy jest taka możliwość? Czy jeśli zauważy, że mój Maks dostaje, hm... lepsze jedzenie, to wtedy nie będzie jadł tego co mu podaję? No i jeśli mogę Was prosić o pomoc, to pomóżcie mi wybrać dla niego imię.. Chodzi mi o jakieś poważne i nie imię człowieka. Z góry dziękuję Wam za pomoc ![]() ![]() P.S. Załączam jego zdjęcie.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. Edytowane przez 0nasty0 Czas edycji: 2011-06-21 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pies Rasy BOKSER - informację, proszę o POMOC!
Cytat:
![]() Co masz na myśli pisząc, że chciałabyś karmić boksera resztkami?? Nasza sunia dostaje i suchą karmę i pokarm 'domowy', czyli gotowane mięsko kurczaka z ryżem/kaszą itp. Absolutnie nie można dawać resztek z naszych obiadów, gdzie są dodane różnorakie przyprawy itp. Ciężko określić, jak zareaguje kundelek na nowego kolegę w domu. Może być zazdrosny ![]() Jedzenie najlepiej podawać w tym samym czasie ale nie w tym samym miejscu ![]() I dlaczego chcesz karmić kundelka 'lepszym' jedzeniem a boksera 'gorszym'? Nie mogą dostawać tego samego? Musisz wziąć pod uwagę to, że boksery są bardzo wrażliwe. Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2011-06-21 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdrosny to on już jest o koty, ale chodzi mi ogólnie o to, że jako pies był jedyny w domu.. Wiesz, chodzi mi o to, że mój kundelek jest NA PRAWDĘ wybredny. A chciałabym, aby bokser mój jadł po prostu wiele rzeczy, a nie wybrane smakołyki. Mam tyle zwierząt, że po prostu nie stać mnie na to. Po za tym kundelek jest jak i mój tak i rodziców, a Boksera będę musiała wyżywić sama. A tak po za tym.. To jak nauczyć go, aby wiedział, że to JA jestem Jego panią? Bo mój kundelek rzekomo miał być mój, a słucha tylko mojego ojca praktycznie.. No i może pomożesz mi wybrać imię dla Niego? ![]()
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę być wredna, ale po co kupujesz psa skoro Cię na niego nie stać ?
Jak koleżanka wcześniej napisała, psa nie karmi się resztkami. Owszem można mu gotować, ale bez przypraw i to ma być danie dla niego, nie to co zgarniecie ze swoich talerzy ... Sucha karma też musi być dobra, a nie marketówka. To jest duży pies, który musi mieć dostarczoną odpowiednią ilość składników żeby rosnąć zdrowo, żeby stawy mu nie wysiadły itd. Resztki mu tego nie dostarczą. Rozumiem, że możesz nie mieć odpowiednich finansów na wyżywienie tak dużego psa ale w takim bądź razie po co go kupujesz? Wyżywienie to pestka, a co jak pies zachoruje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Psom nie podajemy wedlin i "resztek z obiadu"
![]() Zachecam do lektury: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...34&postcount=6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zajmują się kwestią żywienia, ja natomiast podpowiem, że psy muszą koniecznie poznać się na neutralnym gruncie- gdzieś poza domem, bo inaczej kundelek zareaguje agresywnie i będzie trudno go do malucha przekonać. Nie zapoznawaj ich od razu podstawiając pod nos dorosłemu szczeniaka, tylko niech ktoś idzie z kundelkiem na smyczy w pewnej odległości, jak zauważy on szczeniaka niech dostanie coś dobrego do jedzenia i tak co raz bardziej się zbliżajcie do siebie. Nie panikuj jeśli trochę powarczy na malucha- musi go ustawić.
Natomiast co do tego, że chcesz żeby bokser był "Twój"- pies słucha się tego kogo albo się boi albo kogo się opłaca słuchać. Sam odkryje kogo warto słuchać, z kim jest najfajniejsza zabawa, a kto ma najbardziej miękki serce i będzie można u niego wyżebrać jedzenie ![]() Psiak jest rasowy? (ma metrykę/rodowód) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sunia najbardziej słucha się mojego taty, bo on postawił pewne zasady i się ich trzyma. Nie pozwala na ich przekraczanie i Kama czuje respekt. A np. moja mama na wiele pozwala Kamie i ona to wykorzystuje ![]() No i zgadzam się z tym co napisała Klaki ![]() Moja bokserka na początku jadła wszystko, co jej daliśmy do miski, a z czasem zrobiła się wybredna i teraz nie zje już wszystkiego. Nasza poprzednia bokserka była strasznie wybredna, niewiele pokarmów jej smakowało. Także musisz być i na to przygotowana ![]() A imię. hmm nie jestem w tym dobra ![]() Może Nero? Tak w ogóle to śliczny psiak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Brutus
Kalipso Ramzes ![]()
![]() |
![]() |
#163 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze raz powtarzam, po prostu nie stać mnie na same kosztowne jedzenie. Tak trudno zrozumieć? A co do zachorowania, mam znajomego weterynarza, który leczy wszystkie moje zwierzęta za darmo, bądź za niską opłatą. A nawet jeśli by tak nie było, to mówię o kosztach jedzenia, a nie o lekarstwach dla psa w razie choroby. Cytat:
Ogólnie to tylko ja będę z nim wychodzić, ja będę go karmić, bawić się itp. Więc mam nadzieję, że będzie wiedział, że mnie ma słuchać. ![]() Rodziców ma typowo bokserów, jednak rodowodu nie ma. Cytat:
Dziękuję ![]() Po za tym, mam zamiar gotować jedzenie dla niego. Typu ryż, mięso, marchewka. Chciałabym, żeby i mój kundelek to jadł, ale wątpie, że teraz się tego nauczy...
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. Edytowane przez 0nasty0 Czas edycji: 2011-06-22 o 19:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, trudno zrozumieć, skoro nie stać cię na dobre jedzenia, decydujesz sie na zwierzę, które żyje kilka/kilkanaście lat. Karmy nie musi jesc najdroższej na rynku, ale dobrej jakościowo, co kosztuje. prócz karmy potrzebne jest odrobaczenie, szczepienie, preparaty na pchły i kleszcze co tez kosztuje. nigdy nie zrozumiem jak można karmic psa resztkami - czy to jest śmietnik...? gotowanie psu jest ok, ale musisz zdobyć widzę co pies jesc powinien, w jakich proporcjach, kupić suplementy ![]()
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porównaj składy np Pedigree i Brit. Kosztowne jedzenie czyli jakie? U mnie Brit kosztuje 17.60zł za kilogram. To dużo czy mało? Założony niedawno, bardzo przydatny wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=537299 Poczytaj. Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2011-06-22 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Marketowe jedzenie jest drogie i bezwartościowe. To taki fast food dla psów. Lepiej kupić karmę przez neta, ze średniej półki lub gotować, bądź karmić BARFem. Dobre jedzenie = dobre zdrowie nawet w starszych latach. Cytat:
Cytat:
Leki też daje za darmo ? Nie uwierzę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
a tu masz jeszcze tańsze i niektóre też są z pseudohodowli czyli po rodowodowych przodkach, tylko im się nie udało znaleźć dom,bo tacy rozmnażacze produkują tyle szczeniaków,że chętnych jest za mało,
więc taka okazja,po co płacić kilka stów za psa w typie,jak można adoptować i przy okazji pomóc jakiemuś,a bokserów dużo, choć ja nie rozumiem brania boksera,jak się liczy , to duży pies,więcej zje, do tego mają swoje przypadłości, raki itp, legowisko,smycze,zabawki, wszystko większe i droższe, (mój chłopak ma alaskana,ja spaniela, da się odczuć różnicę) no i pomyśl o tym kto się nim zaopiekuje w czasie wyjazdu i czy jest możliwość podróżowania z psem, http://www.sosbokserom.com.pl/index....at=1&Itemid=74 http://www.fundacja-bokserywpotrzebie.pl/boksery http://forum.boksery.pl/boksery-w-potrzebie-vf8.htm chyba duży wybór,a ile jeszcze jest w schronisku,czy na dogomanii ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
ręce opadają jak się czyta takie wątki.
![]() 0nasty0 masz zamiar psiaka od małego traktować jak śmietnik i faszerować go resztkami z obiadów i najtańszą karmą typu chappi bo nie stać Cię na lepsze żywienie? to po co bierzesz tak dużego psa, który dużo je???nie lepiej wziąść jakiegoś minipsiaka, który je mało i jego utrzymanie nie wyniesie fortuny. A co będzie jak bokser zaachoruje nawet znajomy weterynarz nie będzie leczył za friko drogimi lekami. Mój pies od ponad roku choruje na zespół cushinga, lek hormonalny kosztuje 170 zł miesięcznie.. Po drugie jeśli pies nie ma rodowodu to jest to kundelek w typie rasy na oko podobny do boksera ale bokserem to on nie jest i nie będzie prezentował cech tej rasy nie ważne czy jego rodzice byli podobni czy nie. Psów bez papierów się nie kupuje tylko adoptuje za darmo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Guniu - co masz na mysli piszac, ze vetoryl zrobil swoje? Do Autorki - coz poczniesz, kiedy okaze sie, ze pies jest chory? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A Twoja sunia ile ma lat i jak sobie radzicie z chorobą ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że takie rzeczy są potrzebne, po za tym, nie pytałam Was o nie. Cytat:
Tak, ostatniego kota przywiozłam ze wsi i tak się składa, że był chory i wszystkie lekarstwa i zastrzyki przez czas leczenia - 3 miesiące, dostawałam za darmo. Po za tym wszystkie mam wykastrowane również za darmo. Jedynie co rok płacę 18zł za szczepionkę na wściekliznę dla psa. Cytat:
![]() Po za tym, szczeniak którego biorę, jest zaszczepiony, odrobaczony i ma wszystko co mieć powinien.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. Edytowane przez 0nasty0 Czas edycji: 2011-06-24 o 05:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko powiem w skrócie bierzesz jedną z najbardziej chorowitych ras , chcesz go oszczędnie traktować owszem możesz , ale zajedziesz tak przy dużym szczęściu do 6 roku a potem zamieszkasz w poczekalni u weta bo wszystko po kolei będzie u niego siadać , na takich rasach się nie oszczędza niestety
![]() Ps. O chorobach więcej tu http://forum.boksery.pl/topics5/chor...sow-vt3159.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
No trudno, już pozamiatane, i tak psa weźmiesz w końcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Kolejna perelka, ktora ocenia zdrowie psa po jego wygladzie
![]() I jak tu ma sie cokolwiek zmienic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taka bezradność jest straszna. onastyo życzę Ci żebyś jednak 'zmądrzała' i mam nadzieję że nastąpi to przed chorobą któregoś z Twoich zwierząt, a nie po. I nie mówię tego złośliwie, po prostu kocham zwierzęta i nienawidzę jak ktoś z jakiegoś powodu traktuje jak jak jakieś podrzędne istoty... Swoją drogą zawsze mnie ciekawi jak Ci ludzie karmiący swoje psy 'resztkami z obiadów' gotują, że zostaje im aż tyle tych 'resztek' żeby najadł się np. taki bokser ![]() Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2011-06-24 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Żadne z moich zwierząt nie narzeka, po za tym wiem, że lepiej im u mnie niż na dworze, bądź w nieodpowiednich rękach. I na prawdę, już wolę posłuchać rad moich znajomych, niż tutaj Was wymądrzających się i nie wiadomo co jeszcze. Zadałam pytania, a Wy tylko o resztach z obiadu i jakie to koszty. Mam zwierzęta, więc wiem.!
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. Edytowane przez 0nasty0 Czas edycji: 2011-06-24 o 08:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A skad wiesz, ze Twoje zwierzeta nie narzekaja? Raczej Ci nie powiedza, ze je cos boli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To taki szczyt dla Ciebie, że u Ciebie zwierzęta mają lepiej niż na dworze czy u kogoś kto się nad nimi znęca. Mój pies ma lepiej niż Twoje zwierzęta i co ma teraz mnie nosić na swoich 4 łapkach? Nikt tu się nie uwziął. Denerwujesz się, bo nie masz żadnych argumentów. My jedynie próbujemy Ci uświadomić, że to co robisz jest złe. Za równo jeśli chodzi o karmienie jak i o branie zwierzaka z pseudo (tak Twoi znajomi to jest pseudohodowla, bo każdy kto rozmnaża swoje zwierzęta bez uprawnień jest właśnie pseudohodowcą) . To, że masz stadko zwierząt nie świadczy o tym że masz jakiekolwiek pojecie o nich. Szkoda, że nie próbujesz nawet poszukać informacji na temat zdrowego żywienia psów. My sobie tego z palca nie wyssałyśmy. Skoro kochasz zwierzęta bardziej niż ludzi to czemu to Ty nie jesz resztek z obiadu tylko właśnie one? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.