2011-06-26, 13:55
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Cytat:
Napisane przez zetafon
macie czasami tak że w niedziele macie stresa przed pracą w poniedziałek?ja mam, do tego ze zdwojoną siłą bo byłam na L4 i się fajnie wyluzowałam.wolałabym siedzieć w domu niż pracować, ale jednak dobrze mieć swoją kasę i nie żyć z jednej pensji.
|
Ja nie, nigdy.
Kochana może to wynikać z czasu który pracujesz w firmie - to dopiero kilka miesięcy. Może nie czujesz się tak jeszcze "jak u siebie" tudzież masz jakieś obawy z związku z obowiązkami które masz lub które Ci przybędą.
Powiem Ci, że ja ABSOLUTNIE nie chciałabym siedzieć w domu.
W tym momencie może nie, bo mamy trochę rzeczy do spłacenia i planów, ale bez tego moglibyśmy się utrzymać z pensji TŻa. Nie musiałabym pracować.
Nie wyobrażam sobie tego jednak.
Dłuższe siedzenie w domu powoduje u mnie doła, przygnębienie i brak chęci do życia.
TŻ kiedyś powiedział, że chciałby bym w przyszłości mogła być w domu, bym nie musiała pracować. Odpowiedziałam, że mogłabym o tym pomyśleć, ale tylko i wyłącznie pod jednym warunkiem - wtedy gdy będzie nas dodatkowo stać na to bym mogła realizować się w rozwijanym hobby, albo jakiś działaniach non-profit.
W innym wypadku kategorycznie tego odmawiam (siedzenie w domu z dzieckiem, też na dłuższą metę odpada).
Cytat:
Napisane przez zetafon
ja mam stresa nie wiadomo czemu.w pracy nikt na mnie nie krzycz,atmosfera jest całkiem miła ale jakoś nerwy są.w sumie to powinnam sobie chyba jakąś kartkę przykleić z napisem ,,to tylko praca"
|
Dokładnie. To trzeba sobie powtarzać. 
Cytat:
Napisane przez niniona
z połowy cukinii (średniej) wyszły mi 2 duże placki i jeden malutki
|
Dzięki 
Byliśmy właśnie na zakupach i w Tesco dorwałam cukinie. Wzięłam dwie średnie, bo nie wiedziałam ile i myślę, że zrobię z obu - TŻ pewnie trochę tych placków zje, jak to bezmięsne danie. 
Będę działać jutro na obiad.
Cytat:
Napisane przez nurek119
a powiedzcie mi ile kosztuje cukinia bo ja pojęcia nie mam 
|
Ja dzisiaj kupiłam dwie średnie/w kierunku dużych i zapłaciłam za nie 1,83zł.
Cytat:
Napisane przez zetafon
6ząbków czosnku trzeba bardzo drobno posiekac albo zmielić w blenderze, potem do niego dodajesz 3 łyżki śmietany,2 kostki rosołowe, 1 serek topiony naturalny,20g mąki (ryżowa zwykła,obojętne), do tego dajesz 100ml wody i też trzeba zmiksować przez 10sekund na bardzo wysokich obrotach.potem trzeba dolać litr wody i gotować 10 min w temperaturze 100 stopni. na koniec dodajesz do miseczki żółty ser i grzanki smażone na masełku.
|
To musi być pyszne ale... bomba kaloryczna z tego masakryczna. 
Cytat:
Napisane przez Haniula
Apropo, juz jakis czas temu miałam się chwalić nowym narożnikiem, ale jakoś mi to uciekło, zatem nadrabiam :P
te poduchy co są z boku, jakby podłokietniki strasznie nas wkurzają i z reguły ląduja gdzieś na uboczu, ale do zdjęcia połozyłam bo chyba takie ich przeznaczenie 
|
Świetny narożnik.
My też mamy takie dwa wałki przy kanapie - też tak z boku leżały.
Drażnią nas strasznie i najczęściej lądują na podłodze.
Jedynie gdy kanapę rozłożymy do jakiegoś oglądania filmu to w towarzystwie dużych poduch nadają się pod kark. 
Zakupy poczynione - prawie 50zł pooooooooszło. Myślę, że na dwa dni nam starczy.
Trzeba by się za obiad zabrać, ale coś mi się nie chce. Może jeszcze chwilę posiedzę.
|