Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-30, 09:05   #3917
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, jutro idę do szpitala, chyba będę rodzić za kilka dni .... gin stwierdził że synuś praktycznie donoszony i nie ma co zwlekać, na szczęście zastoju w nerkach nie ma ..... boję się okropnie .... nawet nie spakowana jestem, ciuchy małego nie poprane w ogóle, mieszkanie nadal w remoncie, ..... to wszystko mnie już przerasta
Na pewno zdążycie ze wszystkim no to czekamy na tę wielką chwilę
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Samym porodem też straszą podobnie i chce się przekonać ile w tym prawdy - bo jeśli tyle co w tych o ciążowych dolegliwościach to myślę że nie powinno być tak źle

Fajnie że masz taką kuzynkę - my na razie nie dostaliśmy kompletnie nic od nikogo - no poza tym co moi rodzice kupili małej - ale żeby jakieś ciuszki od kogoś z rodziny to nie - tak jak przypuszczałam szwagierka tż-ta tak mówiła że kiedy będziemy mieli dzidziusia, bo ona by się pozbyła ubranek które jej zalegają w pudłach itd - ale to było jeszcze w listopadzie - zanim komukolwiek powiedzieliśmy o dzidziusiu - a teraz cisza jak makiem zasiał - nawet nie przyjeżdzają ostatnio wcale

i tż powiedział mi kiedyś że fajnie że już mamy wsio swoje własne dla Julki, że tak wcześnie się zabrałam za zakupy bo teraz to finansowo byłoby ciężko że wszystkim i takie okazje mogłyby się nie trafić.
Bo łóżeczko nawet mieliśmy pożyczać od jego brata bo jego dwójce dzieciaków ale ostatnio coś jakieś fochy zaczynają pokazywać i woleliśmy kupić i mieć swoje a nie liczyć na czyjąś łaskę.

I ten kolega tż-ta też fajny gość - że tak sam z siebie wpadł na taki pomysł

oj tak, ja uważam tak samo że faceta od początku trzeba przyzwyczajać do takiej pomocy przy dziecku bo jak od początku się nie nauczy to potem będzie tylko tłumaczył że: "Ty zawsze to robiłaś" - facet od początku powinien pomagać, wstawać czasem w nocy, pomagać przy kąpieli, itp.Musi czuć że jego udział w wychowaniu jest tak samo ważny jak nasz

o musze odbadać przy następnej wizycie - chociaż nie wiem kiedy nawiedze Biedronkę w najbliższym czasie dzięki za cynk
Ja też nie jestem masochistką ale chce tego doświadczyć i wolę się nastawiać pozytywnie niż sama w sobie nakręcać strach wiadomo, każda kobieta ma inny poród ale każda też go inaczej odczuwa, dla jednej ból zęba jest koncem świata, a druga będzie z nim tydzień chodzić - na tej zasadzie

No my w sumie też wszystko sami.... mogłabym się bez problemu obejść bez tych ubranek ale jak mają jej leżeć na strychu... zresztą są "pożyczone", jak nasza Lila wyrośnie to jej oddamy
A co do rodziny, to przecież tż ma 4-letnią siostrę.... wiesz ile rzeczy ona od nas dostała! i od mojej siostry chociażby? ale jakoś teściowa się nie kwapi żeby chociaż zapytać czy chcemy te rzeczy.... niech się w d.. pocałuje! wyskoczyła mi wczoraj że ona ma na strychu futro po małej, wzór dalmatyńczyka i kapelusz do tego.... po moim trupie jak pozwole komukolwiek załozyc to mojemu dziecku

A co do tego kolegi to fakt... szczeny nam opadły..... chłopak ma 23 lata, no ale będzie wujkiem! więc on MUSI i my nie mamy nic do gadania
Ale głupio nam strasznie.... nie chce kogoś naciągać na kilka stów... w końcu to nie grzechotka za 30zł.......mamy pogadać jak wróci

Ja sie obawiam, że to mój tż ograniczy mi dostep do dziecka i wszystko będzie chciał sam robić zresztą on jest zdania że nie ma czegoś takiego jak "facet musi się wyspać do pracy", kobieta przez cały dzień z maleństwem musi być tym bardziej wyspana, przytomna i skoncentrowana i nie ma uproś, że się na chwile "wyłączy"

A proszę Cie bardzo zrób natarcie na biedronkę
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a tak wogole chcialm spytac czy to dobry pomysl zeby jechac w 8 mc samochodem nad morze????? jakies 700 km jest ode mnie????
Zalezy jak się czujesz... ja bym nie pojechala z tego względu że ciężko mi wysiedzieć czasem w samochodzie jak mala się wypycha...
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mamy wizytę u gina i pobranie wymazu

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
sms od iustyna

"Witam! Dzisiaj o 4:25 przyszła na świat Zuzanka.
3340 g i 55 cm.

O 24:00 się zaczęło,
a o 3:00 byłam na porodówce ze skurczami do 5 minut
i 3 cm rozwarcia. Pozdrawiam"

No i mamy dziewczynkę
Iustynka ogromne gratulacje!! Zuzanko witaj na świecie!!klask i:

Szybciutko Wam poszło

DZIEŃ DOBRY
My jeszcze w łożku mąż przyniósł mi kawkę do wyrka więc żyć nie umierać... ale podobnie jak szanowne koleżanki muszę wstać bo mnie maly głód ssie w żołądku z tym że pewnie po pół kanapki będę najedzona.... Wy też tak macie? mega głód a po dwóch gryzach już na jedzenie nie mogę patrzeć

Pogoda do d... już mnie to zaczyna wkurzać.....

Nie mogę się doczekać na wypłatę.... już bym chciała dokończyć zakupy dla małej... i spokojnie sobie czekać....

Dobra wstaje coś zjeść

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora